Üniversite Hastanelerimizde Ek Ödeme Sorunu İle İlgili Şube Başkanımız Sayın Mehmet BİNGÖL'ün Açıklaması
27 Nisan 2020, Pazartesi

          "Ek ödemeler tavandan alınacak" söylemi ısrarla dile getirilmiş ancak bu süreçte hiçbir Üniversite Hastanesinde ek ödeme yapılmadığı gibi Turgut Özal Tıp Merkezi Araştırma Hastanesinde ki sağlık çalışanlarına da bu ödeme halen yapılmamıştır. Sağlık Hizmeti sunumunda 3. Basamak konumunda bulunan Üniversite Hastanelerinde de Sayın Sağlık Bakanımızın açıklamasına istinaden bir an önce sağlık personeli ve dışında görev yapan tüm çalışanlarımızı (Hizmetli, Memur, Şoför, İdari Personel, teknik personel gibi) kapsayacak şekilde adil ve ivedi olarak performans ödenmesi yapılmasını bekliyoruz.

             Bizim talebimiz döner sermaye dağılımının kadro bazlı değil de kurum bazlı olmasıdır. Yani sağlık kurumunda çalışan Doktor, Hemşire, Sağlık Memuru gibi sağlık biriminde çalışan herkes yararlanmalı bu yanlıştan dönülmelidir. Eğer ki sağlık çalışanlarımızın moral kazanması gerekliliğine inanıyorsanız lütfen her arkadaşımızı kapsayacak şekilde adımlar atılmalıdır. Nasıl ki izinler iptal edilirken meslek ve branş ayırımı yapılmadıysa "Sağlık ekip işidir" söylemine tüm arkadaşlarımızı inandırılması ve son olarak da Sağlık Bakanımız olarak, tüm sağlık çalışanları için bir şeyler yapılması temennimizdir.

            Buradan sağlık çalışanlarımız için de önceliğimizin şuan da ki savaşı kazanmak olduğunu, ardından gelişecek süreçte ise sendikanız olarak akıttığınız her damla terin, emeğinizin karşılığını almak için mücadelemizin süreceğini bildirir,Türkiye genelindeki tüm Üniversite Hastanelerinde ödeme yapılabilmesi için Sağlık Bakanlığı'nın bu konuya el atıp,düzenleme yapmasını bekliyorum.

Mehmet BİNGÖL

Sağlık Sen Malatya Şube Başkanı

 

PAYLAŞ :