SAĞLIK-SEN KIRIKKALE ŞUBESİNDE BAŞKAN AKDOĞAN
24 Temmuz 2022, Pazar

SAĞLIK-SEN KIRIKKALE ŞUBESİNDE BAŞKAN AKDOĞAN

Sağlık-Sen Kırıkkale Şube Başkanlığı’nın 7. Olağan Genel Kurulu geniş katılımla gerçekleştirildi. 23 Temmuz 2022 Cumartesi günü gerçekleşen ve saat 17:00’ye kadar süren Şube Başkanlığı ve Yönetim Kurulu seçimi sonucunda Şube Başkanı olarak Recep AKDOĞAN güven tazeleyerek seçimden çıktı. Seçim sonrası Yönetim Kurulu şu şekilde oluştu.

Recep AKDOĞAN            Şube Başkanı                   

Özcan UCA                         Şube Sekreteri                                

Okan ÖZSOY                      Şube Başkan Yardımcısı ( Teşkilatlanma )

Murat AÇAR                      Şube Başkan Yardımcısı ( Mali İşler )

Yalçın KAVLAK                  Şube Başkan Yardımcısı ( Basın ve İetişim)

Murat ÖZDAĞ                  Şube Başkan Yardımcısı ( Mevzuat ve Toplu Sözleşme)

Tahir ÖZTÜRK                   Şube Başkan Yardımcısı ( Eğitim ve Sosyal İşler)

Kırıkkale İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Kültür Merkezinde gerçekleşen Genel Kurulumuz divan teşekkülünün oluşması ile başlatıldı. Oluşan divan teşekkülü şu şekilde gerçekleşti.

Divan Başkanı Kastamonu Şube Başkanı Mehmet ÖZ

Divan Üyeleri

Ankara 6 nolu Sağlık-Sen Şube Başkanı Umut Gümüşay

Sivas Sağlık-Sen Şube Başkanı Muhittin Musaoğlu

Kayseri Sağlık-Sen Şube Başkanı Hakan Keser

Kırıkkale Bem-Bir Sen Şube Başkanı Tuncay Bulut

Divanın oluşturulmasının ardından açılış konuşmasını yapmak üzere kürsüye çıkan Şube Başkanımız Recep AKDOĞAN konuşmasında;

“Sayın Divan, Sayın Genel Başkan Yardımcılarım, Çevre İllerden 7. Olağan Genel Kurulumuza teşrif eden Şube Başkanlarım ve Yönetim kurulu üyeleri, Memur-Sen İl Başkanım, Memur-Sen konfederasyonuna bağlı İl Şube Başkanlarım, Kurumlarımızın kıymetli yöneticileri, çok kıymetli misafirlerimiz, Basınımızın güzide temsilcileri, Çok kıymetli delege arkadaşlarım hanımefendiler beyefendiler Sağlık-Sen Kırıkkale Şubemizin 7. Olağan Genel Kuruluna hoş geldiniz şeref verdiniz. Hepinizi saygı, sevgi ve muhabbetle selamlıyorum.

Sözlerime başlamadan önce başta kurucu genel başkanımız merhum Mehmet Akif İNAN ve ahirete intikal etmiş dava arkadaşlarını, Covid-19 sebebiyle şehadet şerbetini içen Genel Başkan yardımcımız Abdülaziz ASLAN ve tüm sağlık şehitlerimizi, görevi başında saldırıya uğrayarak aramızdan ayrılan görev şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum. Yine görevi başında saldırıya uğrayan meslektaşlarıma Allah’ tan şifa diliyorum.

Kıymetli dava arkadaşlarım;

Bir 4 yılı daha geride bıraktık.

Görevimizin ağırlığının bilincinde olarak bu zor süreçte sizlere layık olmaya çalıştık.

Zor bir süreçti bu dönem, Tüm dünyayı etkileyen Covid-19 nedeniyle sizlerle zaman zaman beraber olamadık, bir araya gelemedik. Ancak her zaman sizlerin sesi olmaya, sorunlarınızı çözme noktasında gayret etmeye elimizden geldiğince çalıştık.

