Gaziantep Üniversite Şubesi’nin 3. Olağan Genel Kurulu Yapıldı
24 Haziran 2021, Perşembe

Sağlık-Sen Gaziantep Üniversite Şubesi’nin 3. Olağan Genel Kurulu’nda Şube Başkanı Cuma Kerkez güven tazeledi. 

Gaziantep Üniversite Şubesi’nin 3. Olağan Genel Kurulu, Şahinbey Araştırma ve Uygulama Hastanesi Toplantı Salonu’nda gerçekleştirildi.
Genel kurula; Sağlık-Sen Genel Sekreteri Durali Baki ve Genel Başkan Yardımcısı Yasin Barutcu’nun yanı sıra Adıyaman Şube Başkanı Yakub Çelik, Adana Şube Başkanı Bekir Nennioğlu, Gaziantep Şube Başkanı Mehmet Ali Arayıcı, İstanbul 1 No’lu Şube Başkanı Zafer Caner, Kilis Şube Başkanı İmam Hüseyin Özcan, Osmaniye Şube Başkanı Muhittin Çenet ve kurum temsilcileri katıldı. 

Genel Sekreter Baki: Bu Gerçeği Kimse Görmezden Gelemez


Genel kurulda hitap eden Genel Sekreter Durali Baki, kamu çalışanlarının ücretlerinin enflasyona yenik düştüğünü söyledi. 
Toplu Sözleşme masasında kamu çalışanlarının kayıplarının gidermek için mücadele edeceklerini söyleyen Baki, "Sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarımız pandemi sürecinde çok yoruldular, yıprandılar. İş yükünün yanında birde yaşanan adaletsizlik ve hakkaniyetsizlikle mücadele ediyorlar. İstedikleri yalnızca alın terlerinin ve emeklerinin karşılığı. Bu gerçeği kimse görmezden gelemez. Bu kayıpların giderilmesi için, emekçilerin alın terinin karşılığını alması için masada ve sahada mücadelemizi vereceğiz" ifadelerini kullandı. 
Üniversite hastanelerinin birçok sorunla boğuştuğuna dikkat çeken Baki, yaşanan sorunların 2021 Türkiye’sine yakışmadığını söyledi.

Genel Başkan Yardımcısı Barutcu: Emek ve Alın Teri Zayi Edilmesin


Emek ve alın terinin zayi edilmemesi gerektiğini dile getiren Genel Başkan Yardımcısı Yasin Barutcu, pandemi döneminde canla başla hizmet eden sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarının haklarının gerektiği şekilde verilmesi için mücadele ettiklerini kaydetti. Başta döner sermaye adaletsizliği olmak üzere sağlık çalışanlarının sorunlarının çözüme kavuşturulması için herkesin üzerine düşen görevi yerine getirmesi gerektiğini ifade eden Barutcu, sağlık emekçilerinin kayıplarının giderilmesi için var güçleriyle çalıştıklarını söyledi. 

Şube Başkanı Kerkez: Sağlıklı İş Ortamının Oluşması İçin Mücadele Ediyoruz


Güven tazeleyen Gaziantep Üniversite Şube Başkanı Cuma Kerkez, üniversite hastanelerinde birçok sorunun yaşandığına dikkat çekerek, “Üniversite hastanelerimizde çözüm bekleyen onlarca sorun var. Biz bu sorunların ortadan kalkması ve sağlıklı iş ortamının oluşması için mücadele ediyoruz. Bu kutlu davada bize inanan ve güvenen herkese ayrı yarı teşekkür ediyorum” dedi. 


Sağlık-Sen Gaziantep Üniversite Şubesi’nin yönetimi şu isimlerden oluştu:

Şube Başkanı Cuma Kerkez, Şube Sekreteri Metin Türkbeyler Teşkilattan Sorumlu Başkan Yardımcısı Şehmus Bora, Mali İşlerden Sorumlu Başkan Yardımcısı Mehmet Fatih Bayseçkin, Basın ve İletişimden Sorumlu Başkan Yardımcısı Mesut Rışvan, Mevzuat ve Toplu Sözleşmeden Sorumlu Başkan Yardımcısı Erol Canyurt, Eğitim ve Sosyal İşlerden Sorumlu Başkan Yardımcısı Sevil Kanat

PAYLAŞ :