15 TEMMUZ DEMOKRASİ VE MİLLİ BİRLİK GÜNÜ
14 Temmuz 2020, Salı

15 Temmuz gecesi, ülkemizi, milletimizi, demokrasimizi, Cumhuriyetimizi ve aydınlık geleceğimizi yok etmek isteyen vatan hainleri harekete geçmiş, milletin silahlarını yine bu aziz ve fedakâr millete doğrultarak kanlı bir darbe girişiminde bulunmak istediler. Ancak, aziz milletimiz, bu darbe girişimini, sokakları ve meydanları ölümü göze alarak doldurdu. Cumhuriyetine sahip çıkarak bu rezil darbe girişimini başarısızlığa uğrattı. 15 Temmuz gecesi millet eğilmedi. Türkiye yenilmedi.

Ne zaman gereksinim olursa vazife atılmak için an beklemeyen milletimiz büyük bir mücadele örneği gösterdi. Bu mücadeleler sırasında Şehitlerimiz ve gazilerimiz oldu. 15 Temmuz gecesi, cesaretleriyle, dirayetleriyle, kararlı ve dik duruşlarıyla tarih yazdılar. Şüphe yok ki şehitlerimiz de gazilerimiz de, kalplerimizdeki mümtaz yerlerini daima muhafaza edeceklerdir.

15 Temmuz, demokrasi mücadelesini destekleyen tüm vatandaşlarımızın, hukuk devletinin, hak ve özgürlüklerin zaferidir. O gece aziz milletimiz ülkemizin geleceğine ve kendi karar verme yetkisine iradesine sahip çıkmış. Vesayeti sert bir gövde gösterisi ile reddetmiştir.

Milletimiz 15 Temmuz gecesi sokaklarda, meydanlarda, tüm fertleriyle birlikte tek yürek, tek bilek olmuş, iradesini bir avuç darbeciye çiğnetmemiştir. İçeride bir habis eylemi gerçekleştiren dışarıda onlara destek verenlere, bu girişimin başarılı olacağını umarak iştahını kabartan tüm düşmanlara Büyük Türkiye anlayışını gösteriş, heveslerini bir kez daha kursaklarında bırakmıştır. Bu girişimlere tevessül edenler,  karşılarında dimdik ayakta ve bu coğrafyayı vatan olarak sahiplenme konusundaki kararlılığını ortaya koyan Yüce Türk Milletini buldular.

Türkiye’yi parçalayacaklarını, devleti teslim alabileceklerini sanarak, 15 Temmuz gecesi harekete geçen Fetöcü hainler, ertesi gün akşam olmadan milletimiz tarafından hüsrana uğratılmışlardır. Bu darbe girişimi milletimize, Meclisimize, demokrasimize, Cumhuriyetimize, aydınlık yarınlarımıza ve şanlı ordumuza karşı yapılmıştır.

FETÖ diye bilinen örgüt tüm devlet geleneklerini çiğneyerek gizli bir ajandayla devletin yönetimini ele geçirmeye çalışmış; ancak milletimiz ülkemizin geleceği için fedakârca bir direniş göstererek terör örgütünün hain planlarına engel olmuştur.

Bilinmelidir ki; Türkiye böyle bir darbe girişimi karşısında dahi yolundan şaşmayan, hedeflerinden uzaklaşmayan, irtifa kaybetmeyen ve kendi kararlarını kendi veren güçlü ve bağımsız bir ülkedir. Allah böyle kara geceleri ülkemize bir daha yaşatmasın; ancak buna niyet edecek olan olursa da milletimiz dimdik karşısında durmaya devam edecektir.

Ecdadımızın tarihte gösterdiği şanlı mücadele, Milletimizin 15 Temmuz gecesi tüm farklılıklarını geride bırakarak tek millet, tek bayrak, tek vatan ve tek devlet ilkeleri etrafında birleşerek yaptığı kahramanlıklar yaşadığımız badireleri atlatmamızda ve istikbale yürüyüşümüzde bizlere ilham kaynağı olmaya devam edecektir.

15 Temmuz şehidi demek elinde bayrak, gönlünde imanla tankların üzerine koşmak demek; vatan aşkına ölümü göze almak demek; bayrak için, vatan için can vermek demektir. Bu duygu ve düşüncelerle, 15 Temmuz'un yıldönümünde bizlere istiklalimizi ve istikbalimizi sağlayan Cumhuriyetimizin kurucusu Büyük Önder Gazi Mareşal Mustafa Kemal Atatürk ve O'nun kahraman silah arkadaşları ile 15 Temmuz şehitlerini, bu toprakları vatan yapan aziz şehitlerimizi ve aramızdan ayrılan kahraman gazilerimizi bir kez daha sonsuz minnet, şükran, rahmet ve saygıyla yâd ediyorum. Gazilerimize şükranlarımı sunuyor sağlıklı uzun ömürler diliyorum.

15 Temmuz'u unutmayacağız, unutturmayacağız. 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’nde En büyük gücümüzün Milletimizin birliği, beraberliği ve kardeşliği olduğunun bilinciyle hepinizi saygı ve sevgiyle selamlıyorum.”

 

                                                                                    Recep Akdoğan

                                                                                   Yönetim Kurulu A.

                                                     Kırıkkale Memur-Sen İl Başkanı / Sağlık-Sen Şube Başkanı

PAYLAŞ :