Çalışanlarımızın ve sizlerin taleplerini asla havada bırakmadık. Bize ulaşan her kardeşimizin sorununa çözüm bulma noktasında mücadele ettik. İletilmesi gereken her nere var ise ilettik, çözüm aradık. Hallederiz deyip asla kenara atmadık. Çözebildiklerimizi çözdük, çözemediklerimizin gerekçelerini ortaya koyduk.

Başta Genel Merkezimiz olmak üzere Şube Yönetim Kurullarımızla birçok alanda mesafeler kat ettik. Bunu yaparken yapıcı ve samimiyet eksenli bir çalışma ortamı oluşturmaya çalıştık.  Liyakat, hakkaniyet, eşitlik ilkelerine özen göstererek verilen emeğin karşılığının alınması mücadelemizi sizlerle birlikte yürüttük. Mücadelemizde çatışma dili kullanmamaya özen gösterdik. Ayrıştırmadık, ötekileştirmedik, birleştirici olduk.

Şimdi geriye dönüp baktığımızda daha yapacak çok işimiz olduğunu, kazanımların ve ortak faydaların azımsanmayacak seviyelere ulaştığını, sesimizin muhatap her kesim tarafından artık çok net ve güçlü bir şekilde duyulduğunu ve bu çalışmaların meyvelerini vermeye başladığını görüyor ve mutlu oluyoruz.

Ve diyoruz ki eğer bir kazanım elde edilmişse bu SAĞLIK-SEN ile olmuştur. Bundan sonra da SAĞLIK-SEN ile olacaktır.

 

Çok Kıymetli Dava Arkadaşlarım;

7. Olağan Genel Kurulu delege seçim sürecini birlikte yaşadık. Heyecanlı, yüksek katılımlı bir seçim oldu. Her biriniz duruşunuzla, mücadelenizle, gayret ve örnek davranışlarınızla adeta bir destan yazdınız. Kimseyi kırmadınız, üzmediniz, gidilmedik ayak basılmadık yer bırakmadınız. Bu destansı mücadelenin kahramanları olarak sizlerle gurur duyuyorum.

Üyelerimiz karşılıklı saygı ve hoşgörü çerçevesinde yüksek bir katılımla sandığa gidip hür iradeleriyle oylarını kullandılar. Demokrasi şölenine çevirdiler bu seçimi. Seçimin galibi Sağlık-sen olmuştur. Biz her zaman bu davaya değer kazandıracak farklı görüş ve düşüncelerin bizi daha güçlü yapacağını ifade ettik, etmeye de devam edeceğiz. Hiç kimsenin bizi ayrıştırmasına, şahsi emellerine kalkan yapmasına müsaade etmedik etmeyeceğiz. Delege seçimlerimizin sonucunu tayin eden üyelerimizin feraseti kendini bu kutlu davaya adamış insanların en doğru rehberi olacaktır. Biz diyoruz ki bu seçim sürecinde gösterilen ferasetin davamıza yüklediği sorumluluğun bilinciyle YENİ DÖNEMDE DAHA DA GÜÇLENEREK BİRLİKTE, BERABER YÜRÜMEYE DEVAM EDECEĞİZ. Seçimler birlik ve beraberlik içinde daha güçlü, daha umutlu, daha adil, daha müreffeh yarınlara ulaşma mücadelemiz için yeni başlangıçlar olacaktır.

Sağlık-Sen’ in kutlu dava bilincinde birbirimizle rakip değil, Sağlık-Sen bayrağını daha yukarılara taşıma yarışı olmalıdır. Birileri bizleri rakip görse de biz kimseyi rakip olarak görmedik, kimseyi ayrıştırmadan, küstürmeden hep birlikte beraber bir ağızdan erdemliler hareketine yakışan bir duruluşla;

“BİZ BİRİZ, BERABERİZ, KARDEŞİZ, HEP BİRLİKTE SAĞLIK-SEN AİLESİYİZ.” Dedik, demeye de devam edeceğiz.

