Genel Başkan Sağlık Çalışanlarıyla Samsun’da Buluştu

Sağlık-Sen Genel Başkanı Metin Memiş, Samsun Şube Başkanlığı tarafından düzenlenen İl Divan Toplantısı’na katıldı.

Toplantıya Sağlık Sen Genel Başkanı Metin Memiş, Genel Başkan Yardımcısı Kemal Çırak, Samsun Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Uzm. Dr. Ali Rıza Aydın, Sağlık İl Müdürü Dr. Yusuf Köksal, Samsun Memur-Sen İl Temsilcisi Nejdet Güneysu, Sağlık-Sen Samsun Şube Başkanı İlhan Öksüz, Ordu, Tokat, Amasya, Trabzon, Giresun Sağlık-Sen Şube Başkanları ve çok sayıda sağlık çalışanı katıldı.

İl Divan Kurulu toplantısı öncesi ’Sağlıkta Bedel Ödeyenler’ adlı filmin galası yapıldı.

Toplantıda bir konuşma yapan Sağlık-Sen Genel Başkanı Metin Memiş, Memur-Sen olarak dün askeri vesayete, toplumu baskı altında tutan güçlerin karşısında durduklarını belirterek aynı kararlılıkla bugün de Türkiye’nin geleceği için küresel güçlere karşı dimdik duracaklarını söyledi.

Memur-Sen olarak Türkiye'nin geleceğine sekte vurmak isteyen zihniyetin karşısında olduklarını ve olmaya da devam edeceklerini kaydeden Sağlık-Sen Genel Başkanı Metin Memiş, “Yaşanan olaylara baktığımızda ortada bir yolsuzluk varsa mutlaka üzerine gidilmelidir ancak bunlar yalnızca ülkemiz üzerinde oynanan oyunların bir parçası ise, kirli bir tezgah ise bunun da üzerine gidilmelidir. Yükselen Türkiye’nin önüne engel konulmasına, ahlaksız oyunlarla bölgesinde lider ülke konumunda olan ülkemizde yaratılmak istenen kaosa asla müsaade etmeyeceğiz. Memur-Sen, bugüne kadar ülkemizin birlik ve beraberliği için çimento görevi gördüyse, bundan sonra da milletimizin ve çocuklarımızın geleceği adına mücadeleyi sürdürecektir” dedi.

Sağlık çalışanlarının bugün pek çok sorunu olduğunu ancak en önemli konulardan birinin yıpranma payı meselesi olduğunu kaydeden Sağlık-Sen Genel Başkanı Metin Memiş son 2 yıldır sağlık çalışanlarına yıpranma payı verilmesi konusunun her platformda konuşulduğunu belirterek “Önümüzdeki günlerde eski genel başkanımız Şanlıurfa Milletvekili Mahmut Kaçar beyle beraber yapacağımız çalışmayla, inşallah sağlık çalışanlarına yıpranma payı verilmesi konusunda bir kanun teklifi hazırlanacak. Bugüne kadar almış olduğumuz kazanımlara en önemli birini eklemek kaydıyla bütün sağlık çalışanlarımıza ve sosyal hizmet çalışanlarımıza yıpranma payını hep beraber elde edeceğiz” diye konuştu.

Galası yapılan‘Sağlıkta Bedel Ödeyenler’ filmine değinen Memiş, “Sağlık hizmetlerinde bugüne kadar binlerce sağlık çalışanı bedel ödediler. Filmde anlatılan konu birkaç arkadaşımızın yaşamış oldukları, bu arkadaşlarımızın yaşadıklarından sonra vermiş oldukları mesajdı. Her ne kadar sakat kalsalar da, yakınlarını kaybetseler de, canlarını feda etseler de sağlık hizmetlerinin kutsal olduğunu ve bir daha dünyaya gelseler aynı hizmeti yapmak istediklerini, bu mesleği çok sevdiklerini ifade eden sağlık çalışanlarıdır” dedi.

MEMİŞ: ÇALIŞANLAR SAĞLIKTA DÖNÜŞÜMDEN HAK ETTİKLERİ PAYI İSTİYOR

Özellikle 2002 yılından sonra ki süreçte sağlıkta dönüşümün başlamasından bugüne kadar hasta memnuniyetinin yüzde 76’lara çıkmasına rağmen sağlıkta dönüşümün mimarı olan sağlık çalışanlarının mesleki saygınlığının azaldığı ve bunun yanında şiddete uğrama oranlarının da yükseldiğini yaptıkları araştırma ve anketlerde gördüklerini belirten Sağlık-Sen Genel Başkanı Memiş, sağlık çalışanlarına da bu dönüşümde hak ettikleri değerin verilmesi gerektiğini ifade eti.

Sağlık çalışanlarının neler yaşadıklarını kamuoyuna göstermek için film hazırladıklarını vurgulayan Memiş, ”Milletimizin sağlık çalışanlarına sahip çıkmasını sağlamak için böyle bir filmi gerçekleştirdik. Filmin 30 ilde gösterimi oldu. Önümüzdeki süreçte Valiliklerimizle, Belediyelerimizle yapacağımız anlaşmalarla beraber maksadımız 76 milyon ülke insanına bu filmimizi izlettirmek ve toplumsal farkındalığı oluşturmak. Bir kaza yerine Ambulans gidiyor, Polis gidiyor, Jandarma gidiyor, itfaiye gidiyor, gazeteci gidiyor herkesin yıpranma payı var. Ama 7 gün 24 saat hizmet eden ve çalışanlarının yüzde 60’dan fazlası bayan olan sağlık çalışanlarına yıpranma payı verilmiyor olması olumsuz bir durum taşıyor. İşte bu filmdeki kahramanların göstermiş oldukları fedakârlıkların görünmesi ve sağlık çalışanlarına yıpranma payı verilmesini istediğimiz için böyle bir film gerçekleştirdik” diye konuştu.

  • PAYLAŞ :