TIP FAKÜLTESİNDE DE ÇALIŞANLARIMIZIN YANINDAYIZ.
19 Ocak 2021, Salı

TIP FAKÜLTESİNDE DE ÇALIŞANLARIMIZIN YANINDAYIZ.

Tıp Fakültesi Hastanemizde yapmış olduğumuz ziyaretler kapsamında ve sahadan aldığımız bilgiler doğrultusunda Sağlık-Sen Şube Başkanımız Recep Akdoğan yapmış olduğu açıklamasında;

“Sağlık çalışanlarımız, gerek üniversite hastanelerinde gerek Sağlık bakanlığımıza bağlı kuruluşlarda pandemi kapsamında hizmet sunmaktadır. Sağlık Bakanlığımız ile Tıp Fakültesi Hastanesi çalışanları ayrımının son verilmesi gerektiğini ifade etmekteyiz. Bu konu hakkında Genel Başkanımız Sayın Semih Durmuş’un Sayın Bakanımız Lütfi ELVAN ile yapmış olduğu görüşmeler sonucunu verdi. Görüşmenin akabinde bugün Resmi Gazetede yayınlanan Yönetmelik ile 01.11.2020 tarihinden geçerli olmak üzere iki ay süre ile “Ek Ödeme Yapılır” Kararı çıkarılmıştır. (Karar, haber metni altında bulunan linkte yer almaktadır.) Bu kararın emsal teşkil edip ilerleyen süreçte de aynı kapsamda devam etmesini beklemekteyiz. Mücadele tüm sağlık teşkilatımızın ortak mücadelesidir. Mücadele ortak ise bu ayrımın yapılmasının kabul edilebilir bir yönü bulunmamaktadır.

Ayrıca Covid-19 ile mücadele ettiğimiz bu günlerde tüm sağlık çalışanlarımızın ihtiyaç hissettiği gibi Tıp Fakültesi Hastanemizde görev yapan çalışanlarımız da pandemi sürecinde yapmış oldukları çalışmalar ve aldıkları risklerden dolayı antikor testi yaptırmak istemektedir. Haklı olarak talep ettikleri antikor testi belli bir ücret mukabilinde uygulandığı bilgisi tarafımıza iletilmiştir. Bu uygulama ne çalışanlarımız ne de bizim tarafımızca kabul edilebilir bir uygulama değildir. Mevzu bahis olan antikor testlerinin ücretsiz bir şekilde çalışanlarımıza yapılmasını talep etmekteyiz. Bu kararın gözden geçirilmesi ve düzeltilmesi yönünde de gerekli görüşmelere başlayacağımızı ifade etmek isteriz.

Bir diğer husus ise Kırıkkale Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanemizde görev yapan sağlık çalışanlarımızın çalışma koşulları tarafımızca yerinde incelenmiş olup bir takım düzenlemelere ihtiyaç duymaktadır. Bu kapsamda Tıp Fakültesi idarecilerimiz ile gerekli görüşmeler yapılacaktır ve bu konu takip edilip gerekli bilgilendirmeler teşkilatımıza duyurulacaktır.

Diğer tüm konularda da olduğu gibi Sağlık ve Sosyal Hizmet Çalışanları Sendikamız çalışanlarımızın yanında yer alacaktır. Genel Merkezimiz ve Şube Başkanlığı olarak tüm enerjimizi tüm mesaimizi çalışanlarımızın faydasına harcamaktayız. Teşkilatımız unutmasın ki sendikamız hiçbir çalışanımızın hakkını savunmaktan asla geri durmayacaktır. Teşkilatımıza önemle bir kez daha belirtmek isterim.” şeklinde görüşlerini ifade etti.

Karar metin linki: https://www.resmigazete.gov.tr/eskiler/2021/01/20210119-2.htm

PAYLAŞ :