Genel Başkanımız Sn.Semih DURMUŞ öncülüğünde İl Divan Toplantısı
11 Şubat 2021, Perşembe

     Sağlık Sen Genel Başkanımız Sn. Semih DURMUŞ öncülüğünde Sağlık Sen Malatya Şubesi İl Divan Toplantısı yapıldı. Toplantıda Genel Başkan Yardımcımız Sn. Yusuf DURAL , Sağlık Sen Malatya Şube Yönetim Kurulu Üyeleri , temsilcilerimiz ve üyelerimiz katılım sağladı. 

     Toplantıda sendikal çalışmalar üzerinde karşılıklı görüş alışverişinde bulunuldu. Sahadaki tüm sorun ve sıkıntılar ile ilgili açıklama yapan Genel Başkanımız Sn. DURMUŞ , sağlık çalışanlarının sorunlarını sıralayarak bunların çözümü için yapılan çalışmaları anlattı.

     Sağlık Sen' in girişimleri sonucu elde edilen Lisans tamamlama hakkı ile 2014 yılı sonrası mezun olanların da kapsama dahil edilerek faydalanmaları sağlandı. Bu sayede çıkacak olan 3600 ek gösterge imkanından faydalanma hakkı getirildi.

     Nöbet ücretlerinin artırılması sağlandı ancak bir saatlik nöbet ücretinin bir saatlik mesai ücretine çıkarılana kadar çalışmalarımızın süreceği bildirildi.

     Döner sermaye sisteminin tamamen değiştirilerek, tüm paydaşları adaletli şekilde kapsayacak bir sistemin çalışmasının yapılıp konunun muhataplarına iletildiğini ve tüm sağlık çalışanlarının memnun olacağı bir sistem getirilene kadar gece gündüz çalışılacağı ifade edildi.

     Sağlık çalışanlarının sabit ödeme tutarlarının döner sermaye bütçesinden alınıp genel bütçeden ödenmesinin sağlanarak, çalışanların döner sermayeden pay almalarının sağlanması için yoğun bir emek verildiği ve bunun gerçekleşmesi için tüm adımların atıldığı ifade edildi. Ayrıca Sabit ödeme tutarlarının yüzde yirmi, özellikli birimlerde yüzde otuz oranında artırılması talebinin olduğu görüşüldü.

     Yine bir Sağlık Sen kazanımı olan oniki güne kadar olan izinlerde döner sermaye kesintisi olmaması durumunun, çalışanın hakkı olan yıllık izin süresinin tamamında döner sermaye kesintisi olmaması için çalışıldığı ifade edildi.

     Fedakar sağlık çalışanlarına enflasyon ile birlikte refah payı ödemesi de yapılması gerekliliği talebi iletildi.

     Okul öncesi ve kreşlerin açılması sağlanarak, sağlık çalışanlarının çocuklarının mağduriyetleri giderildi.

     Sağlık çalışanları arasındaki farklı istihdam modeli uygulamasından biran önce vazgeçilip tüm sözleşmeli ve vekil istihdamının kadrolu statüye geçirilmesi için toğun çaba sarf edildiği ifade edildi. 

     İlimize teşrifleri ve yapmış olduğumuz İl Divan toplantısına katılımlarından dolayı kıymetli Sağlık Sen Genel Başkanımız Sn. Semih DURMUŞ ve Genel Başkan Yardımcımız Sn. Yusuf DURAL' a Sağlık Sen Malatya Şube Yönetim Kurulu olarak teşekkür ederiz.

 

 

 

 

 

 

 


FOTO GALERİ



PAYLAŞ :