SAĞLIK BAKANLIĞI’NDA 2020’NİN İLK KİK TOPLANTISI YAPILDI
23 Haziran 2020, Salı

Salgın nedeniyle zamanında yapılmayan Sağlık Bakanlığı Yönetim Hizmetleri Genel Müdürlüğü, Nisan 2020 Kurum İdari Kurul (KİK) Toplantısı, Sağlık Bakanlığı’nda yapıldı.

Toplantıya Sağlık-Sen adına Genel Başkan Semih Durmuş, Genel Başkan Yardımcısı Yusuf Dural ve Sağlık-Sen Hukuk Müşaviri Av. Özlem Titrek Yıldırım katılırken, Bakanlık adına Yönetim Hizmetleri Genel Müdürü Mehmet İslamoğlu ve ilgili bürokratlar katıldı.

KİK toplantısında, Sağlık-Sen’in gündeme taşıdığı bazı talepler değerlendirildi. Bu taleplerden biri olan sağlık çalışanlarının bakmakla yükümlü olduğu birinci derece yakınlarına refakat etmeleri gerektiğinde izinlerinin yıllık izninden değil, mazeret izninden verilmesi üzerinde duruldu.  Bunun yanında sağlık çalışanlarına yönelik kurumların kreş açması hususunda hassasiyet göstermesi için Bakanlık tarafından kurumlara yazı gönderilmesi konusu ele alındı.

Toplantıda, gündem konusu olan şehir hastanelerine servis konulması hususunda da ilgili birimin çalışma yapması kararlaştırıldı. Ayrıca “Sağlık Personelinin İl İçi Yer Değiştirmesine İlişkin Yönergesi” de masaya yatırıldı. Sağlık-Sen heyeti, il içi yer değişikliklerinin yönetmelikte ön görüldüğü gibi Mayıs ve Kasım aylarında düzenli olarak yapılmasını gündeme getirdi.

PAYLAŞ :