Giresun İl Divan Toplantısı Yapıldı
02 Temmuz 2021, Cuma

Sağlık-Sen Giresun İl Divan Toplantısı, Genel Başkan Yardımcısı İdris Baykan’ın katılımıyla gerçekleştirildi.

Teşkilat mensuplarına hitap eden Baykan, 6. Dönem Toplu Sözleşme süreci için yoğun bir çalışmanın içinde olduklarını söyledi.

Sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarının fedakarlıklarının görmezden gelinmemesi gerektiğine vurgu yapan Baykan, “Sağlık çalışanlarımızın fedakarlığı, hangi koşullarda çalıştıkları herkes tarafından biliniyor. Sağlık çalışanlarının özellikle adaletsiz döner sermaye sistemi olmak üzere kangrene dönüşmüş sorunları korona virüs salgını sürecinde daha da derinleşerek herkes tarafından görünür oldu. Herkes tarafından görülen ve bilinen sorunları yetkililerin görmemesini anlamak mümkün değil. Sağlık çalışanlarının iç huzuru için iş huzuru elzemdir. İş huzuru ise hakların bekletilmeden ve zamanında verilmesi ile olur. Çalışanların mutsuzluğu toplumumuzun her kesimine olumsuz yansıyacaktır. Mutlu ve huzurlu bir toplum ancak hakkaniyet ve adaletle mümkündür” ifadelerini kullandı.

 “Duruşumuzdan Asla Taviz Vermeyeceğiz”

Sorunları anlatmaktan, haksızlıklar ve adaletsizlikler karşısında mücadele etmekten asla vazgeçmeyeceklerini dile getiren Baykan, “Eğer güçlü bir sağlık sisteminden bahsediyorsak bunu sağlık çalışanlarına borçluyuz. Çalışanların alın teri ve emeği görmezden gelinemez, gelinmemelidir” diye konuştu.

Şube Başkanı Süral: Sorunların Üstesinden Geleceğiz

Giresun Şube Başkanı Kerim Süral ise kamu çalışanlarının yaşadığı sıkıntıların farkında olduklarını söyleyerek, “Önümüzde toplu sözleşme dönemi var. Memurların da sağlık çalışanlarımızın da sorunlarının çözüm yeri toplu sözleşme masası olup, bu masada da tek yetkili Memur-Sen Konfederasyonu ve bağlı sendikalardır. Memur-Sen ve Sağlık-Sen olarak üyelerimizden aldığımız güçle sorunların üstesinden geleceğiz” dedi.

Yapılan konuşmaların ardından 6. Dönem Toplu Sözleşme sürecine dair istişare yapıldı. Gündeme dair soru cevapların ardından toplantı sona erdi.

Memur-Sen Hizmet Binası Açıldı

Memur-Sen’e bağlı sendikaların içinde yer alacağı Memur-Sen Giresun İl Temsilciliği hizmet binasının açılışı gerçekleştirildi. Açılışa; Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, Bem-Bir-Sen Genel Başkanı Levent Uslu, Bayındır Memur-Sen Genel Başkanı Soner Can Tufanoğlu, Sağlık-Sen Genel Başkan Yardımcısı İdris Baykan ve bağlı sendikaların yöneticileri katıldı.

Hizmet binasının açılışı öncesinde Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın ve beraberindeki heyet, Giresun Valisi Enver Ünlü başta olmak üzere Giresun’da çeşitli temaslarda bulundu.

 


FOTO GALERİ



PAYLAŞ :