“Sağlıkçılar Emeklerinin Karşılığını Alsın Diye Mücadale Ediyoruz”
09 Temmuz 2021, Cuma

Türkiye’nin sağlık sisteminin başarısının temelini sağlık çalışanlarının oluşturduğunu dile getiren Sağlık-Sen Genel Başkanı Semih Durmuş, “Dört kişilik işi tek başına yapan sağlık çalışanlarımızın emeği, toplu sözleşme masasında karşılık bulsun diye mücadele ediyoruz” dedi.

Sağlık-Sen Ankara 2 No’lu Şubesi tarafından düzenlenen Temsilciler Toplantısı, Genel Başkan Semih Durmuş ve Genel Başkan Yardımcısı Yasin Barutcu’nun katılımıyla gerçekleştirildi.

Temsilcilere hitap eden Genel Başkan Semih Durmuş, sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarının sorunlarının giderek büyüdüğünü ve bu sorunların çözümü için her platformda mücadele verdiklerini anlattı. Durmuş, toplu sözleşme masasında hak edilenleri almak için asla taviz vermeyeceklerini ifade etti.

Ülkenin sağlık sisteminin başarısının temelini sağlık çalışanlarının oluşturduğunu vurgulayan Durmuş, “Pandemi dönemindeki başarının tek kahramanı sağlık çalışanlarıdır. Dört kişilik işi tek başına yaparak dünyaya başarımızı gösteren sağlık çalışanlarımızın emeği, toplu sözleşme masasında karşılık bulsun diye mücadele ediyoruz” diye konuştu.

“Sağlık Emekçilerinin Hakkı Yenmesin”

Enflasyon karşısında sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarının maaşlarının eridiğini kaydeden Durmuş, kangren haline dönen döner sermayedeki adaletsizliğin giderilmesinin elzem konuların başında geldiğini belirtti. Toplu sözleşme masasında bu sorunun çözümü için çaba göstereceklerini dile getiren Durmuş, şunları söyledi:

“Salgın boyunca ağır iş yükü altında ezilen, canla başla çalışan sağlık emekçilerinin hakkı yenmesin. Döktükleri alın terinin karşılığını verme zamanı. Toplu sözleşme döneminde herkesin beklentisi büyük. Başta sağlık çalışanları olmak üzere tüm memurları mutlu edecek kazanımların hayata geçirilmesi için mücadelemize devam edeceğiz.”

Genel Başkan Yardımcısı Barutcu: Sağlık Çalışanlarının Hakkının Savunucusuyuz 

Koronavirüsle mücadelede en ön safta yer alan sağlık çalışanlarının yükünün her geçen gün arttığına değinen Genel Başkan Yardımcısı Yasin Barutcu, “Pandeminin getirdiği ağır iş yükünü omuzlayan sağlıkçılarımız,  haksız ve adaletsiz ücretlendirmeye artık boyun eğmek istemiyor. Her platformda olduğu gibi toplu sözleşme masasında da 7/24 saat özveriyle çalışan sağlık çalışanlarımızın hakkının savunucusu olacağız”  şeklinde konuştu.

Şube Başkanı Bolatçı: Sorunları Kimse Görmezden Gelmemeli

Ankara 2 No’lu Şube Başkanı Erdal Bolatçı ise sağlık çalışanlarının büyük fedakarlıklar gösterdiğini belirterek, “Sağlık çalışanlarımız için mücadelemizi kararlılıkla sürdürüyoruz.  Yaşanan sorunları kimse görmezden gelemez. Sağlık çalışanlarının mücadelesini, fedakarlığını görmezden gelmek mümkün değilse, sorunları da kimse görmezden gelmemeli. Mücadelemiz bu sorunların çözümü için” diye konuştu.

PAYLAŞ :