Sağlık-Sen İzmir Şubesi’nden Tıp Bayramı Kutlaması

14 Mart Tıp Bayramı, Sağlık-Sen'in ev sahipliğinde Balçova'daki Kaya İzmir Termal Otel'de düzenlenen etkinlikle kutlandı. Etkinliğe AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı ve İzmir Milletvekili Binali Yıldırım ile Nesrin Ulema, Sağlık Bakan Yardımcısı Agah Kafkas, AK Parti eski Milletvekili Tuğrul Yemişçi, Sağlık-Sen Genel Başkanı Metin Memiş, Kamu Hastaneleri Birliği İzmir Genel Sekreteri, Halk Sağlığı Şube Müdürleri başta olmak üzere, hastane yöneticileri, başhekimler ve sendika üyeleri katıldı.

Sağlık-Sen Genel Başkanı Metin Memiş konuşmasında, bu yılki Tıp Bayramı kutlamalarını, ‘Sizin Sağlığınız Bizim Bayramımız’ sloganıyla çalışanların sorunları ve talepleri ekseninde ele aldıklarını söyledi. Vatandaşların sağlıklarını hiçe sayarak iş bırakma eylemi yapmadıklarını hatırlatan Metin Memiş, taleplerinin sonuna kadar takipçisi olduklarını kaydetti.

Binali Yıldırım ise konuşmasında, seçimi kazanması halinde sağlık çalışanlarının talepleri doğrultusunda her türlü işbirliğine hazır olduğunu söyledi. Sağlık Bakanlığı Bakan Yardımcısı Agah Kafkas da konuşmasında, imkanları ölçüsünde taleplere karşılık vermeye çalıştıklarını, kendisinin de çalışanlardan yana tavır aldığını söyledi.

YILDIRIM: BİZ DE ‘İNSANI YAŞAT Kİ DEVLET YAŞASIN’ DİYORUZ

Ülkenin dört bir yanında vatandaşları iyileştirmek için canla başla çalışan 450 bin sağlıkçının olduğunu, bu vesileyle tüm sağlıkçıların 14 Mart Tıp Bayramı'nı kutladığını belirten AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım, “Güzel bir söz var. 'Sizin sağlığınız bizim bayramımız' diye. Biz de, 'İnsanı yaşat ki devlet yaşasın' anlayışıyla 11 yıldır ülkemizde yoğun bir şekilde ulaşımda, eğitimde, sağlıkta, daha birçok alanda bir sürü reformlara bir sürü hizmetlere imza attık. Sağlıktaki bütçe büyüklüğünü 10 yılda 10 kat artırdık. Kişi başı sağlık harcaması neredeyse bin dolara yaklaşmış durumda. Bebek ölümlerinde Avrupa standartlarında bir noktaya geldik. Yaşam süresi uzadı. Hastanelerdeki çileler azaldı. Hastanedeki konforlar arttı. Bunları siz benden daha iyi biliyorsunuz" diye konuştu.

“İZMİR’DE HER ALANDA SÜRDÜRÜLEBİLİR PROJELERE İHTİYAÇ VAR”

Yaşanan şehir için talepleri için bir şeyler yapmanın gerekliliğini de sözlerine ekleyen Yıldırım, şu ifadeleri kullandı:

“Şehir için hiçbir şey yapamamak bir anlamda o kente zarar vermektir. Bugün maalesef dünya güzeli İzmirimizin altyapı eksikliği, gecekonduyu aratmayan görüntüsü, hizmet yetersizliği, mevcut potansiyelinin gün yüzüne çıkarılamamasıyla ulaşımdan ekonomisine, kültürel hayatından sosyal imkanlarına kadar gittikçe kan kaybeden bir şehir görüntüsü var. Şehrimizin daha sağlıklı hala gelmesi için hemen her alanda hizmete ihtiyacı olduğu bir gerçek. Yatırıma ihtiyacı var. Uygulanabilir, sürdürülebilir projelere ihtiyacı var.”

Yıldırım, Sağlık-Sen'in Sağlık Konut Evi ve TOKİ Sağlıkçılar Sitesi taleplerinin de takipçisi olacağı müjdesini verdi.

