BİR ŞÜKR'ÜN VESİLESİDİR AYASOFYA
12 Temmuz 2020, Pazar

BİR ŞÜKR’ÜN VESİLESİDİR AYASOFYA

Ayasofya Camii’nin ibadete açılması kapsamında Kırıkkale Memur-Sen İl Başkanlığının görüşlerini ifade etmek üzere İl Başkanı Recep AKDOĞAN konu hakkında açıklamalarda bulundu.

İl Başkanımız yapmış olduğu açıklamasında;

“Büyük bir hasret sona erdi. Yıllardır kapılarında özlemle beklediğimiz, açılması için dua ettiğimiz ecdadımızın emanetinin asli hüviyetine kavuşturulması ülkemiz, milletimiz ve tüm islam alemi için oldukça önemli bir adımdır.

Ayasofya Camii'nin açılması için yıllarca mücadele eden başta Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip ERDOĞAN’a,  milli şuurla adım atan danıştay üyelerine, TBMM'de ortak bir tavırla hareket eden muhalefet ve iktidar mensuplarına, emeği geçen tüm mercii, kurum ve kişilere teşekkür ederiz.

Bir mücadelenin ardından kazanılan edinim o uğurda harcanan emeğin boşa gitmediğinin temsilidir. Her ne mani ile karşılaşırsak karşılaşalım içimizdeki mücadele azmimizi kaybetmemeliyiz. Zira bu mücadele azmi ecdadımızdan bize kalan miraslardan bir diğeridir.   Tıpkı Ayasofya Camii'nin esaretinin bitmesi konusunda ülkece yapılan mücadeleden vazgeçilmediği gibi. Ayasofya bir Şükr’ün vesiledir. Bu durum bize iki konuyu işaret ediyor. Mücadelenin önemi ve Birlik olmanın sağladığı kuvveti göstermiştir ki Hak yolda gösterilen mücadelenin boşa gitmeyeceğini, geç de olsa Hak yerini bulacağını ortaya koymuştur.  Allah’a şükrediyoruz. Yıllardır süren talebimiz, mücadelemiz nihayet sonuç verdi. Zincirler kırıldı, Ayasofya açıldı.” İfadelerine yer verdi.

PAYLAŞ :