SAĞLIKTA ŞİDDETE SERT TEPKİ
22 Eylül 2020, Salı

BAŞKAN AKDOĞAN’DAN SAĞLIKTA ŞİDDETE SERT TEPKİ

Memur-Sen İl Başkanı, Sağlık-Sen Şube Başkanı Recep AKDOĞAN Ankara Keçiören Eğitim ve Araştırma Hastanesi Acil Servisinde hayatını kaybeden kişinin yakınlarının sağlık görevlilerine saldırarak ameliyathaneye girmeye çalışmasına sert tepki gösterdi. Akdoğan açıklamasında; “Gün geçtikçe artan şiddet olaylarına yenileri eklenmektedir.

Bu şiddet olayları sadece bir asayiş sorunu, adli bir olay olarak düşünülmemelidir. Toplumsal bir yaranın Sağlık camiası üzerindeki baskısı şeklinde ele alınmalıdır. Bu sorun sadece sağlık camiasının değil Tüm ülkemizin ivedilikle çözülmesi gereken sorunudur. Bir an önce bu tip vakaların önleyici kararları alınmalı ve kararlılıkla uygulanmalıdır. Bu skandal olaylar sağlık sistemimizde her türlü mesleğin ifasında endişe, kaygı ve zorluk oluşturmaktadır.

Kararlı ve katı önlemler alınmaması halinde sağlık çalışanlarımızın çok daha büyük yıkımlar ve olaylarla karşılaşması kaçınılmaz görünmektedir.

Oldukça sert geçen bir pandemi mücadelesi yaşadığımız bu günlerde bile bu tipten olayların yaşanması sadece sağlık camiamızda değil tüm halkımız tarafından tepki ile karşılanmalı ve kabul edilemeyecek bir durum şeklinde ifade edilmelidir. Sağlıkta şiddet ile sadece sağlık camiasının değil tüm toplumun birlikte mücadele etmesi gereklidir ve önemlidir.

Sağlık-Sen olarak yıllardır meydanlar başta olmak üzere tüm platformlarda bu konu hakkında ısrarla mücadele ediyoruz. Bu mücadele en öncelikli mücadelelerimizden biri olup bu konudaki kararlılığımız ve hassasiyetimiz sorun çözülene kadar devam edecektir.

Artık yeter! Bu olayı hem de zor günler yaşadığımız bu günlerde yaşanılan bu olayı bardağı taşıran son damla olarak görmekteyiz. Çözülmemesi halinde boyutlarının nereye kadar ulaşabileceğinin sabit bir örneğidir bu olay.

Hastalarının hayatta kalmaları, sağlıklı olmaları tek gayeleri olan, her türlü enfeksiyon hastalıklarında gecesini gündüzüne katan, görevini özel hayatının önünde gören, her türlü imkansızlıklara, kötü şartlara, uzun ve yorucu mesailere rağmen görevini yerine getirmeye çalışan görevinin insan sağlığı olduğu bilinciyle hareket eden sağlık camiasının hiç hem de asla hak etmediği bu tipten olayların son bulması gerektiği inancıyla yeter diyoruz.” şeklinde görüşlerini ifade ettiler.

PAYLAŞ :