Memiş: Değerlerimizin Temsilcisi, Alın Terinin Savunucusuyuz
12 Mart 2016, Cumartesi

Genel Başkanımız Metin Memiş, Sağlık-Sen olarak emeğin ve alın terinin savunucusu olduğumuzu, bu mücadeleyi de değerlerimizden taviz vermeden sürdürdüğümüzü söyledi. 


Bursa Şubemizin il divan toplantısına katılan Genel Başkanımız Metin Memiş, sendikal çalışmalarımıza ve gündeme dair değerlendirmelerde bulundu. Sağlık-Sen'in değerler sendikacılığının en önemli temsilcilerinden olduğunu vurgulayan Memiş, sendikal hayata yeni bir anlayış ve farkındalık getirdiğimizi ifade etti. 
 



Sağlık-Sen ve Memur-Sen’in talep ettiği her konuyu kazanıma dönüştürme konusunda kararlı bir mücadele yürüttüğünü belirten Memiş, “Değerlerimizin ışığında, taleplerimizin doğrultusunda sendikacılık yapıyoruz. Kamu görevlilerinin taleplerini kazanıma dönüştürmek için, her platformu değerlendiriyoruz. Toplu sözleşme masasında elde ettiğimiz kazanımlar, kamu görevlilerinin yüzünü güldürmüştür. Biz kazanım mücadelesi verirken, sözde sendikacılık yapanlar ise masaya çakılıp kalmıştır” şeklinde konuştu. 


TALEPLERİN TAKİPÇİSİYİZ
Sorunların tespiti ve çözümüne yönelik çalışmalar gerçekleştirdiğimizi de belirten Memiş, son günlerde sıkça bahsedilen, Sağlık Bakanlığı’nın teşkilat yapısına yönelik düzenlediğimiz çalıştayın bunların sonuncusu olduğunu belirtti. 3’lü yapının sağlık hizmetlerinin sunumuna katkısı ve olumsuz yönlerinin ele alındığı çalıştaylar sonrası çıkacak sonucu ilgili birimlerle paylaşacağımızı belirten Memiş, sorunlardan beslenmek yerine, sorunlara çözüm ürettiğimizi ifade etti.
 


Yapılan kadro çalışmalarının da bir an önce sonuçlanması ve beklentilerin karşılanması gerektiğini de söyleyen Memiş, “Vekil ebe hemşireler, kamu dışı aile sağlığı merkezi çalışanları, 4/B ve 4/C’lilere yönelik kadro çalışması da bir an önce tamamlanmalı, beklentiler karşılanmalıdır.” dedi.


TERÖRLE MÜCADELE SÜRMELİ
Terörle mücadelenin sürmesi gerektiğini söyleyen Genel Başkanımız Memiş, hendek kazarak kaos oluşturma peşinde koşanların umutlarının o hendeklere gömülmesi gerektiğini ifade etti. Terör örgütü ve dış destekçilerinin ülkemiz üzerindeki oyunlarının tutmayacağını ve ülkemizin birlik beraberliğinin bozulmayacağını söyleyen Memiş, bölgesinde büyük ve lider ülke Türkiye’den rahatsız olanların teröre destek olduğunu belirtti. 
 



Bursa Şubemizin düzenlediği İl Divan Toplantısı’na Genel Başkanımız Metin Memiş’in yanı sıra Genel Başkan Yardımcımız Himmet Bayar da katıldı.

 

 

PAYLAŞ :