Sağlık-Sen Başkanlar Kurulu Toplantısı Yapıldı
18 Mart 2021, Perşembe

Sağlık-Sen 6. Dönem 6. Başkanlar Kurulu Toplantısı Kızılcahamam’da gerçekleştirildi.

Sağlık-Sen Yönetim Kurulu üyeleri ve 81 ilden şube başkanlarının katılımıyla gerçekleştirilen toplantıya başta bir süre önce vefat eden Genel Başkan Yardımcısı merhum Abdülaziz Aslan olmak üzere COVID-19 dolayısıyla vefat eden sağlık çalışanları için Kur’an-ı Kerim okunarak başlandı.

Toplantıda; 15 Mayıs yetki süreci, 1 Ağustos’ta başlayacak 6. Dönem Toplu Sözleşme süreci ve çalışma hayatında yaşanan sorunlar üzerine değerlendirmelerde bulunuldu.

Toplantıya online katılan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, yaptığı konuşmada çalışanların sorunlarının farkında olduklarını söyledi.

Genel Başkan Durmuş: Herkes Sağlık Çalışanlarının Emeğine Saygı Duymalı

Başkanlar Kurulu’nun açılış konuşmasını gerçekleştiren Sağlık-Sen Genel Başkanı Semih Durmuş, herkesin sağlık çalışanlarının emeğine saygı duyması gerektiğini dile getirerek, “Sağlık çalışanları sahada büyük bir mücadele veriyor. Bunu herkes çok iyi biliyor. Sağlık çalışanlarının fedakarlığını herkes alkışlıyor, takdir ediyor. Ama bu takdir ve teşekkür sorunları çözmeye yetmiyor. Herkes ama herkes sağlık çalışanlarının emeğine saygı duymalı” diye konuştu.

 “Masada İrademizi Ortaya Koyacağız”

Sağlık-Sen’in sorunların çözümü için büyük bir mücadele verdiğini kaydeden Durmuş, COVID-19 ile mücadele sürecinde sağlık çalışanlarının yanında Sağlık-Sen teşkilatının olduğunu söyledi.

Toplu sözleşme sürecine ilişkin konuşan Durmuş, “Memur-Sen olarak toplu sözleşmede memurları memnun edecek kazanımları hayata geçirmek için mücadele veriyoruz. Masada başta sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarımız olmak üzere kamu çalışanlarının emeklerinin karşılığını alması için irademizi ortaya koyacağız. Beklentilerin ve taleplerin karşılık bulması için masada mücadelemizi vereceğiz” ifadelerini kullandı.

“Olmazsa Olmazımız Ücret Adaletsizliğinin Giderilmesi”

Sağlık çalışanlarının en büyük sorununun döner sermaye sistemi olduğunu dile getiren Durmuş, şu ifadelere yer verdi: “Bizim olmazsa olmazımız, sağlık çalışanlarının ücretlerini eriten, canına tak eden, herkesin ortak sorunu döner sermaye adaletsizliğinin giderilmesi. Biz bu sistemin yeniden inşa edilmesi gerektiğini hep söylüyoruz. Kimse sağlık çalışanlarının emeğini ve alın terini görmezden gelemez. Biz bu sisteme yönelik çözüm önerimizi tüm muhataplarımızla paylaştık.”

Sağlık Bakanı Koca: Adaletli Ek Ödeme Sistemi İçin Revizyon Gündemimizde

Başkanlar Kurulu Toplantısı’na online katılımla hitap eden Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sağlık çalışanlarının sorunlarının farkında olduklarını, bu sorunların çözümü için kararlı olduklarını dile getirdi.

Sağlık çalışanlarını mağdur eden döner sermaye sistemine de değinen Bakan Koca, “Sağlık çalışanlarımızın özlük haklarının gönlümüzden geçen karşılığını veremediğimizi burada tekrar ifade etmek isterim. Ancak ülkemizin mevcut mali imkanları dahilinde en iyiyi vermeye gayret ediyoruz. Ayrıca personelin aldığı ek ücretlerde hakkaniyet eksikliğinin de farkındayız. Daha adaletli bir ek ödeme sisteminin getirilmesi adına köklü bir revizyon çalışması gündemimizde. Nöbet ücretlerinin düşüklüğü ve farklı yorumlanabilen mevzuat nedeniyle yapılan farklı ödemeler konusunun da farkındayız. Bu hususta yapılacak düzenlemelerde tarafların desteğine ihtiyacımız var” ifadelerini kullandı.

PAYLAŞ :