"Ek Ödemeler" İle İlgili Şube Başkanımız Sayın Mehmet BİNGÖL'ün Açıklaması
21 Nisan 2020, Salı

         

                    Sayın Bakanım; öncelikle bu yoğun süreçte sizin de en az kahraman sağlık çalışanları kadar yoğun çalıştığınızı biliyoruz ve bu yoğunlukta bazı şeylerin ya yanlış anlaşıldığını ya da size yanlış aktarıldığını düşünüyoruz. Bu yanlış anlaşılan ya da aktarılan şeyin de maalesef ki kamuoyu nezdinde yanlış algılanmaya devam ettiğini üzülerek görüyoruz. Öncelikle sayın Bakanım bizler sağlık çalışanları olarak her zaman devletimizin ve milletimizin emrinde olduk ve olmaya da devam edeceğiz. Kendimize görev kabul ettiğimiz bu hali de asla maddi bir çıkar bekleyerek yapmadık,yapmayacağız. Bizler söylem olarak da normal zamanda tek birşey ifade ettik, hakkımız olmayan bir şey istemedik sadece "büyüyen Türkiye'den payımıza düşeni istedik. "Nasıl ki külfette ortaksak, nimette de ortak olalım amacıyla hareket ettik ve söylemlerde bulunduk.

              Ancak üzülerek görmekteyiz ki bizlerin fedakarlıkla, özveriyle yaptığımız herşey yanlış anlaşılmış ya da anlaşılmaya çalışılıyor. Sayın Bakanım üç ay boyunca tavandan döner alma fikrinin yanlışlığı apaçık ortadadır. Maalesef belli bir kesim yine aslan payı alsın diyerek bir kesim mağdur bırakılmıştır. Her ne kadar "sağlık bir ekip işidir" desek de yine "sağlık birilerinin tekelinde" denilmiştir. Bir kısım fayda görsün diye fedakâr sağlık çalışanları kamuoyu önünde almadıkları bir para için "hadi yine iyisiniz, devlet size yine bir sürü para verdi" saçmalıklarına maruz bırakılmıştır.

            Sayın Bakanım kimsenin aldığı parada gözümüz yoktur hatta biz sağlık çalışanları olarak üstüne basarak söylüyoruz ki bu zorlu süreçte devletimizden maddi bir şeyler de beklemiyoruz ancak çalışma barışı zaten bozuk olan bakanlığımızda bir de böyle ayrımcı, günü kurtamaya yönelik, yaraya tuz olan çözümler gördükçe yükselmesi gereken morallerimiz daha da düşmektedir.

          "Ek ödemeler tavandan alınacak" denilmiş ancak Performans artırılması düzenlemesi hastane veya sağlık kuruluşunda çalışan sağlık çalışanlarını kapsamaktadır. Ancak sağlık kuruluşundaki çalışmalar sadece sağlık personeli ile yürümüyor. Hizmetli, Memur, Şoför, İdari Personel, teknik personel gibi değişik branşlarda personeller var. Bu personeller de sağlık çalışanları kadar sağlık hizmeti sunuyorlar.  Bizim talebimiz döner sermaye dağılımının kadro bazlı değil de kurum bazlı olmasıdır. Yani sağlık kurumunda çalışan Doktor, Hemşire, Sağlık Memuru gibi sağlık biriminde çalışan herkes yararlanmalı bu yanlıştan dönülmelidir. Eğer ki sağlık çalışanlarımızın moral kazanması gerekliliğine inanıyorsanız lütfen her arkadaşımızı kapsayacak şekilde adımlar atılmalıdır. Nasıl ki izinler iptal edilirken meslek ve branş ayırımı yapılmadıysa "Sağlık ekip işidir" söylemine tüm arkadaşlarımızı inandırılması ve son olarak da Sağlık Bakanımız olarak, tüm sağlık çalışanları için bir şeyler yapılması temennimizdir. Burdan sağlık çalışanlarımız için de önceliğimizin şu an da ki savaşı kazanmak olduğunu, ardından gelişecek süreçte ise sendikanız olarak akıttığınız her damla terin, emeğinizin karşılığını almak için mücadelemizin süreceğini bildiririm.

Mehmet BİNGÖL

Sağlık Sen Malatya Şube Başkanı

 

PAYLAŞ :