Yalçın ve Durmuş Sağlık Çalışanlarıyla Birlikte Filyasyon Çalışmasına Katıldı
16 Eylül 2020, Çarşamba

Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın ve Memur-Sen Genel Sekreteri ve Sağlık-Sen Genel Başkanı Semih Durmuş, Gölbaşı’nda filyasyon çalışmasına katıldı.

İlk olarak Gölbaşı İlçe Sağlık Müdürlüğü’nü ziyaret eden Genel Başkan Ali Yalçın ve beraberindeki heyet, Gölbaşı İlçe Sağlık Müdürü Dr. Ülgen Güllü’den bilgi aldı. Heyet daha sonra koruyucu ekipmanları giydi ve Gölbaşı’nda bulunan bir adrese giderek filyasyon işlemini gerçekleştirdi.

Aile üyelerinin belirtileri hakkında bilgi ve COVID-19 testi için sürüntü örneği alan sağlık çalışanları, aileye ilaçlarını verdi. Heyetle birlikte Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın ve Memur-Sen Genel Sekreteri Semih Durmuş da aile üyeleriyle sohbet ederek durumları hakkında bilgi edindi.

Filyasyon işleminin ardından Ali Yalçın ve Semih Durmuş açıklamalarda bulundu.

Yalçın: Devlet Sağlık Çalışanlarına Cömert Davranmalı

Aileyi ziyaretin ardından konuşan Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, “Bugün burada filyasyon çalışmasına katıldık. Vatandaşımız da bundan çok mutlu oldu. Sağlık çalışanlarına Allah’tan güç kuvvet diliyoruz. Gerçekten yaptıkları iş kolay değil. Ben Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın olarak değil bir öğretmen olarak üzerimdeki tulumu ilk defa giydim. Gerçekten sağlık çalışanlarının yaşadığı zorluğu bir nebze olsun daha iyi anladım. Bu ekipmanlarla nefes almak zor, su bile içilemiyor. Sağlık çalışanlarımızı bir kez daha takdir ediyorum. Onlar zor şartlarda görev yapıyorlar. Uzaktan bakıldığında bu anlaşılmayabilir ama işin içine girince yaptıkları işin ne kadar zor olduğunu görüyoruz” ifadelerini kullandı.

Sosyal duyarlılık çağrısı yapan Yalçın şu ifadeleri kullandı: “Temizlik, maske ve mesafeye dikkat edelim, sağlık çalışanları elinden geleni yapıyor ancak vatandaşlar olarak bizler de hassas davranmalıyız ve kurallara riayet etmeliyiz. Devletimize de bir çağrıda bulunmak istiyorum. Devletimiz, sağlık çalışanlarının temel beklentilerini karşılamak konusunda cömert davranmalı çünkü bunu sağlık çalışanlarımız gerçekten hak ediyor.”

Durmuş: Sağlık Çalışanları İçin Gereken Yapılmalı

Sağlık çalışanlarının yaşadığı zorluklara dikkat çekmek için ziyarette bulunduklarını aktaran Sağlık-Sen Genel Başkanı Semih Durmuş ise, “Sağlık çalışanları kendi canlarını hiçe sayarak, ailelerini geride bırakarak toplumumuzun sağlığını korumak için mücadele ediyor. Ayakta alkışlanacak büyük bir fedakârlık gösteriyorlar. Bu fedakârlıklara karşı aynı hassasiyeti de bekliyorlar. Özellikle sağlık çalışanlarının uzun süredir bekleyen sıkıntı ve sorunlarının çözümü noktasında gerekenin yapılması gerekiyor. Sağlık çalışanlarının ekonomik ve özlük iyileştirmelerinin yapılması, döner sermaye sisteminin baştan aşağı revize edilmesi, sağlık çalışanlarına yönelik şiddeti önlemeye yönelik tedbir ve cezaların uygulanması, sağlık çalışanlarının yükünün azaltılması için sağlık çalışanı istihdamının artırılması çözüm bekleyen konular arasında” diye konuştu.

Yalçın ve Durmuş’a Sağlık-Sen Genel Başkan Yardımcısı Yusuf Dural, Ankara Üniversiteler Şube Başkanı Ercan Öztürk ve Ankara 6 No’lu Şube Başkanı Umut Gümüşay eşlik etti.

 


FOTO GALERİ



PAYLAŞ :