“Kazanılan Haklar Tarihin Kaydı Altında”
31 Ocak 2020, Cuma

Memur-Sen Genel Sekreteri ve Sağlık-Sen Genel Başkanı Semih Durmuş, sendikal mücadelede büyük kazanımlar elde ettiklerini dile getirerek, “Memur-Sen olarak verdiğimiz mücadeleyle kazanılan haklar, kaldırılan yasaklar ve bozulan tuzaklar tarihin kaydı altındadır” dedi.

Memur-Sen Gaziantep Temsilciliği tarafından düzenlenen İl Divan toplantısında konuşan Memur-Sen Genel Sekreteri ve Sağlık-Sen Genel Başkanı Semih Durmuş yaptığı konuşmada, Memur-Sen’in kurulduğu günden bu yana hak ve adalet odaklı sendikacılık yaptığına vurgu yaptı. Verdikleri mücadeleyle Türkiye’nin en büyük emek örgütü haline geldiklerini söyleyen Durmuş, “Kuruluş değerlerimizden asla taviz vermeden yıllardır mücadelemizi her alanda sürdürüyoruz. Verdiğimiz mücadeleyle Türkiye’nin en büyük sivil toplum kuruluşu haline geldik. Yetkiyi aldığımız günden bu yana insan onurunu yaralayan birçok yasağı tarihin tozlu sayfalarına gömdük” ifadelerini kullandı.

Milletin değerleriyle hak mücadelesini sürdürdüklerini ifade eden Durmuş, birçok kazanımda Memur-Sen’in imzası olduğuna dikkat çekti. Birçok sorunu çözmek için çalıştıklarını belirten Durmuş, sahanın taleplerini her fırsatta yetkililere ilettiklerini kaydetti.

“Filistin Toprakları Filistinlilerindir”

Durmuş, ABD’nin ve İsrail’in Filistin’i bölmek için hazırladığı Yüzyılın anlaşması planının suya düşeceğini belirterek, “Kudüs bizim ilk kıblemiz. Kudüs toprakları Filistinlilerindir. Filistin halkının reddettiği bir taslak ‘Yüzyılın Anlaşması’ değil, olsa olsa yüzyılın dayatması olur. Filistin’in bağımsızlığı ve özgürlüğü, tüm insanlık için ortak paydadır” şeklinde konuştu.

Memur-Sen Temsilcisi Gök: Memur-Sen Bu Vatanın Mayasıdır

Memur-Sen Gaziantep Temsilcisi Ahmet Gök ise, "Memur-Sen bu vatanın birlik ve beraberliğinin mayasıdır, harcıdır. Vatanımız, milletimiz, ümmet ve tüm dünya mazlumları için bugüne kadar çalıştığımız gibi bundan sonra da çalışmaya devam ediyoruz. Rabbim birliğimizi ve beraberliğimizi bozmak isteyenlere fırsat vermesin" dedi.

Toplantıya Ulaştırma Memur-Sen Genel Başkanı Kenan Çalışkan’ın yanı sıra Memur-Sen’e bağlı sendikaların şube başkanları, yönetim kurulu üyeleri, İlçe temsilcileri ve kadınlar komisyonu yöneticileri katıldı.

Ayrıca Genel Başkan Semih Durmuş, toplantı öncesi Sağlık-Sen Gaziantep ve Gaziantep Üniversite Şubelerini ziyaret ederek yönetim kurulu üyeleriyle bir araya geldi.

 

PAYLAŞ :