Sağlık-Sen’den Yine Bir İlk: “Sendika Akademisi Eğitim Programı”

 

Sağlık-Sen Genel Merkezi tarafından şube yönetim kurullarına yönelik düzenlenen "Sağlık-Sen Sendika Akademisi Eğitim Programının ilki 17-20 Kasım tarihlerinde Antalya'da yapıldı.

 

 

Eğitim programı öncesinde şube başkan ve yöneticilerine hitap eden Sağlık-Sen Genel Başkanı Metin Memiş, Sağlık-Sen'in yarınları düşünen, büyük hedefleri olan bir sendika olduğunu belirterek, bu hedeflere ulaşırken daha donanımlı ve daha dinamik bir teşkilat yapısıyla hareket edeceklerini söyledi.

 

Eğitim programı kapsamında Türkiye'nin siyasi ve demokratik gelişiminden sivilleşmeye, sendikal konulardan, iletişim alanlarına, yöneticilerin liderlik ve hitabet gelişiminden, mevzuata kadar geniş bir yelpazede eğitim konuları belirlendiğini kaydeden Memiş, "Bu programlar ile sahada çalışanlar ve işveren temsilcileri ile daha güçlü iletişim kurma, sahanın bilgi ihtiyacını karşılayabilme, sendikal eylem ve etkinliklerde verimi ve başarı düzeyini artıracak operasyonel nitelikleri artırabilme gibi hedefler gözetilmektedir" dedi.

 

"ORTAK AKILDAN YOKSUN TEŞKİLAT YASASI YENİ KAOSLAR OLUŞTURACAKTIR"

 

Sağlık-Sen olarak Teşkilat Yasası hazırlığını öğrendikleri andan itibaren Sağlık Bakanlığı'na çeşitli eleştiri ve uyarılarda bulunduklarını ve çıkarılacak teşkilat yasasının kabul edilemeyecek yönlerini madde madde yazarak sendikal talepler konusunda düzenleme yapılmasını istediklerini belirten Genel Başkan Metin Memiş, 500 bin çalışanı olan bir örgütün, ortak aklı ve vicdanı arama ihtiyacı hissedilmeden 3-5 kişi ile dönüştürülmeye kalkılmasının, yasanın en büyük sorunu olduğunu dile getirdi.

 

Sağlık hizmetlerinin aksamaması için tüm sorunları ve Sağlıkta Dönüşüm Programının tüm yükünü taşıyan sağlık çalışanları ve idarecilerin, "ben yaptım oldu" mantığının mağduru haline dönüştürüldüğünü ifade eden Memiş, "Vekil ebe ve hemşirelerin sözleşmeli kadrosuna geçirilmesi dışında sağlık çalışanları için bu teşkilat yasası olumlu anlamda hiçbir şey getirmemiştir. Sağlık politikalarının oluşumu ve yönetim süreçlerini tayin eden kurullarda çalışanların temsil edilmesi demokratik bir gereklilik iken, yetkiyi paylaşma cesareti gösterilememiştir" dedi.

 

"TOPLU SÖZLEŞME HAKKINDA KIRMIZI ÇİZGİLERİMİZİ KORUYACAĞIZ"

 


12 Eylül referandum sürecinin en büyük kazanımlarından birinin de toplu sözleşme hakkı olduğunu belirten Genel Başkan Metin Memiş, bu hakkın kazanılmasına öncülük eden Memur-Sen'in, toplu sözleşme sürecinin en etkin şekilde uygulanabilmesine imkan tanıyacak bir yasal düzenleme için sonuna kadar mücadele edeceklerini ifade etti.

 

 

 

Önümüzdeki süreçte kamu çalışanlarının sendikal mücadelesinde yeni bir dönem açacak toplu sözleşme sürecinin bulunduğunu belirten Memiş, tarafların temel konularda anlaşamadığı bir taslağın Çalışma Bakanlığı tarafından Bakanlar Kuruluna gönderildiğini söyledi.

 

Sağlık-Sen Genel Başkanı Metin Memiş sözlerini şu şekilde sürdürdü: Referandum sonrası, Memur-Sen, "nasıl bir toplu sözleşme yasası" başlığıyla hemen teknik çalışmalara başlamış ve Çalışma Bakanlığına kırmızı çizgilerini sunmuştur. 4688 Sayılı Yasanının sorunlarını toplu sözleşme düzenine taşımama noktasında kararlı bir duruş sergileyen Memur-Sen, bu duruşunu yasanın Meclis müzakereleri sürecinde de devam ettirecektir.

 

Gerek Toplu sözleşme Yasasının müzakere sürecinde, gerekse toplu sözleşmelerde, hükümetin kaçak güreşmesine izin vermeyeceğiz. Hizmet Kolu ve Genel Toplu sözleşmesinin en etkin ve en geniş haklarla yapılmasını istiyoruz. Mecliste kamu çalışanlarının sesi olacak, Memur-Sen'e hizmet etmiş değerli milletvekillerimiz bulunmaktadır. Onlardan yasama sürecinde Memur-Sen camiası olarak toplu sözleşme yasası ile ilgili gür bir ses bekliyoruz.

 

Sağlık-Sen Genel Eğitim ve Sosyal İşler Sekreteri Menderes Turbay da yaptığı konuşmada, bilgili ve alanında uzman bir teşkilat yapısıyla üyelerimize daha iyi hizmet sunmak amacıyla böylesine önemli bir projenin hayata geçirerek, Sağlık-Sen'in yeni bir ilke imza attığını söyledi. Sağlık-Sen Sendika Akademisi Eğitim Programının teşkilata ve üyelere verilen önemin bir göstergesi olduğunu belirten Turbay, eğitimler sonunda katılımcıların, sahada daha donanımlı ve iletişim kurma becerisi yüksek bir şekilde yer alacağını ifade etti.

 

YOĞUNLAŞTIRILMIŞ EĞİTİM PROGRAMI ÜÇ GÜN SÜRDÜ

 

44 şubenin yönetim kademelerine yönelik olarak planlanan Sendika Akademisi Eğitim programı kapsamında 7 ayrı sınıfta şu ders başlıklarında seminerler verildi:


Demokrasi-Sivil Toplum ve Sendikalar: Prof. Dr. Yasin Aktay / Dr. Murat Yılmaz / Ercan Demirci


Sendikacılıkta Temel Kavramlar ve Sendikal Hareketin Uluslararası Hukuki Dayanakları: Doç. Dr. İbrahim Aydınlı


Sağlıkta Çalışma Hukuku ve Mevzuatı: Av. Serkan Güçlü


Liderlik ve Hitabet: Muhammed Alpkent / İbrahim Toksoy


Etkin Sendikacılık İçin Kadro Hareketi: Tarkan Zengin


Sendikacılıkta Etkili İletişim ve Beden Dili: Tarkan Zengin


Toplantı Yönetimi ve Zaman Yönetimi: Nail Uslu / Bestami Çiftçi / Hakan Turgut

 

Eğitim programının ikincisi 1-4 Aralık 2011 tarihinde Antalya'da gerçekleştirilecek.

 

 

  • PAYLAŞ :