Sağlık Bakanlığı ile EKİM 2020 KİK Toplantısı Yapıldı 
28 Ekim 2020, Çarşamba

Sağlık Bakanlığı Yönetim Hizmetleri Genel Müdürlüğü, Nisan 2020 Kurum İdari Kurul (KİK) Toplantısı, Sağlık Bakanlığı’nda yapıldı.


Toplantıya Sağlık-Sen adına Genel Başkan Semih Durmuş, Genel Başkan Yardımcısı Yusuf Dural ve Sağlık-Sen Hukuk Müşaviri Av. Özlem Titrek Yıldırım katılırken, Bakanlık adına Yönetim Hizmetleri Genel Müdürü Mehmet İslamoğlu ve ilgili bürokratlar katıldı.

KİK toplantısında, Covid-19 salgını sebebiyle sağlık çalışanlarının yaşadığı sorunlar gündeme getirildi. Esnek mesai sistemi kapsamında bulunan ve 24 saat nöbet esasına göre çalışanların nöbet ücreti mağduriyeti, birinci basamak sağlık tesislerinde görev yapan filyasyon ekiplerinin nöbet ücreti sorunu değerlendirildi.


Salgın döneminde yoğun ve yorucu bir ortamda çalışan sağlık çalışanlarının moral ve motivasyonlarına destek olmak amacıyla verilen tavan ek ödemelerin, sahada yaşattığı sorunlar ele alındı. Aile hekimliği çalışanlarına verilmesi kararlaştırılan ek ödemeler, genel idari hizmetler ve yardımcı hizmetler sınıfının ek ödeme sorunları, filyasyon ekibi olarak görevlendirilen çalışanlarımızın yaşadığı sıkıntılar ve engelli yakınları olup filtasyonda görevlendirilen çalışanlarımızın durumları hakkında hassasiyet gösterilmesi konuları görüşüldü.

Kurum İdari Kurul (KİK) toplantısında yaptığımız görüşmeler sonucu Sağlık Bakanlığı, 663 sayılı KHK’nın 45/A maddesine tabi (3+1) sözleşmeli personelin, 3 yılını tamamlayıp da kadroya geçtikleri 4. yıllarında Sağlık Bakanlığı Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliği çerçevesinde sağlık mazereti, eş durumu mazereti ve can güvenliğine bağlı yer değişikliği talepleri gerçekleştirilecek. Bu şekilde 4/A devlet memurluğu statüsüne geçen personelin mazeret tayinleri yapabilmesi sağlanmış oldu.


Son olarak da görevde yükselme ve unvan değişikliği sınavlarında sözlü sınavların pandemi şartlarına uygun olarak yapılması ve sağlık çalışanlarının çocukları için kreşlerin bir an önce açılması talep edildi.

PAYLAŞ :