Çanakkale Şubesi’nin 5. Olağan Genel Kurulu Gerçekleştirildi
18 Haziran 2021, Cuma

Sağlık-Sen Çanakkale Şubesi’nin 5. Olağan Genel Kurulu’nda tek aday olan Şube Başkanı Suat Özen, güven tazeledi.

Çanakkale Ticaret Borsası Toplantı Salonu’nda yapılan 5. Olağan Genel Kurula; Sağlık-Sen Genel Başkanı Semih Durmuş, Genel Sekreter Durali Baki, Ak Parti Çanakkale Milletvekili Jülide İskenderoğlu, İl Sağlık Müdürü Gökhan Baştürk’ün yanı sıra Aydın Şube Başkanı Abdülbaki Karaer, Bursa Şube Başkanı Gökhan Yünkül, İstanbul 1 No’lu Şube Başkanı Zafer Caner, İstanbul 2 No’lu Şube Başkanı Cesur Öztürk, Tekirdağ Şube Başkanı Hamza Öksüz, siyasi parti temsilcileri ve kurum yöneticileri katıldı.

Genel kurula hitap eden Sağlık-Sen Genel Başkanı Semih Durmuş, sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarının sorunlarının pandemiyle birlikte derinleştiğini söyledi.

Durmuş, enflasyon karşısında maaşların giderek eridiğine vurgu yaparak, “Ücret adaletsizliği her geçen gün derinleşiyor. Kamu çalışanlarının alım gücü düştü. Toplu Sözleşme masasında bu kayıpların giderilmesi için mücadele edeceğiz” dedi.

“Hakkaniyet Esaslı Yeni Bir Model Hayata Geçirilmeli”

Ek ödeme sisteminde adalet ve hakkaniyetin sağlanamadığına dikkat çeken Durmuş, “Can yakan, alın terini yok sayan bu sistemin yerine, ek ödemelerin hastane bütçesinden değil, merkezi bütçeden karşılandığı yeni bir modele geçilmesini istiyoruz. Bir an önce hakkaniyet esaslı yeni bir ek ödeme sistemi hayata geçirilmeli” diye konuştu.

“Bu Teşkilat Sağlık ve Sosyal Hizmet Çalışanlarının Gür Sesidir”

Durmuş, Sağlık-Sen teşkilatlarının her koşulda çalışanların yanında olduğuna vurgu yaparak, “Bu teşkilat 26 yıldır sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarının gür sesidir. Erdemli ve onurlu duruşuyla haksızlıkların ve adaletsizliklerin karşısında durdu, durmaya da devam ediyor. Bu sebeple Çanakkale’de davamızın yükünü omuzlayan şubemizin yönetim kurulundaki arkadaşlarıma kolaylıklar diliyorum” diye konuştu.

Genel Sekreter Baki: Toplu Sözleşme Hazırlıklarımız Sürüyor

Yaşanan sorunlara karşı Sağlık-Sen’in yoğun bir mücadele verdiğini dile getiren Sağlık-Sen Genel Sekreteri Durali Baki, “Teşkilat olarak her zaman haksızlıkların ve adaletsizliklerin karşısındayız. Birlik ve beraberliğimizle çözemeyeceğimiz hiçbir sorun yoktur. Toplu sözleşme hazırlıklarımız sürüyor. Kazanımların adresi, sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarının yetkili ve gür sesi olarak geçmişde olduğu gibi geleceğe de mührümüzü vuracağız” ifadelerini kullandı.

Şube Başkanı Özen: Yeni Ufuklara Kanat Çırpma Vakti

Genel kurulda güven tazeleyen Şube Başkanı Suat Özen yaptığı teşekkür konuşmasında, “Sendikal mücadelemiz için ter akıtan iş yeri temsilcilerimize, ilçe temsilcilerimize, yönetim kurulu üyelerime ve bu bayrağı bizden önce taşıyan öncülerimize en kalbi duygularımla şükranlarımı sunarım. Bu gün şube olarak yenilenme, yeni ufuklara kanat çırpma vaktidir. Çanakkale’de güvenin ve samimiyetin adresi olmaya devam edeceğiz” dedi.

Sağlık-Sen Çanakkale Şubesi’nin yönetimi şu isimlerden oluştu:

Şube Başkanı Suat Özen, Şube Sekreteri Aysun Demir Tosun, Teşkilattan Sorumlu Başkan Yardımcısı Mustafa Yurtseven, Mali İşlerden Sorumlu Başkan Yardımcısı Hakan Pınarcıoğlu, Basın ve İletişimden Sorumlu Başkan Yardımcısı Akın Turan, Mevzuat ve Toplu Sözleşmeden Sorumlu Başkan Yardımcısı Kadir Zeki Şakar, Eğitim ve Sosyal İşlerden Sorumlu Başkan Yardımcısı Resul Burgaç.

 

PAYLAŞ :