Konya Şubesi’nin İl Divan Toplantısı Yapıldı
10 Temmuz 2021, Cumartesi

Sağlık-Sen Konya Şubesi’nin İl Divan Toplantısı, geniş katılımla gerçekleştirildi. Toplantıya, Genel Sekreter Durali Baki ve Genel Başkan Yardımcısı Yasin Barutcu katıldı.

Toplantıda konuşan Genel Sekreter Durali Baki, kendi hayatını toplumun sağlığı için feda eden sağlık çalışanlarının yoğun çalışmanın yanı sıra başta ücret adaletsizliği olmak üzere pek çok sıkıntıyla boğuştuğunu dile getirdi.

Genel Sekreter Baki: Sağlık Çalışanları Hakkı Olanı İstiyor

Döner sermaye mağduru olan sağlık çalışanlarının aynı zamanda enflasyon nedeniyle geçim derdine düştüğünü kaydeden Baki, 6. Dönem Toplu Sözleşme görüşmelerine işaret ederek, “Pandeminin kahramanı sağlık emekçileri, hakkı olanı istiyor. Şimdi, gösterdikleri fedakarlığın hakkının verilmesinin tam zamanı. Mücadelemiz, adaletli ve hakkaniyetli bir ücret politikasının hayata geçmesi için” diye konuştu.

Genel Başkan Yardımcısı Barutcu: Asla Taviz Vermeyeceğiz

Genel Başkan Yardımcısı Yasin Barutcu, pandeminin yükünü sırtlayan sağlık çalışanlarının adaletsizlik altında ezildiğini belirterek Sağlık-Sen olarak bu sorunların son bulması için çaba sarf ettiklerini kaydetti. Toplu Sözleşme masasında hak edileni almak için mücadele verdiklerini belirten Barutçu, asla taviz vermeden sağlık emekçilerinin kayıplarının giderilmesi için var güçleriyle çalışacaklarını söyledi.

Konya Şube Başkanı Uzunay: Sağlık Çalışanları Şikayet Etmeden Fedakarca Çalışıyor

Sağlık çalışanlarının pandemi döneminde ağır iş yükü altında şikayet etmeden fedakarca çalıştığını söyleyen Konya Şube Başkanı Ahmet Uzunay, “Fedakarca görev yapan sağlık çalışanlarının emekleri, adaletsiz döner sermaye sistemi ve enflasyon karşısında yok sayılıyor. Onlara hak ettiği değeri somut adımlar atarak göstermeliyiz. Konya’mıza hizmet eden sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarının sesini herkese duyurabilmek için mücadeleden asla taviz vermeyeceğiz”

PAYLAŞ :