Sağlık Müdürüne Ziyaret
08 Temmuz 2021, Perşembe

İl Sağlık Müdürlüğüne atanan Giresun'unumuzun başarılı hekimlerinden Giresun Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Başhekimi Dr. Öğretim Üyesi Muhammet BULUT'u Sağlık Sen Giresun Şubesi olarak, makamında hayırlı olsun ziyaretinde bulunduk. Hayırlı olmasını temenni ederken Giresun Sağlıkta çözülmesi beklenen sorunlardan kendisine bahsettik.

Yerelde şuan en ön öncelikli konu İlhan Özdemir Hastanesi ile imzalanan afiliyenin bitirilmesi ve Aksu’da yeni açılan Giresun Eğitim Araştırma Hastanesiyle imzalanıp şehrimize 2. Basamak ve 3. Basamak olarak iki hastane kazandırılması hem halkımızın hem de çalışanlarımızın öncelikli beklentisi olduğunu kendisine ilettik. Bu şekilde bir çözümün yapılması sürekli gündemde fakat bir türlü bu bölünme gerçekleştirilemedi. Giresun halkı bu konuda çok mustarip hastaneden randevu için sıra alamıyor. Sıra alsa tek hekim poliklinikte onun acil bir durumu olsa randevular iptal ediliyor. Halk mağdur oluyor. Bu halkı perişan ederken bakanlığa giden şikâyetlerde de artma yaşanıyor. Bu gelecekte Giresun siyasetini de etkileyecektir. Bunun yanında çalışanlar da artık önünü görmek istiyor. Nerede çalıştığını bilmek istiyorlar. Teyyaredüzü mevkiinde çalışan birisi ihtiyaç duyulup bir telefonla birlikte Aksu mevkiine veya tam tersi durumlar oluyor. Teyyaredüzü pandemi hastanesi olarak bırakılmış fakat Covid-19 hastaları azalınca çalışanlar Aksuya transfer edilmiş pandeminin en yoğun olduğu dönemde çalışanlar pandemi de ödeme alamadılar. Mevcut yönetmelikten dolayı zaten ek ödemeleri kesilmişti. Sağlık çalışanları pandeminin en çok kaybedeni oldu.

Sendikal olarak bakanlıkla sürekli görüşmeler neticesinde de anlamlı bir adım bakanlıkça atılamadı. Sağlık Müdürümüz Bulut Sağlık Bakanı ve Yardımcısından “Giresun’dan çok şikayet var hastaneleri ayırmamızı istediler.” Bu sabah Giresun Valimiz Enver ÜNLÜ’yü ziyaretimizde de sayın Valimizde bölünmeyi en kısa sürede bitirmemizi istedi. Bizlerde en kısa sürede bu konuyu ele alıp yapılması gereken neyse yapacağız. Hem halkımızı hem çalışanlarımızı rahatlatacaklarını bunu yaparken de çalışanları da küstürmeden yapmaya çalışacağını bizlere iletti.

Ziyaret sonrası açıklamalarda bulunan Şube Başkanımız Kerim SÜRAL, çalışanlar istiyor, halk istiyor, yönetim kademesi istiyor, siyaset istiyor ve bakanlık bile hastanelerin bölünüp 2 ayrı hastane olarak yollarına devam etmelerini istediği halde bir türlü bölünmüyor. Bizde bu sorunu araştırıp, kaynağına ulaşmaya çalışıyoruz. Bir işi tüm kademeler isterken neden bölünmüyor, bu işin takipçisi olacağız. Biz o dönem ateşten gömlek giyindik ve Giresun’da tıp fakültesinin açık kalmasını sağladık. Şimdi Aksu’da yeni bir bina varken şehrimize 2. Basamak ve 3. Basamak olarak 2 ayrı hastane hizmet vermeye başlamalıdır.


FOTO GALERİ



PAYLAŞ :