Sağlık-Sen Teşkilatlarını Yetkiye Hazırlıyor

 

Sendikamız, yaklaşık 2500 kişilik teşkilat kadrosuna yönelik düzenlediği bölge eğitim toplantılarıyla  yetki dönemine hazırlanıyor.

Erzurum, Diyarbakır, Ordu, Aydın, İstanbul, Mersin’in ardından son olarak 29 Kasım 2008 tarihinde Ankara’da gerçekleştirilen bölge eğitim toplantılarında, teşkilat kadrolarımız, mevzuattan hukuka, sendikal konulardan, iletişim ve beden dili konularına yoğun bir eğitim programı geçirdi.

Bölge eğitim toplantısının açılışında konuşan Genel Başkanımız Mahmut Kaçar, başta sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarının sorunları olmak üzere, ülke gündemine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

 

Türkiye’yi de belli ölçüde etkileyen, batı kaynaklı ekonomik krizin temelde bir finansal kriz olduğunu kaydeden Genel Başkan, ekonomik krizin bazı büyük sermaye sahiplerinin üretmeden kazanma hırslarının doğurduğu bir kriz olduğunu belirterek,  “ Bu kriz, çalışanların ürettiği bir kriz değildir. Bu nedenle krize yönelik tedbir adı altında bu ülke için çalışan, üreten kesime fatura çıkarmak kabul edilemez.  Faturayı ödemesi gerekenler kriz üreten ve kriz fırsatçılığı yapan bazı sermaye kesimleridir” şeklinde konuştu.

 

Hükümetin krize yönelik atacağı adımlarda, çalışanları ve dar gelirli kesimleri koruyan politikalar takip etmesi gerektiğini dile getiren Genel Başkanımız Mahmut Kaçar, “Hükümetin bu noktada temel ihtiyaç ürünlerine zam yapmasını anlamak ve kabul etmek mümkün değildir. Eğer krizle etkin bir şekilde mücadele edilmek isteniyorsa, toplumda panik havası oluşturacak adımlardan kaçınılması gerekmektedir”dedi.

 

Dünya genelindeki finans kuruluşlarının ciddi anlamda zararlar açıkladığı günlerde, Türkiye’deki finans kuruluşlarının büyük oranlı karlar açıkladığına dikkat çeken Genel Başkan, “Bu çevreler bir taraftan büyük karlar açıklarken, öte yandan kriz nedeniyle işçi çıkartmaktadırlar. Yıllardan beri bu milletin sırtından geçinen, üretim yerine kriz fırsatçılığı yaparak millete bedel ödetenlere, artık Hükümetin bedel ödetme vakti gelmiştir” diye konuştu.

 

“Sözleşmeli Personel Uygulaması sona ermeli”

Konuşmasında Sağlıkta Dönüşüm Programı ve sağlık çalışanlarının sorunlarına da değinen Genel Başkanımız Mahmut Kaçar, Sağlıkta Dönüşüm Programının sağlık çalışanlarının sorunlarından bağımsız düşünülemeyeceğini söyledi. Sağlık çalışanlarının istihdam politikasından ekonomik ve sosyal haklara bir çok konuda sorunları olduğunu belirten Genel Başkan Mahmut Kaçar, Sağlıkta Dönüşüm Programının hedefine ulaşabilmesi ve sağlık hizmetlerinde etkinliğin sağlanabilmesinde öncelikle sağlık çalışanlarının sorunlarının çözüme kavuşması gerektiğini söyledi. Sağlık Bakanlığı bünyesinde uygulanan farklı istihdam modellerinin, ücret ve özlük haklarındaki farklı uygulamaların, çalışma barışına zarar verdiğini dile getiren Genel Başkan, bu durumun sağlık hizmetlerinin sunumunda verimi azaltan bir etkiye sahip olduğunu kaydetti.

Genel Başkanımız Mahmut Kaçar, sağlık hizmetinin devletin Anayasal görevleri arasında yer aldığına dikkat çeken Kaçar, “Sağlık-Sen’in önemle üzerinde durduğu konu tüm sözleşmeli sağlık çalışanlarının kadroya geçirilmesidir. Sağlıkta Dönüşüm Programıyla hizmet kalitesinin artırılması amaçlanıyorsa, sözleşmeli personel istihdamı politikasından vazgeçilmesi gerekmektedir” diye konuştu.

 

Bölge Eğitim Toplantısından Notlar

 

Ankara’daki Bölge Eğitim toplantımız saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Toplantıda Ankara 1 Nolu Şube Başkanı Şenol Şahin, 2 No’lu Şube Başkanı Erdal Bolatçı ve Bakanlık Şube Başkanı Muhammet Ünlüler, birer selamlama konuşması yaptılar. Daha sonra sendikamız Genel Eğitim ve Sosyal İşler Sekreteri Mahfuz Sunar yaptığı konuşmada, eğitim programının içeriği hakkında bilgiler sundu.  Eğitim programlarının sendikal etkinliği artırmada önemli bir role sahip olduğunu dile getiren Sunar, eğitim toplantısının teşkilatımıza ve ülkemize hayırlar getirmesi dileğinde bulundu.

 

Eğitim seminerinin ilk günü, Sendikamız Genel Mevzuat ve Toplu Görüşme Sekreteri Mustafa Kulluk’un Sağlık Mevzuatında yaşanan gelişmeleri içeren sunumu ile başladı. Toplantının öğleden sonraki bölümünde Etkili İletişim ve Beden Dili konularında İletişim Uzmanı Muhammet Alpkent seminer verdi.

  

Eğitim Toplantısının ikinci günü ise Sendikamız Hukuk Müşavirlerinden Serkan Güçlü ve Abdülhamit Gül, idari hukuk ve sendikal hukuk konularında sunum yaptı. Bölge eğitim toplantısının son seminerini Sendikalarda Kadro Hareketi ve Sendikal iletişim konularında eğitim uzmanı Tarkan Zengin verdi.

 

Başkentteki Bölge Eğitim Toplantımız Genel Başkanımız Mahmut Kaçar’ın yaptığı değerlendirme konuşması ve katılım sertifikalarının dağıtım töreninin ardından sona erdi.

Eğitim toplantımızdan görüntüler

 

 

  • PAYLAŞ :