SAĞLIKTA DÖNÜŞÜM ÇALIŞANIN SAĞLIĞINI BOZDU

Şiddet ancak doğru bir strateji ile son bulur.

Bağırıp çağıran, kırıp döken insanlara "bir daha asla" dedirtecek cezai bir müeyyidemiz olmadığı sürece şiddeti sonlandıramayız. Eğer doğru müeyyideleri uygularsak şiddeti sonlandırmak mümkün. Çünkü şiddetin, adliyede hakime savcıya mübaşire karşı, karakolda polise karşı uygulanamıyor olması doğru mücadele edildiği takdirde son bulacağının göstergesidir.

Sürgün Etmekte Bir Şiddettir, Sessiz Mi Kalalım!

Bir sağlık çalışanının, hasta nakli sonrası dönüş yolunda ambulansta radyo dinlediği görüntüleri sosyal medyada paylaştığı için il dışına sürgüne gönderilmesi de bir şiddettir. Suç ile cezanın dengeli olması gerekir. Fiile karşı ceza aşırı yüksektir. Ceza vermede dengesini kaybetmiş olan iradeyi de idareciyi de kınıyorum.

Sağlık Çalışanlarının Yaşadığı Drama Son Verilmelidir!

İstihdam eksikliği nedeni ile bir sağlık çalışanına düşen hasta sayısının çokluğu, çalışma sürelerinin uzunluğu nedeni ile kendine, eşine, çocuğuna ve  evine zaman ayıramayan sağlık çalışanlarının aileleri dağılma noktasına gelmiştir.

Çalışanları kendi evlerini butik otel gibi kullanmaya, sosyal yaşamın dışına itilmişliğine son verecek düzeyde istihdam gerçekleştirilmelidir.

Hizmette Adalet Tesis Edilmelidir

Ayda 14-15 nöbet tutmakta olan çok sayıda sağlık çalışanı var.

Aynı hastane ortamında çalışmakta olmasına rağmen hiç bir mazereti olmadığı halde sadece referans nedeni ile nöbet tutmayan sağlık çalışanları var. Maalesef bu durum çalışanların kendisine, devletine ve milletine olan saygısını dumura uğratılmamalıdır.

Devlet Kamu Çalışanları Arasında Adaletli Olmalıdır.

Sağlık ve teknik hizmetlerde olduğu gibi Genel İdari ve Yardımcı hizmetler sınıfı çalışanları da üst öğrenimin zam ve tazminatlarından faydalandırmalıdır.

Hizmetli kadrosunda olup da fiilen memur ve VHKİ olarak hizmet etmekte olan personel görevde yükselme sınavına gerek kalmadan atamalarının yapılması gerekmektedir.

İlla görevde yükselme sınavı yapılacaksa tüm hizmetlilerin atanacakları sayıda kadro ilan edilmeli ve formaliteden sınav yapılmalıdır.

Bu yeni bir hak verilmesi talebi değil bizatihi hakkın teslim edilmesidir.

Döner sermaye de teşhis doğru tedavi yanlıştır.

Hekim ile hekim dışı personelin döner sermaye havuzu ayrılmalıdır.

Çalışılan şehre, hastaneye ve birime göre belirlenen sabit ücretler ödenmeli sağlık çalışanları döner sermaye adaletsizliğinin pençesinden kurtarılmalıdır.

Polisin çalışmış olduğu karakoldan karakola göre ücretleri değişmiyorsa, Maliye Bakanlığı’nda çalışan bir memurun ilçeden ilçeye ücreti değişmiyorsa farklı hastanede çalışıyor diye sağlık çalışanlarının döner sermaye ücretlerinde farklılık olmamalıdır.

  • PAYLAŞ :