KARABÜK ŞUBESİ’NİN 5. OLAĞAN GENEL KURULU YAPILDI
16 Haziran 2021, Çarşamba

Sağlık-Sen Karabük Şubesi’nin 5. Olağan Genel Kurulu’nda tek aday olan Sezgin Aydoğmuş, Şube Başkanı seçildi.

5. Olağan Genel Kurul Karabük Öğretmenevi'nde gerçekleştirildi. Genel Kurula; Sağlık-Sen Genel Başkanı Semih Durmuş, Genel Sekreter Durali Baki, İl Sağlık Müdürü Ahmet Sarı, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Galip Sökmen’in yanı sıra Bolu Şube Başkanı Sami Yılmaz, Çankırı Şube Başkanı Tuna Dinç, Kastamonu Şube Başkanı Mehmet Öz, Zonguldak Şube Başkanı Mehmet Ali Kara ve kurum temsilcileri katıldı.

Genel Başkan Durmuş: Adil Bir Ücret Politikasının Oluşturulması İçin Mücadele Ediyoruz

Genel kurulda konuşan Sağlık-Sen Genel Başkanı Semih Durmuş, pandemi süresi boyunca Sağlık-Sen’in ülke genelindeki teşkilatlarıyla her zaman sağlık çalışanlarının yanında olduğunu dile getirerek, teşkilat üyelerine destekleri için teşekkür etti.

Konuşmasında sağlık çalışanlarının sorunlarına dikkat çeken Durmuş, “Sağlık çalışanlarının gelirleri azaldı. Döner sermaye sisteminde yaşanan adaletsizlik sağlık çalışanlarının canına tak etti. Bugün sağlık çalışanlarının yüzde 98’i döner sermaye sistemini adaletsiz buluyor. Sağlık Bakanlığı bu sorunu bir an önce çözüme kavuşturmalı. Adil bir ücret politikasının oluşturulması için biz mücadelemizi veriyoruz. Sağlık-Sen olarak sorunları her platformda dile getiriyoruz. Bu sorunlara dair çözümleri de paylaşıyoruz. Yaşanan haksızlıklardan ve adaletsizliklerden her bir yetkilinin haberi var” dedi.

“Kamu Çalışanlarının Refah Seviyeleri Artırılmalı”

Kamu çalışanlarının refah seviyelerinin azaldığını kaydeden Durmuş, “Çalışanların maaşları enflasyonun altında ezilmiştir. Kamu çalışanlarının refah seviyelerini artıracak adımlar ivedilikle atılmalıdır” diye konuştu.

Sorunlara çözüm odaklı yaklaşılması gerektiğini dile getiren Durmuş, şu ifadeleri kullandı:

“Yetkililer sorunlara çözüm odaklı yaklaşmalı. Yaşanan sorunlar çalışanları yıpranmışlığa ve tükenmişliğe sürüklüyor. Eğer çalışanları memnun etmek istiyorsanız önce sorunlara çözüm bulunmalı.”

Genel Sekreter Baki: Alın Terinin Hakkını Savunuyoruz

Sendikal mücadeleye yeni bir soluk kazandırdıklarını söyleyen Genel Sekreter Durali Baki, “Sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarımızın büyük desteğiyle genel yetkili sendika olarak erdemli yürüyüşümüzü sürdürüyoruz. Sağlık-Sen olarak, tüm gücümüzle üyelerimizin kazanımları için mücadele ediyoruz. Akif İnan ağabeyden aldığımız bayrağı, başımız dik bir şekilde yürütüyoruz. Onurluca, eğilmeden, kırmadan ve dökmeden alın terinin hakkını savunuyoruz” ifadelerini kullandı.

Şube Başkanı Aydoğmuş: Elimizden Geleninin En İyisini Yapacağız

Şube Başkanlığına seçilen Sezgin Aydoğmuş ise yaptığı teşekkür konuşmasında, gece gündüz demeden ekibiyle birlikte çalışacağını ifade etti. Aydoğmuş, “Görevi devraldığım Selçuk Taşyapar başkanıma hizmetlerinden dolayı teşekkür ediyorum. Karabük’teki tüm sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarımız için elimizden geleninin en iyisini yapacağız. Sefer bizden zafer Allah’tan” ifadelerini kullandı.

Sağlık-Sen Karabük Şubesi’nin yönetimi şu isimlerden oluştu:

Şube Başkanı Sezgin Aydoğmuş, Şube Sekreteri Ümit Topçuoğlu, Teşkilattan Sorumlu Başkan Yardımcısı Hasan Özdemir, Mali İşlerden Sorumlu Başkan Yardımcısı Birol Bayçelebi, Basın ve İletişimden Sorumlu Başkan Yardımcısı Yasin Eren, Mevzuat ve Toplu Sözleşmeden Sorumlu Başkan Yardımcısı Barış Akgöz, Eğitim ve Sosyal İşlerden Sorumlu Başkan Yardımcısı Ahmet Gezer.

 


FOTO GALERİ



PAYLAŞ :