“SAĞLIK ÇALIŞANLARI AYRICALIK DEĞİL, ADALET İSTİYOR”
11 Ocak 2020, Cumartesi

Sağlık-Sen Kütahya Şubesinin düzenlediği İl Divan toplantısında konuşan Genel Başkan Semih Durmuş, hakkaniyetten uzak döner sermaye sisteminin çalışma barışını zedelediğini belirterek sağlık çalışanlarının ayrıcalık değil adalet istediğini söyledi.

Sağlık çalışanlarının sorunlarını konuşmasında dile getiren Başkan Semih Durmuş, özellikle döner sermaye sisteminde yaşanan adaletsizliğe değindi. Sistemin sürüncemede bırakılmasına tepki gösteren Semih Durmuş, kamuda en büyük haksızlığın döner sermaye üzerinden sağlık çalışanlarına yapıldığını söyledi. Öğretmenlerin veya polislerin çalıştığı iller farklı olmasına rağmen dereceleri, öğretim durumları aynı ise aldıkları ücrette bir fark olmadığını kaydeden Durmuş, “Bırakın farklı illeri aynı il içerisinde aynı şartlarda çalışmalarına rağmen farklı ücret alan binlerce sağlık çalışanı var” dedi. Sağlık çalışanları için sistemin adalet dağıtmadığını aksine haksızlıklara yol açtığını söyleyen Durmuş, “Herkes döner sermaye sisteminin adaletsiz olduğunun farkında ancak çözüm noktasında gerekenler yapılmıyor. Nimette de külfette de ortak olmalıyız, sağlık çalışanları olarak külfeti çekiyoruz ancak nimetten faydalanamıyoruz. Öğretmenlerin ek ders ödemesi genel bütçeden yapılıyorsa sağlık çalışanlarının da döner sermaye ücreti genel bütçeden karşılanmalı, hastanenin bütçesinden kesilmemeli” şeklinde konuştu.

“Sağlık Çalışanları Sevdiklerine Zaman Ayıramıyor”

Ayrıca sağlık çalışanlarının yoğun iş yükü nedeniyle sosyal hayatında sorunlar yaşadığına dikkat çeken Semih Durmuş, çalışanların aynı zamanda bir anne, baba, eş ve evlat olduklarının unutulmaması gerektiğini ifade etti.  ‪Sosyal hayatlarında yoğun iş yükü nedeniyle sağlık çalışanlarının telafisi zor sorunlar yaşadığını sözlerine ekleyen Durmuş “180 saat normal mesai artı 180 saat nöbet olmak üzere 360 saat çalışan hiçbir meslek grubu yok. Sağlık çalışanları maalesef bu çalışma sürelerine maruz kalıyor ve ailelerine, sevdiklerine gereken zamanı ayıramıyor. Yoğun stres ve zor şartlar altında çalışan arkadaşlarımızın yüzde 60’ı “daha iyi bir iş bulsam mesleğimi bırakırım” diyor. Severek işine başlayan ve fedakarlıklarla hepimizin takdirini toplayan sağlık çalışanlarımızın çalışma şartlarını bu tablo çok net ortaya koyuyor” dedi.

Şube Başkanı Demirsöz: Sorunlar Karşısında Mücadelemizi Sürdürüyoruz.

Şube Başkanı Ahmet Demirsöz ise illerinde sahada çalışanların sorunlarını devamlı dinlediklerini belirterek “Genel merkezimizin desteğiyle birlikte sağlık çalışanlarımızın Kütahya’daki sorunlarına çözüm bulmak için mücadelemizi sürdüreceğiz” dedi.

Toplantıya ayrıca Genel Sekreter Durali Baki, Genel Başkan Yardımcısı Şemsettin Karadoğan, Afyon Şube Başkanı Abdülkadir Hız, Aydın Şube Başkanı Abdülbaki Karaer, Balıkesir Şube Başkanı Nihat Erzi, Bursa Şube Başkanı Gökhan Yünkül, Bursa Üniversiteler Şube Başkanı Eser Yıldırım, Bilecik Şube Başkanı Süleyman Akyıldız ve İzmir 2 No’lu Şube Başkanı Ekrem Özdemir’de katıldı.

Toplantı öncesinde Genel Başkan Semih Durmuş, Genel Sekreter Durali Baki, Genel Başkan Yardımcısı Şemsettin Karadoğan ve Şube Başkanı Ahmet Demirsöz’le birlikte Kütahya Valisi Ömer Toraman, KSBÜ Rektörü Prof. Dr. Vural Kavuncu ve AK Parti İl Başkanı Sebahattin Ceyhun’u ziyaret ederek sağlık çalışanlarının sorunları hakkında istişarelerde bulundu.

PAYLAŞ :