Ağrı Şubesi’nin 4. Olağan Genel Kurulu Gerçekleştirildi
05 Nisan 2021, Pazartesi

Sağlık-Sen Ağrı Şubesi’nin 4. Olağan Genel Kurulu’nda Şube Başkanı Fevzi Mağal güven tazeledi.

Sağlık-Sen Ağrı Şubesi’nin 4. Olağan Genel Kurulu gerçekleştirildi. Genel Kurula; Sağlık-Sen Genel Başkanı Semih Durmuş ile Genel Başkan Yardımcısı Yasin Barutcu’nun yanı sıra Memur-Sen Ağrı İl Temsilcisi Abdurrahman Aslan, Ankara 1 No’lu Şube Başkanı Şenol Şahin, Ardahan Şube Başkanı Selçuk Recepoğlu, Bitlis Şube Başkanı Baki Kaya, Erzurum Şube Başkanı Abdullah Duman, Diyarbakır Şube Başkanı Nurhak Ensarioğlu, Kars Şube Başkanı Muharrem Koskalan, Siirt Şube Başkanı Vesim Eviz, Van Şube Başkanı Hikmet Bilgin ve çok sayıda teşkilat mensubu katıldı.

Genel Başkan Durmuş: Döner Sermaye Sistemi İçin İrade Ortaya Konmalı

Divan Başkanlığını Yasin Barutcu'nun yaptığı Genel kurulda hitap eden Sağlık-Sen Genel Başkanı Semih Durmuş, yaşanan sorunlara ve haksızlıklara karşı Sağlık-Sen teşkilatıyla birlikte mücadele ettiklerini söyledi.

Sağlık çalışanlarının ücretlerinin eridiğine dikkat çeken Durmuş, “Döner sermaye sisteminden kaynaklı ücret adaletsizliği sağlık çalışanlarının en büyük sorunu. Yaptığımız araştırmalarda görüyoruz ki sağlık çalışanlarının yüzde 98’i döner sermaye sistemini adaletli ve hakkaniyetli bulmuyor" dedi.

 Döner sermaye sisteminin sağlık çalışanlarının alın terini yok saydığın dile getiren Durmuş, "Adaletli bir sistemin yeniden inşa edilmesi için bir an önce irade ortaya konmalı. Bu sorunu paylaşmadığımız ve bize hak vermeyen tek bir yetkili kalmadı” diye konuştu.

“Bunlar Matematik Formülü Değil”


Sözleşmeli istihdam modelinin çalışanlar arasında ayrımcılığa yol açtığını belirten Durmuş, “Sağlık Bakanlığı’nda; 4/b, 4/c, 3+1, 4924,  vekil ebe-hemşireler ve kamu dışı aile sağlığı çalışanları kadro bekliyor. Sosyal hizmet çalışanları arasında da 10 farklı istihdam modeli mevcut. Bunlar matematik formülü değil, sözleşmeli istihdam türleri. Çalışanlar arasında ekonomik, sosyal ve özlük haklar açısından uçurumlara yol açan sözleşmeli istihdam modeli 2021 Türkiye’sine yakışmamaktadır. Artık aileleri parçalayan, kamu hizmetine zarar veren sözleşmeli istihdam türünden vazgeçilmeli” ifadelerini kullandı.

Şube Başkanı Fevzi Mağal: Her Zaman Adaletsizliği ve Haksızlığın Karşısında Durduk

Yeniden Sağlık-Sen Ağrı Şube Başkanı seçilen Fevzi Mağal yaptığı teşekkür konuşmasında, her zaman adaletsizliğin ve haksızlığın karşısında durduklarını vurguladı. Mağal, “Göreve geldiğimizde 850 olan üye sayımızı 4 yılda 1700 üyeye çıkardık. Kar kış demeden, zorlu koşullara aldırış etmeden bizimle yol yürüyen dava arkadaşlarıma sonsuz teşekkür ediyorum. Bizler şartlar ne olursa olsun emek ve alın teri için mücadele etmeye devam edeceğiz. Bizi bu göreve layık gören teşkilatımıza ve delegelerimize şükranlarımı sunuyorum” dedi.

Sağlık-Sen Ağrı Şubesi’nin yönetimi şu isimlerden oluştu:

Şube Başkanı Fevzi Mağal, Şube Sekreteri Abdurrahman Çetin, Teşkilattan Sorumlu Başkan Yardımcısı Cevdet Taşdemir, Mali İşlerden Sorumlu Başkan Yardımcısı Terhan Tarılığ, Basın ve İletişimden Sorumlu Başkan Yardımcısı Adem Taşdemir, Mevzuat ve Toplu Sözleşmeden Sorumlu Başkan Yardımcısı Tekin İnanlı, Eğitim ve Sosyal İşlerden Sorumlu Başkan Yardımcısı Nimet Yıldırım.

PAYLAŞ :