Mücadelemizi Her Alanda Kararlılıkla Sürdürüyoruz
15 Ekim 2020, Perşembe

Sağlık-Sen Genişletilmiş Başkanlar Kurulu Toplantısı’nda konuşan Genel Başkan Semih Durmuş, “Sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarımızın haklı taleplerine karşılık alıncaya kadar mücadelemizi her alanda kararlılıkla sürdürüyoruz ve sürdürmeye devam edeceğiz” dedi.

 

Sağlık-Sen 6 .Dönem Genişletilmiş 5. Başkanlar Kurulu Toplantısı video konferans yöntemiyle yapıldı. Memur-Sen Genel Merkezi Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıya Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, Sağlık-Sen Genel Başkanı Semih Durmuş ve Yönetim Kurulu Üyeleri, şube başkanları ve şube yöneticileri katıldı.

Toplantıda konuşan Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, Sağlık-Sen teşkilatlarının sağlık çalışanlarının sorunlarına karşı yoğun mücadele verdiğini söyledi. Pandemi sürecinde sağlık çalışanlarının en ön safta yer aldığını dile getiren Yalçın, “Zorlu bir süreçten geçiyoruz. Devlet sağlık çalışanlarımızın verdiği emeği görmeli. Bu emeğin karşılığı için adım atmaktan geri durmamalı” diye konuştu.

Yalçın: Döner Sermaye Mağduriyeti Giderilmeli

Sağlık çalışanlarının en can yakan sorununun döner sermaye sistemi olduğunu söyleyen Yalçın, “Fedakârca mücadele eden sağlık çalışanlarımızın döner sermaye mağduriyeti giderilmeli, ek ödemeler genel bütçeden ödenmeli. İş yükü azalmalı, istihdam artırılmalı. Sağlık çalışanlarımızın yıllık izinleri yanmamalı. Kreş sorunu artık çözüme kavuşturulmalı. Sağlık çalışanlarına şiddet uygulayanlar Genel Sağlık Sigortasının dışına çıkarılmalı ki sağlık çalışanlarının önemini anlasın. Sağlık çalışanlarımızın sorunları ve talepleri acilen çözülmeli” ifadelerini kullandı.

Durmuş: Döner Sermaye Sorununun Çözülmesi İçin Mücadele Ediyoruz

Sağlık-Sen Genel Başkanı Semih Durmuş ise Sağlık-Sen’in üye sayısını artırdığına vurgu yaparak şube başkanlarına, şube yöneticilerine, temsilcilere ve tüm teşkilat mensuplarına teşekkür etti. Yaşanan sorunlara karşı bilimsel çalışmalar yaptıklarını kaydeden Durmuş, sorunların çözümü için hem sahada hem de masada mücadele ettiklerini belirtti.

Döner sermaye adaletsizliğinin çalışma barışına zarar verdiğini ve hakkaniyetten uzak bir sistem olduğunu söyleyen Durmuş, “Sağlık çalışanlarının en büyük problemlerinden biri olan döner sermaye adaletsizliğinin çözümüne katkı sunabilmek amacıyla ‘Ek Ödeme Model Önerisi’nin tartışıldığı çalıştay gerçekleştirildi. Çalıştay sonrası yapılan düzenlemelerle ek ödeme sorunlarına yönelik çözüm odaklı, hakkaniyetli bir model geliştirdik. Çalıştay sonucunda ortaya koyduğumuz model önerisini Cumhurbaşkanlığı, Sağlık Bakanlığı gibi yetkili merciiler ile paylaştık. Çalışanlarımızın bu can yakan sorunun çözülmesi için mücadelemizi her alanda sürdürüyoruz” diye konuştu.

“Üzerimize Düşen Sorumluluğun Farkındayız”

Sağlık çalışanlarının döner sermaye adaletsizliği dışında da birçok sorunla boğuştuğunu dile getiren Durmuş,  "Sağlık çalışanlarımızın birçok sorununun çözüme kavuşturulması ve rahat bir nefes alması için durmadan çalışıyoruz. Üniversite hastanelerinde sağlık çalışanlarımız yapısal sorunlardan kaynaklı mağduriyetler yaşıyor. Sosyal hizmet çalışanlarımızın ve 112 çalışanlarımızın da taleplerini yetkililere iletiyoruz. Sağlık-Sen olarak üzerimize düşen sorumluluğun farkındayız. Sendikal mücadeleyi her alanda sürdürüyoruz ve sonuç alacağımıza inanıyoruz” ifadelerini kullandı.

 

 

PAYLAŞ :