SASAM’dan Sağlık Sistemi Örgütlenme Yapısı Çalıştayı
11 Mart 2016, Cuma

Sağlık-Sen SASAM Enstitüsü tarafından düzenlenen, Sağlık Sisteminin Güçlendirilmesi başlığı altında Türkiye’de Sağlık Sistemi’nde Örgütlenme Yapısı Odak Grup Görüşmeleri’nin birincisi Ankara’da yapılıyor.

Çalıştayın açılışında konuşan Genel Başkanımız Metin Memiş, sağlıkta dönüşümün 663 Sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile başka bir boyuta taşındığını ve sonuçta üçlü bir yapının ortaya çıktığını söyledi. Bu üçlü yapının ve bunu sağlayan 663’ün olumlu ve olumsuz yönleriyle ilgili birçok tartışma yaşanmasına karşın somut bir adım atılmadığını söyleyen Memiş, “663’le ilgili tartışmalar yapıldı, ancak somut bir adım atılmadı. Sağlık Bakanlığı’nın bu yönde bir çalışma içinde olduğunu biliyoruz. Yapılan bu çalışmanın gelmesiyle, 663’de bir değişikliğin yapılmasını bekliyoruz.” şeklinde konuştu.

663’te ortaya çıkan 3’lü yapının sistemde bir aksamaya sebep olup olmadığı ya da geriye gidilip gidilmediğini tespit amacıyla bu çalışmayı gerçekleştirdiğimiz söyleyen Memiş, çalışmanın sonucunu bakanlığa da sunacağımızı kaydetti. Bakanlığın sistemi güçlendirmek için yapacağı çalışmalarda burada konuşulanları dikkate alarak, sorunların çözümüne katkı sunacağına inandığını söyleyen Memiş, çalıştayın ve sonuçlarının hayırlara vesile olmasını diledi.

Sağlık-Sen olarak akademik sendikacılığı önemsediğimizi de dile getiren Memiş, SASAM Enstitüsü’nün de bu bakış açısıyla kurulduğunu ifade etti. SASAM’ın sağlık politikaları, sosyal politikalar ve iş gücü politikaları alanlarında çalışmalar yaptığını söyleyen Memiş, yapılan saha araştırmaları, analiz ve çalıştaylar sonrası hazırlanan rapor ve analizlerin sorunların çözümüne yönelik yol haritası olması açısından gerek ilgili birimlere, gerekse kamuoyuna açıklandığını ve ulaştırıldığını belirtti.

SASAM Sağlık Politikaları Direktörü Prof. Dr. Mustafa Necmi İlhan ise konuşmasında bakanlığın yaptığı bir çalışma olduğunu, ancak bu çalışmanın bütün yönleriyle kamuoyuna açıklanmadığını ifade etti. İlhan, sistemin her yönüyle içindeki katılımcılarla bu konuda 4 çalıştay daha düzenleneceğini, bu çalıştaylarda da sistemin her biriminin ayrı ayrı ele alınacağını ifade etti.

Düzenlenen çalıştaya, devlet personel başkanlığı bürokratları, kamu hastaneleri genel sekreterleri, il sağlık müdürleri, akademisyen ve sağlık yöneticileri katılıyor.

 

 

PAYLAŞ :