SAĞLIK-SEN ANKARA 2 NOLU ŞUBE BAŞKANI ERDAL BOLATÇI, 8 MART DÜNYA KADINLAR GÜNÜ SEBEBİYLE BİR KUTLAMA MESAJI YAYINLADI....
08 Mart 2016, Salı

Sağlık-Sen Ankara 2 Nolu Şube Başkanı Erdal BOLATÇI, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü sebebiyle bir kutlama mesajı yayınladı.

8 Mart Dünya Kadınlar Günü, tüm dünyada, kadınların eşitlik, kalkınma ve daha huzurlu yaşam özlem ve isteklerini dile getirdikleri, birlik ve beraberlik günü olarak kutlanmaktadır.

Türkiye'de 8 Mart Dünya Kadınlar Gününün ilk kez 1921 yılında kutlanmaya başlandığına değinen BOLATÇI, bugün, kadınlar elde edilen kazanımlar ile birlikte hayatın bütün alanlarında yer alarak daha güçlü bir duruşa sahip oldular. 1923 yani Cumhuriyetimizin kuruluşundan bugüne kadar kadınların, eğitimden sağlığa, yasama, yürütme ve yargıdan iş alanına, siyasetten ekonomiye kadar hayatın her alanında özveriyle çalıştığını ve bundan sonra da çalışmaya devam edeceğini söyledi.

Türk ailesinin kuruluşunu yeniden düzenleyen Türk Medenî Kanunu’nun kabul edilmesiyle, toplumsal ve ekonomik hayatta kadın erkek eşitliği sağlandı.1934′te yapılan anayasa değişikliği ile Türk kadını, Avrupa ülkelerinin birçoğundan önce, milletvekili seçme ve seçilme hakkını kazanarak öncü oldu.

Ülkemizde kadınlara seçme ve seçilme hakkı verilmesinin ardından geçen zamanda birçok kazanımlar elde edildiğini dile getirerek, bu süreçte elde edilen kazanımların Türkiye'nin bu alanda birçok Avrupa ülkesinin önüne geçtiğini bugün bu anlamda dünyanın önemli ülkelerinden biri haline geldiğini vurguladı. Son yıllarda kadın sayısının her alanda artarak devam ediyor olması, kazanımların en somut örneğidir.

Sağlık ve Sosyal Hizmet Çalışanları Sendikası olarak kadına yönelik şiddetin sıfırlanması, pozitif ayrımcılığı savunma, toplum içinde fırsat eşitliğini ve kadınların haklarını savunma gayesi içindeyiz. Bu gayemiz umarım tüm herkese örnek oluşturur. Bu anlamlı günde kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü kutlar, sağlık, huzur ve mutluluk dolu günler temenni ederim.

Sağlık-Sen Ankara 2 Nolu Şube Başkanı Erdal BOLATÇI

PAYLAŞ :