MEMİŞ: YIPRANMA PAYI EN KISA ZAMANDA HAYATA GEÇMELİ

Memur-Sen Genel Başkan Yardımcısı ve Sağlık-Sen Genel Başkanı Metin Memiş, sağlık çalışanlarına yıpranma payı verilmesine yönelik düzenlemenin bu yasama yılı bitmeden hayata geçmesi gerektiğini söyledi. Memiş ayrıca 2015 yılını, yıpranma payının hayata geçmesi, ek ödemelerin de emekliliğe yansıtılmasıyla mücadele yılı ilan ettiklerini kaydetti.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN, BAŞBAKAN İKEN SÖZ VERMİŞTİ

Konuyla ilgili olarak yazılı bir açıklama yapan Metin Memiş, yıpranma payına yönelik sözün, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Başbakanlığı döneminde kendi programlarında verildiğini hatırlattı. Geçen süre içinde, bakanlıklar arası bir çalışma yürütüldüğünü belirten Memiş, “Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın katıldığı Büyük Türkiye Buluşmamız’da yıpranma payı talebimizi dile getirdik. Cumhurbaşkanımız, bu talebimize 5 yıllık hizmeti bulunan sağlık çalışanlarına 1 yıl yıpranma payı verilmesi sözünü vermiştir. Cumhurbaşkanımızın bu talimatı üzerine ilgili bakanlık ve kurumlar çalışmaya başladıklarını açıklamıştır. Ancak, süreç yavaş ilerlemektedir. Sağlık çalışanlarının bu hakları yasama yılı bitmeden hayata geçirilmelidir. Kamu bürokrasisi bu yöndeki çalışmalarını bir an önce tamamlayıp, düzenlemeyi TBMM’ye göndermelidir. Sağlık çalışanları daha fazla oyalanmak istememekte, bir an önce yıpranma paylarının verilmesini beklemektedir.” şeklinde konuştu.

Sağlık-Sen olarak sağlık çalışanlarının her kademedeki temsilcisinin yanı sıra bakanlık ve ilgili kuruluş temsilcilerinin de katılımıyla bir çalıştay düzenlediklerini de belirten Memiş, buradan çıkan sonucu rapor haline getirerek, yıpranma payının yol haritasını hazırladıklarını kaydetti.

EK ÖDEMELER EMEKLİLİĞE YANSIMALI

Sağlık-Sen Genel Başkanı Metin Memiş, sağlık çalışanlarının yaşadığı bir başka sorunun ise, ek ödemelerin emekliliğe yansıtılmaması olduğunu ifade etti. Ülkemiz sağlık çalışanlarının, sundukları hizmete göre gelişmiş ülkelerle kıyaslandığında, ücret bakımından çok gerilerde kaldığına dikkat çeken Memiş, yaşanan bu mağduriyetin ek ödeme ve döner sermaye ile eşitlenmeye çalışıldığını hatırlattı. Buna rağmen, ekonomik sıkıntı yaşayan sağlık çalışanlarının, ek ödemelerin emekliliğe yansıtılmaması sonucu başka bir mağduriyet daha yaşadığını belirten Memiş, “Sağlık çalışanları geleceğe endişe ile bakmaktadır. Emekli maaşları, ek ödemesiz maaşa göre belirlendiğinden, emekli maaşları düşmekte, büyük bir hak kaybı ve mağduriyet yaşamaktadır.” dedi.

Sağlık-Sen olarak, 2015 yılını ek ödemelerin emekliliğe yansıtılmasının ve yıpranma payının hayata geçmesi mücadele yılı ilan ettiklerini dile getiren Memiş, yıpranma payı hayata geçene, ek ödemeler emekliliğe yansıyana kadar mücadeleye devam edeceklerini vurguladı.

Sağlık Bakanlığı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Maliye Bakanlığı ve SGK’ya çalışmalarını bir an önce bitirmeleri çağrısında bulunan Metin Memiş, bu kararlılıklarından geri adım atmayacaklarını, talepleri hayata geçene kadar gerekirse eylem sürecine gireceklerini söyledi.

  • PAYLAŞ :