Dostluklar hayatımızda en önemli davranışlardır. Zor gününde, en sıkıntılı anlarında etrafına bakınca yanında dostların varsa, hainler ne kadar hainlik yaparsa yapsın kimse sizi yıkamaz, sırtınızdan hançer vuramaz. Çünkü dostlar bir vücut gibidir. Benimde sizler gibi dostlarım olduğu için Rabbim’e ne kadar hamd etsem, şükür etsem azdır.

Kıymetli kardeşlerim;

Beni sizler gibi dost, doğru arkadaşlarla yol yürüten Rabbim’ e hamd ediyorum. Yola çıktıklarımızı yolda bulduklarımızla değiştirmeyen, güzel dostluk ve kardeşlikler oluşmasına vesile kılan Rabbim’ e hamd ediyorum. Bu seçim sürecinde ve sonrasında desteklerini ve dualarını bizlerden esirgemeyen gönüldaşlarımıza, tüm çalışan kardeşlerimize, dua eden, destek olan tüm görünmez kahramanlara huzurlarınızda teşekkür ediyorum.

Kıymetli Dava Arkadaşlarım;

4 yıllık bir süreç için sizleri temsil edecek, sizlerin ve çalıştığınız alanlardaki üye ve çalışanlarımızın sıkıntı ve problemlerine çare bulacağına inandığımız arkadaşlarımızla, yönetim kurulumuzla, siz kıymetli delegelerimizle, temsilcilerimizle, gönüldaşlarımızla hep birlikte bir ekip ruhuyla bu süreci götüreceğiz. Küsmeyeceğiz, küstürmeyeceğiz, her üyemize ve üye adaylarımıza birlikte beraber ulaşacağız.

Tekrar 7. Olağan Genel Kurulumuzun hayırlara vesile olmasını, Kırıkkale’mize, sağlık camiamıza ve sendikamıza hayırlar getirmesini Rabbim’ den niyaz ediyorum.

Uzaktan ve yakından şehrimize gelerek bizlere destek olan tüm kardeşlerime saygılar sunuyor

Hepinizi Allah’ a emanet ediyorum. Sağ olun var olun.” şeklinde duygularını ifade etti

Şube Başkanımızın ardından 7. Olağan Genel Kurulumuza Genel Merkezimizden katılım sağlayan Sayın Genel Başkan Yardımcımız Mahmut Faruk DOĞAN duygu ve düşüncelerini aktarmak üzere kürsüye çıktı. Sağlık-Sen’in üzerine düşen sorumluluğu yerine getirmekten kaçınmadığını söyleyen Doğan, “Sağlık-Sen, yüklendiği sorumluluğun gereği olarak vefakâr, fedakâr ve cefakâr sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarımızın emanetine sahip çıkmak adına hiçbir sorumluluktan kaçmadan, çalışanların haklı taleplerini dile getirmekte, problemlerin çözüme kavuşması için gayret göstermektedir” diye konuştu.

6. Dönem Toplu Sözleşme süreciyle ilgili bilgi veren Doğan, “6. Dönem Toplu Sözleşme görüşmeleri başlamadan aylar öncesinden hazırlıklarımıza başlayarak, taleplerimizi belirledik. Bunları sadece belirlemekle kalmadık, alt yapısını, hukuki dayanağını, gerekçelerini hazırlayarak profesyonel bir şekilde masada yerimizi aldık. Ve sonuç olarak önemli kazanımların altına imzamızı attık” dedi.

Doğan, toplu sözleşme kazanımları hakkında da bilgi verdi.

Sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarının yaşadığı sorunların çözüme kavuşması için Sağlık-Sen olarak çalışmalarını sürdürdüklerine dikkat çeken Doğan, “Sağlık-Sen olarak sadece sorunları, eksiklikleri gündeme taşımıyoruz. Makul, mantıklı, sağlık çalışanlarının yüzünü güldürecek çözümler üreterek, bunların sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarının lehine sonuçlanması için mesai harcıyoruz. Haklı taleplerimiz çözüme kavuşana kadar mücadele etmekten vazgeçmeyeceğiz. Nerede olmamız gerekiyorsa orada olacağız, ne söylenmesi gerekiyorsa onu sakınmadan, çekinmeden, yutkunmadan dile getireceğiz” ifadelerini kullandı.

Genel Başkan Yardımcımız Mahmut Faruk Doğan’ın akabinde Faaliyet Raporu, Denetim Raporu ve mali raporun okunması sonrasında raporlar hakkında görüşmeler ve ibra oylaması gerçekleştirildi.

Akabinde saat 17:00’a kadar sürecek olan seçim işlemi başlatıldı.

7. Olağan Genel Kurulumuza şehrimizden ve şehir dışından çok sayıda konuk katılım sağladı.

Ak Parti Merkez İlçe Başkanı Turgay Sarıaydın, İl Sağlık Müdürü Dr. Murat Ağırtaş, K.Ü. Diş Hekimliği Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç.Dr.M.Zahit Adışen, K.Ü.T.F. Enfeksiyon Hastalıkları Bölüm Başkanı Prof.Dr.Sedat Kaygusuz, Yüksek İhtisas Hastanesi Başhekimimiz Op.Dr.Yusuf Albayrak, 112 Acil Sağlık Hizmetleri Başhekimi Dr.Arif Çavdar, Keskin İlçe Devlet Hastanesi Başhekimi Uzm.Dr.Salih Süha Çetin,

İl Sağlık Müdürlüğümüzden Destek Hizmetleri Başkanlığı Şube Müdürü Kadir Bütün, Kamu Hastane Hizmetleri Başkanlığı Uzman Bülent Özgül, Yüksek İhtisas Hastanemizden Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürü Hülya Rabia Diri, Destek ve Katile Hizmetleri Müdürü Ertan Toyran, Destek ve Katile Hizmetleri Müdür Yardımcısı Fatih Yılmazer, İdari ve Mali Hizmetleri Müdür Yardımcısı Fatih Bülbül, Keskin İlçe Devlet Hastanesi İdari ve Mali Hizmetleri Müdürü Murat Çaykara

Ticaret Odası Ahmet Varlı, Müsiad Başkanı Ahmet Çetin, Memur-Sen Konfederasyonu Kırıkkale Şube Başkanlarımızdan Bem-Bir-Sen Şube Başkanı Tuncay Bulut, Ulaştırma Memur-Sen Şube Başkanı Oğuzhan Aydın, Toç-Bir-Sen Şube Başkanı Hacı Yılmazer, Bayındır Memur-Sen Şube Başkanı Mehmet Köksal, Türk Sağlık- Sen Şube Başkanı Murat Buluç, Öğretmen evi Müdürü Yaver Yalçın

Genel Kurulumuza İl Dışından ise Ankara Bakanlık Şube Başkanı Tahir Eren, Ankara 4 Nolu Şube Başkanı Eyüp Medet, Ankara 6 Nolu Şube Başkanı Umut Gümüşay, Bartın Şube Başkanı Naci Durmuş, Çankırı Şube Başkanı Tuna Dinç, Kastamonu Şube Başkanı Mehmet Öz, Kayseri Şube Başkanı Hakan Keser, Kilis Şube Başkanı İmam Hüseyin Özcan, Konya Şube Başkanı Dr.Ahmet Uzunay, Nevşehir Şube Başkanı Hakan Gündüzpolat, Sivas Şube Başkanı Muhittin Musaoğlu, Zonguldak Şube Başkanı Mehmet Ali Kara ile Ankara Üniversiteler Şube Sekreteri Murat Şenol da katıldı.

 




PAYLAŞ :