 

KAFKAS: SORUNLARI BİLİYORUZ, İMKANLAR ÖLÇÜSÜNDE ÇÖZMEYE ÇALIŞIYORUZ

Sağlık Bakan Yardımcısı Agah Kafkas da konuşmasında, sağlık çalışanlarının sorunlarının olduğunu ancak Türkiye’nin imkanları ve potansiyelinin belli olduğunu söyledi. Sağlık-Sen Genel Başkanı Metin Memiş tarafından aktarılan sağlık çalışanlarının sorunlarına da değinen Kafkas, “Bizim ‘en mükemmeli yaptık’ diye iddiamız yok. Türkiye’nin imkanları, potansiyeli belli. Siz bu potansiyelle iş yapıyorsunuz. Bu ülke sağlık çalışanlarını 10 yılda ikiye katladı mı? Keşke daha çok doktorumuz hemşiremiz olsaydı. Keşke daha çok alma imkanımız olsaydı. Sağlık sorunlarının çözülmesi için daha çok insan gücüne ihtiyacımız var ama Sağlık Bakanlığımızla ortak çalışmayı bir türlü kabul edemediler. Anlatamadık, bu ülkenin doktora, tıp fakültelere ihtiyaç olduğunu anlatamadık. Tıp fakültesi sayısı ikiye katlandı ama bunların yetişmesi çok kısa süre içinde çözülecek bir olay değil” dedi.

“YIPRANMA ZAMMI SAĞLIK ÇALIŞANLARININ DA HAKKI”

Her tıp bayramında bir öncekinden daha az sıkıntı olduğunu dile getiren Kafkas, “Biz sizinle masanın aynı tarafındayız. Takdir etmeniz lazım ki bizim milli gelirimizle Almanya arasında beş kat mesafe var. Siz nasıl imkanlarınız ölücüsüyle operasyon yapıyorsanız biz de imkanlarımız ölçüsünde yapıyoruz. Sağlık Bakanlığı sağlık çalışanlarının lehine irade koymuştur. Sizin çalışma koşullarınızı biliyoruz. Emeklilik sorunu çözülmeli ama ciddi adımlar atılmıştır. Yıpranma zammını bana göre alacaksa bir tek yerin altında çalışan maden işçisi almalıdır. Diğer meslek gruplarını küçümsemiyorum ama onlar yıpranma zammı alıyorsa sağlık çalışanlarının da hakkıdır. Performans sistemi sayesinde diğer çalışanlardan sağlık çalışanlarının daha çok para almasını bir şekilde sağladık. Diğer mesleklere göre daha çok kazanıyoruz” ifadelerini kullandı.

MEMİŞ: İDEOLOJİK YAKLAŞIMLARLA İŞ BIRAKILIYOR

Sağlık-Sen Genel Başkanı Metin Memiş de, sağlık çalışanlarının sorunlarına değindi. Memiş, 2002 yılından bu yana sağlıkta iş yükünün çok arttığını sorunların olduğunu ancak diğer sendikaların Tıp Bayramı’nda bayramı matem havasına büründürdüğünü söyledi. İdeolojik yaklaşımlarla iş bırakma eylemlerinin yapıldığını ifade eden Memiş, “Biz Sağlık-Sen olarak Tıp Bayramımızda ‘sizin sağlığınız bizim bayramımız’ sloganıyla milletimizle buluşuyoruz. Birilerinin aksine bizler milletimizin yanındaydık. Hizmetimizi aksatmadık aksatmayacağız da biz ülkenin geleceğini önemsiyoruz. Biz yolu açık müzakereci anlayışımızla sorunlu değil sorumlu sendikacılık yapıyoruz. Birileri bu günleri bu süreçleri fırsata dönüştürmeye çalışıyorlar. Tam gün torba yasa görüşmelerinde Allah’a hamdolsun, sağlık çalışanlarının sorunlarını net şekilde ifade ettik. Oysa ki orada diğer sivil toplum kuruluşları taleplerini ilettiler ama aile hekimliğine ilişkin en ufak talepte bulunmadılar. Komisyon kayıtlarını paylaşacağız. Birileri sorunları bir yere taşımak yerine sadece ekranlarda sorunlardan bahsederek sorunların çözümsüz kalmasına neden oluyor” dedi.

 

  • PAYLAŞ :