Şube Başkanımız Sayın Mehmet BİNGÖL'ün Güncel Değerlendirme ve Önerileri
13 Mart 2020, Cuma

Çin'de ortaya çıkan ve kısa sürede tüm dünyaya yayılan yeni tip Koronavirüsten (Kovid-19) korunmak için kişisel hijyen konusunda uyarıda bulunan Sağlık-Sen Malatya Şube Başkanımız Sayın Mehmet Bingöl, "Sağlık Bakanlığının yayınladığı kurallara azami derecede uymamız gerekiyor. Temizliğe, hijyene daha fazla dikkat edelim" dedi.

Bingöl, Türkiye'de yeni tip Koronavirüs vakasının tespit edilmesi sonrasında vatandaşların panik olmamaları, bu süreçte temel hijyen kurallarına uymaları çağrısında bulundu.

Bütün tedbirler alındı

Çin'de ortaya çıkan ve kısa sürede tüm dünyaya yayılan yeni tip Koronavirüsten birçok insan yaşamını yitirdiğini hatırlatan Bingöl, "Sağlık Bakanımız korona virüs vakasının ülkemizde de tespit edildiğini söyledi. Virüs Avrupa ülkesinden seyahat eden bir Türk vatandaşından görüldüğü ifade etti. Bu süreç içerisinde yaklaşık 3 aydır Sağlık Bakanlığı ciddi bir şekilde korona virüsüyle ilgili çalışmaların hat safhada ve bu çalışmalar profesyonelce yapılıyor. Türkiye korona virüsüyle ilgili hazırlık ve tedbirleri alınmış vaziyette. İlimizde çok şükür korona virüsüyle ilgili herhangi bir vaka yok. İlimizde de bütün tedbirler alındı. Sağlık Bakanlığının yapması gereken tüm ayrıntılar ciddi bir şekilde değerlendirilip, sahaya sunulduğunu görüyoruz. Sağlık Bakanlığının, hükümetin aldığı tedbirler gerçekten çok önemli. Dünyaya örnek olabilecek bir çalışma yürütüyorlar. Çünkü 26 ülke Türkiye’de alınan Koronavirüsüyle ilgili tedbirleri yakından takip ediyorlar ve Türkiye’den bu ülkeler destek alıyorlar. Bunun da bizim için çok önemli. Hem sağlık çalışanları hem de vatandaşlar olarak Sağlık Bakanlığının yayınladığı kurallara azami derecede uymamız gerekiyor. Özellikle hijyen konusunda uyarıları dikkate almamız lazım. El ve yüz yıkama, temizlik konusunda tüm vatandaşlar olarak bunlara uymalıyız. Biz de sağlık personelleri, İl Müdürlüğü olarak Malatya’da birtakım tedbirler aldık" diye konuştu.

Hasta insan maske takmalı

Maskeyi gribe yakalan kişinin takması gerektiğini dile getiren Bingöl, "Bu süreç içerisinde korona virüsünden korunmak için özellikle gribal enfeksiyonu olan hastalarımızın maske takmasını tavsiye ediyoruz. Sağlıklı bir insanın maske takması önemli ama bunun faydasını görecek olan ise gribal enfeksiyonu olan hastalardır. Özellikle vücut direnci düşük olan, üst solunum enfeksiyonu geçiren hastaların maske takması çok önemli. Beslenmemize çok dikkat etmeliyiz. Özellikle kalabalık ortamlardan biraz uzak durmamız gerekiyor. İlimizde çok şükür böyle bir vaka yok. Sağlık Bakanlığı yaklaşık 3 aydır sahaya ciddi bir şekilde hakim. Özellikle havaalanı giriş ve çıkışlarında ciddi bir takip yapılıyor. İlimizde Uluslararası bir hava transferi gerçekleşmediği için bu bizim için bir avantaj" şeklinde konuştu.

İlgili Haberimizin Yerel Basın Lİnki:https://malatyanethaber.com.tr/hijyene-dikkat-edelim/20598/


FOTO GALERİ



PAYLAŞ :