ARDAHAN'DA SAĞLIKÇIYA ŞİDDETİ KINAMA
09 Temmuz 2020, Perşembe

Ardahan Devlet Hastanesi Başhekim Yardımcısı Uz. Dr. Oğuzhan Tuğrul, Covid-19 nedeniyle ölen bir hastanın yakını tarafında şiddete maruz kaldı. Gerçekleşen saldırıyı kınıyor, saldırıya maruz kalan Uz. Dr. Oğuzhan Tuğrul ve ailesine geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz.
Covid-19 tedavisi gören ve maalesef hayatını kaybeden hastanın yakını ölüm raporunda yer alan “Doğal Ölüm Bulaşıcı Hastalık” ifadesini görmeyerek “Covid-19’lu ölümleri gizliyorsunuz” şeklinde bir söylemle hem hocamıza iftirada bulunmuş hem de kutsal bir görevi ifa eden, el üstünde tutulması gereken bir sağlık çalışanına saldırmıştır. Özellikle koronavirüsle mücadele sürecinde tüm sağlık çalışanları gibi büyük bir özveriyle kamu adına sağlık hizmeti veren arkadaşımıza gerçekleştirilen bu çirkin saldırı bizleri derinden üzmüştür.
Sağlık çalışanlarının şiddetle karşı karşıya kalmaları ve bunun önüne geçilememiş olması önemli bir sorundur. Sağlıkta şiddeti önlemeye yönelik alınacak tedbirleri içeren yasal düzenleme, tutuklu yargılamanın önünü açsa da, uygulamanın bu yönde olmaması, sağlık çalışanlarını üzmektedir.  Ayrıca, sağlıkta şiddeti önlemek için çıkarılan yasa, şiddet uygulayan kişinin gözaltına alınarak hakim karşısına hemen çıkarılmasını sağlasa da, yargı aşamasında tutuklu yargılama olmaması bir eksikliktir. Şiddeti önlemenin bir yolunun da, caydırıcı önlemlerin hayata geçirilmesi olduğu unutulmamalıdır.
Sağlıkta memnuniyetin yüzde 80’lere ulaştığı bir noktada, her zorluğa rağmen görevini en iyi şekilde ifa eden sağlık çalışanına şiddet kesinlikle kabul edilemez. Dün dediğimiz gibi bugün de, yarın da sağlık çalışanlarına karşı şiddete önleyici, kalıcı ve caydırıcı çözümlerin ortaya konması gerektiğini söylüyoruz. Çözüm için konuyla ilgili paydaşlar ve kamu otoritesi bir araya gelmelidir. Sağlık çalışanlarına yönelik şiddet konusunda sorunun temeline inilmeli, gerekli adımlar atılmalı, aktif yaklaşımlar sergilenerek gerekli tedbirler bir an önce alınmalıdır.
Halkımızın şiddete uğrayan sağlık çalışanlarının yanında olma ve şiddet uygulayanları toplumdan tecrit etme noktasında duyarlılığa çağırıyoruz. Sağlık-Sen olarak uzun yıllardır mücadelesini verdiğimiz sağlıkta şiddete sıfır tolerans devlet politikasına dönüşmeli ve yetkililer tarafından da desteklenmelidir.
Bu vesile ile şiddete maruz kalan Oğuzhan Tuğrul’a geçmiş olsun diyor, saldırıyı ve saldırganı lanetliyoruz, olayın adli sürecini de takip edeceğimizi buradan duyuruyoruz.

Selçuk RECEPOĞLU

Ardahan Sağlık-Sen Şube Başkanı

Yönetim Kurulu Adına

HABERİN VİDEOSU

PAYLAŞ :