“Mağduriyet Oluşturan Bir Sistemden Memnuniyet Beklenemez”
29 Mart 2021, Pazartesi

Sivas’ta konuşan Sağlık-Sen Genel Başkanı Semih Durmuş, “Döner sermaye adaletsizliğine ‘artık yeter’ diyoruz. Sürekli mağduriyet oluşturan bir sistemden memnuniyet beklenemez” diye tepki gösterdi. 

Sağlık-Sen Sivas Şubesi tarafından düzenlenen İl Divan Toplantısı’na; Genel Başkan Semih Durmuş, Genel Başkan Yardımcısı Mahmut Faruk Doğan'ın yanı sıra Kayseri Şube Başkanı Hakan Keser, Nevşehir Şube Başkanı Hakan Gündüzpolat ile Sivas Belediye Başkanı Hilmi Bilgin ve teşkilat mensupları katıldı.

“Döner Sermaye Merkezi Bütçeden Ödenmeli”

Toplantıda teşkilat mensuplarına hitap eden Sağlık-Sen Genel Başkanı Semih Durmuş,  sağlık çalışanlarının yıllardır süre gelen sorunlarının pandemiyle daha da derinleştiğini dile getirerek, yaşanan sorunlardan dolayı sağlık çalışanlarının yorulduğunu ve yıprandığını söyledi.  Durmuş, en büyük sorunun döner sermaye sisteminden kaynaklı ücret adaletsizliği olduğuna dikkat çekerek, “Döner sermaye adaletsizliğine ‘artık yeter’ diyoruz. Sürekli mağduriyet oluşturan bir sistemden memnuniyet beklenemez. Sağlık çalışanlarının ekonomik, özlük ve sosyal haklarında; eşitlik, hakkaniyet ve adalet sağlanmalı. Döner sermayeler mutlaka merkezi bütçeden ödenmelidir” şeklinde konuştu. 

“İrade Ortaya Konarak Sözleşmeliler Kadroya Geçirilmeli”
Sözleşmeli istihdam türünün tüm kamu çalışanlarının ortak sorunu olduğunu kaydeden Durmuş,  geçmiş yıllarda olduğu gibi sözleşmeli personelin kadroya geçirilmesi için irade ortaya konması gerektiğini söyledi. 
Durmuş, “Aynı kurumda çalışan, aynı işi yapan emekçiler arasında ekonomik ve sosyal haklar açısından farklar olması kabul edilebilir bir durum değil" dedikten sonra şu çağrıda bulundu: "Yıllardır istihdam türünün kadrolu olması gerektiğini haykırıyoruz. 2011 ve 2013 yıllarında sözleşmeli personel kadroya nasıl geçirildiyse yine irade ortaya konarak sözleşmeli personel kadroya geçirilmeli.”

Sivas Şube Başkanı Musaoğlu: Sağlık-Sen Yeni Kazanımların Altına İmza Atacak


Gürün’den Koyunhisar’a,  Gemerek’ten Gölova’ya kadar sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarının dertlerine derman olmak için çalıştıklarını söyleyen Sivas Şube Başkanı Muhittin Musaoğlu, “Yaşanan pandemi sürecinde Sağlık-Sen'in sahada olduğunu bütün çalışan arkadaşlarımız gördü. Biz emek ve alın teri mücadelesini her alanda sürdürüyoruz. 12 yıldır Sağlık-Sen onurlu ve erdemli duruşuyla kazanımların adresi oldu. Önümüzdeki yıllarda da Sağlık-Sen yeni kazanımların altına imza atacak” dedi.

PAYLAŞ :