SAĞLIKTA BEDEL ÖDEYENLER

sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarının işi insan olduğu için empati yapabilen, mesleğini sürdürürken başkası için kendinden verebilme erdemini gösteren kişi/kişiler olarak bazen rahat ve konforunu, bazen zamanını, bazen çoluğunu çocuğunu,ailesini ,bazen özel ve sosyal hayatlarından fedakarlık yaparak kanını canını feda ederler.

kişilerin dinine, diline, mezhebine, cinsiyetine, ırkına, tenine, başı açık/kapalı olduğuna bakılmaksızın kendisi için istediğini ötekisi için de ötekileştirmeden herkese adaletli bir şekilde sağlık hizmeti ve gerekli mesleki bilgi ve donanımı  verirken amacı insan ve insana özgü hallerin anlatılmasını ve yüceltilmesini sağlamak olan sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarını göreceksiniz.

bir insanın dünyaya geldiğinde ilk tutacağı el de, hayatının son anlarını yaşarken, hayata tutunmak için uzattığı elini yakalayan elde; sağlık çalışanının elidir. bu nedenle, işi can olan sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarımızın, anadolu’nun dört bir yanında bazen kavuran yaz sıcaklığında, bazen eksi elli derecede ki dondurucu soğuklarda, bazen metrelerce kar altındaki küçük bir köyün bacalarında, tezek dumanlarının yükseldiği birkaç evin arasındaki yokluğu ve yoksulluğu çeken insanlara sağlık hizmeti sunarken, bazen çaresizliğin, yalnızlığın, arayışın, yoksulluğun, umutsuzluğun, yorgunluğun; bazen umudun, direncin, vuslatın, şifanın, yardımlaşmanın, dayanışmanın, varlığın içinde sağlık hizmetini sunarken göreceksiniz.

sağlık-sen,

sağlık ve sosyal hizmet çalışanları sendikası olarak ulaştığı başarı ve saygınlığın, vizyon ve misyonu doğrultusunda mesleği gereği insanlara hayat veren;  zamanla, mekanla, şartlarda ve en önemlisi insanla mücadelesinin somutlaştırılması, elle tutulur bir varlık kazırılması çalışmasını yapan ve canımızı emanet ettiğimiz sağlık ve sosyal hizmet çalışanları, insan ve insanlık için mesleğini icra ederken kaybolan ekmeği, aşı ve haklarını ortaya konması ile sizlerinde görsel ve yazılı medyada okuduğunuz gibi çalışanlarımızın acımasızca uğradıkları şiddet, mobing ile yaşadıkları stres ve tükenmişlik sendromlarının giderilmesi ve sağlıkta dönüşümün mimarları ve öznesi dediklerimiz sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarının, çalışma koşulları, özlük haklarının hatırlanması adına “sağlıkta bedel ödeyenler” adı altında film yaptık.

bu filmin galasını sağlık bakanı ve bürokratları ile eski sağlık-sen genel başkanı ve şanlıurfa milletvekili mahmut kaçar ve çok sayıda milletvekilinin ve 1200 civarında teşkilat mensuplarımızın katılımıyla 13 mayıs 2013 tarihinde ankara rixos otel’ de gerçekleştirdik.

filmin fragmanı çok sayıda ulusal ve yerel kanalda gösterime girdi. amacımız filmin tamamını bütün illerimizde sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarına sendikamız vasıtasıyla izlettirip yakında kamu spotu olarak da yayınlamak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz.

sağlık sektöründe en iddialı ve en başarılı sendika olarak çıktığımız hizmet yolculuğunda çalışanlarımıza yönelik geleneksel hale getirdiğimiz anı yarışması çalışmalarımızı tamamlayarak;  tüm anıları ölümsüzleştirmek adına kitaplaştırdık. her bir anıyı okuduğunuzda, 7/24 esasına göre kesintisiz hizmet sunan sağlık çalışanlarının fedakârca görevlerini ifa ederken uğradığı haksızlıklara, yaşadıkları acı, hüzün ve sevinçlere, gösterdikleri fedakârlıklara, ödedikleri bedellere bu kitapta yer alan anılarda şahit olacaksınız.

önümüzdeki toplu sözleşme sürecinde; ek ödemelerin emekliliğe yansıtılması, döner sermayedeki sabitin artırılması, döner sermayenin tavan verilmesi ve lisans tamamlama başta olmak üzere ağır iş yükü altında çalıştırılan ve yaptığımız tüm anketlerde şiddetten mobinge, strese ve tükenmişlik sendromlarına maruz kalan sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarımız için yetkili sendika olarak en iyi kazanımı elde etmek dileğiyle hepinize saygılar sunuyorum… selam ve dua ile.

  • PAYLAŞ :