Kocaeli Üniversite Şubesi 1. Olağan Genel Kurulu’nu Yaptı
26 Mart 2021, Cuma

Sağlık-Sen Kocaeli Üniversite Şubesi’nin 1. Olağan Genel Kurulu’na tek aday olarak giren Mustafa Resul, Şube Başkanı seçildi.

Kocaeli Üniversitesi Kongre Salonu’nda gerçekleştirilen Genel Kurul’da katılımcılara hitap eden Sağlık-Sen Genel Sekreteri Durali Baki, Sağlık-Sen’in mücadelesini her alanda sürdürdüğüne dikkat çekerek, “Bizler sahada da masada da mücadelemizi sürdürüyoruz. Biz burada kongremizi gerçekleştirirken, Genel Merkez Yönetim kurulu üyelerimiz ve şube yöneticilerimiz Sağlık Bakanlığı önünde ücret adaletsizliğine tepki gösteriyor. Ücret adaletsizliği başta olmak üzere sağlık çalışanlarımızın yaşadığı kronik sorunlara ‘artık yeter’ diye haykırıyoruz. Siyasi irade artık bu feryada kulak vermelidir. Sözden öte gidip, icraata geçmelidir” diye konuştu.

“Yaşanan Sorunlardan İlgili Her Yetkilinin Haberi Var”

Baki, sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarının yoğun bir mücadelenin içinde olduğuna değinerek şu ifadeleri kullandı:  “Pandemi sürecinden en çok etkilenen sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarımız oldu. Üniversite hastanelerinde çalışan sağlık çalışanlarımızın da yaşadıkları haksızlıkları ve adaletsizlikleri biliyor ve görüyoruz. Yaşanan sorunlardan, ilgili her yetkilinin haberi var. Biz alın terinin ve emeğin mücadelesini her platformda dile getiriyoruz ve getirmeye de devam edeceğiz.”

Şube Başkanı Resul: Çözüm Odaklı Çalışacağız

Şube Başkanı seçilen Mustafa Resul ise yaptığı konuşmada, “Üniversite hastanelerimizin mali problemlerinin yanı sıra yapısal olarak da geliştirilmesi gerekiyor. Sağlık çalışanlarının motivasyonu ve çalışma barışını sağlamak için üniversite hastanelerinde yaşanan sorunlar son bulmalı. Sorunların çözümü için kuru eleştiri değil, çözüm sunan projeler üretiyoruz ve üretmeye devam edeceğiz. Kocaeli Üniversite Şubesi olarak dava arkadaşlarımızla çözüm odaklı çalışacağız, yetkililerle sürekli temas halinde olacağız. Dün olduğu gibi bundan sonrada çözüm odaklı sendikacılık için yolumuza devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

Toplantıya Bursa Şube Başkanı Gökhan Yünkül, Çorum Şube Başkanı Ahmet Saatci, İstanbul 1 No’lu Şube Başkanı Zafer Caner, İstanbul 2 No’lu Şube Başkanı Cesur Öztürk, İstanbul Üniversiteler Şube Başkanı İsmail Çor, Tekirdağ Şube Başkanı Hamza Öksüz ve Memur-Sen’e bağlı sendikaların Kocaeli temsilcileri katıldı.

Kocaeli Üniversite Şubesi’nin yönetimi şu isimlerden oluştu:

Şube Başkanı Mustafa Resul, Şube Sekreteri Şengül Gençoğlu, Teşkilattan Sorumlu Başkan Yardımcısı Mehtap Orbay, Mali İşlerden Sorumlu Başkan Yardımcısı Ömer Şahin, Basın ve İletişimden Sorumlu Başkan Yardımcısı Ayhan Karaca, Mevzuat ve Toplu Sözleşmeden Sorumlu Başkan Yardımcısı Umut Kavlak, Eğitim ve Sosyal İşlerden Sorumlu Başkan Yardımcısı Varol Sakallı.


FOTO GALERİ



PAYLAŞ :