GENEL BAŞKANIMIZ DURMUŞ “MÜCADELE HAK VE ADALET MÜCADELESİDİR”
20 Nisan 2021, Salı

GENEL BAŞKANIMIZ DURMUŞ “MÜCADELE HAK VE ADALET MÜCADELESİDİR ”

Sağlık-Sen Sağlık Ve Sosyal Hizmet Çalışanları Sendikası Genel Başkanımız Sayın Semih Durmuş ve Genel Başkan Yardımcımız Mahmut Faruk Doğan ilimizi ziyaret ettiler. Kendilerini Kırıkkale Sağlık-Sen Şube Başkanımız Recep Akdoğan ve Başkan Yardımcımız Okan Özsoy ağırladı.

Ülkemizin gündemi, sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarımızın sahada karşılaştıkları sorunların konuşulduğu ziyarette karşılıklı istişarelerde bulunuldu. Kırıkkale Şube Başkanımız Recep Akdoğan’dan ilimizin genel durumu ve covid-19 koronavirüs tablosu hakkında da bilgi alan Genel Başkanımız Durmuş Covid-19 pandemi çerçevesinde sağlık çalışanlarımızın yorulduğunu, yıprandığı ifade ederken Sağlık-Sen olarak sağlık çalışanlarımız ile birlikte olmamızın önemine değindi. Başkan Durmuş açıklamalarında;

“Sağlık çalışanlarımız sahada türlü zorluklar ve şiddet olaylarına karşılık pandemi ile mücadele ederek insanlarımıza nefes olmaya çalışırken. Bizler de Sağlık çalışanlarımızın haklarını korumak adına mücadelemize devam etmekteyiz. Öncelikli çözülmesi gereken konularda tüm enerjimizi harcamaktayız. Bu konuların en başında ise, Sağlık çalışanlarımızın sosyo-ekonomik durumlarının her geçen yıl içerisinde daha da kötüye gitmesi, maaş ve özlük haklarında iyileştirilmeye ihtiyaç duyması, Yıllardır sorunumuz olan ve tasvip etmediğimiz çöken döner sermaye sistemi değişmesi gerektiği, farklı sözleşmeler ve ücretlendirmelerle iş barışının ortadan kalkması konuları gelmektedir.

Son günlerde dile getirdiğimiz bir diğer konu ise Cumhurbaşkanımızın kararları çerçevesinde kamu kurum ve kuruluşlarda görev yapan 10 yaş altı çocuk sahibi olan çalışan annelerimizin idari izinli sayılmaları konusudur. Sağlık-Sen olarak her durumda olduğu gibi bu durumda da adalet talep etmekteyiz. Sağlık çalışanlarımızın insan olduğunu, birer aileleri olduğunu, kamu görevleri dışında ailesel görev ve sorumluluklarının olduğunu unutmamak gerekir. Zira hiçbir görev ya da görevlendirme yoktur ki annelikten öte annelikten önemli olsun. Bu durum çalışanımızdan da öte onların aileleri için oldukça önem taşımaktadır. Okulların kapalı olduğu bir pandemi döneminde yoğun mesai altında çalışan sağlık çalışanı annelerimizin çocuklarının bakımı göz ardı edilmemelidir. Bu kapsamda gündüz bakım evi ve kreş talebimizi sık sık ifade etmekteyiz. Talep ettiğimiz hiçbir madde gerekliliğin üzerinde değildir. Haklıdır, vazgeçilmezdir, özelikle hukuki karşılığı olan taleplerdir. Bilinmelidir ki mücadelemiz hak ve adalet mücadelesidir.

Elbette ki pandemi sürecinde her sağlık çalışanına ihtiyaç duyulmaktadır. Ancak yeni istihdamlar sağlanmalı sağlık çalışanımız üzerindeki yük bir an önce azaltılmadır. Bir yılı aşkın bir süre ile çalışanlarımızın tükenme noktasına geldiği gerçeği görmezden gelinmemelidir.” şeklinde görüşlerini ifade etti.

Kırıkkale Sağlık-Sen Şube Başkanımız Recep Akdoğan'ın ziyaretlerinden dolayı Sayın Genel Başkanımız Semih Durmuş ve Genel Başkan Yardımcımız Mahmut Faruk Doğan’a teşekkürlerimizi ifade etmesinin ardından karşılıklı memnuniyet ifadeleri ile ziyaret sonlandırıldı.

PAYLAŞ :