“İCAP NÖBETİ UYGULAMASINDA HAKSIZLIĞA SON VERİLMELİ”
08 Ocak 2020, Çarşamba

Sağlık çalışanlarının icap nöbeti ücreti alamadığını dile getiren Sağlık-Sen Genel Başkanı Semih Durmuş, bu uygulamanın akla ve vicdana uymadığını söyleyerek, “Bazı idareciler ücret ödenmemesine rağmen sağlık çalışanlarına icap nöbeti tutturuyor. Sağlık hizmetinin devam etmesi için icap nöbeti uygulaması devam edecekse çalışanların hakkı eksiksiz verilmelidir” dedi.

Sağlık-Sen Erzurum İl Divan toplantısında konuşan Genel Başkan Semih Durmuş, icap nöbeti tutan sağlık çalışanlarının haklarını alamadığını ifade ederek, “İhtiyaç halinde sağlık çalışanları evlerinden icap nöbeti için hastaneye çağrılıyor. Yasa çerçevesinde en fazla 120 saat icap nöbeti tutulması gerekirken bugün çalışanlar bu saatin üzerinde icap nöbeti tutuyor.  Sayıştay uzmanı tarafından verilmiş karara göre uzman doktor dışındaki çalışanlara icap nöbeti de tutturulamaz, icap nöbet ücreti de ödenemez hükmü var. Bakanlık bu görüşü dikkate alıyor ve sağlık çalışanlarına icap nöbet ücreti ödemiyor ancak sağlık çalışanları haklarını alamadıkları halde icap nöbeti tutmak zorunda bırakılıyor. İnsanımız için en kutsal görevi yapan sağlık çalışanlarının hakkı yenilmemeli, adalet herkes için eşit olmalı” ifadelerini kullandı

“Geleceği Sağlam Temellere Oturtmalıyız”

Sağlık çalışanlarının fedakârca görevlerini yerine getirdiğini belirten Durmuş, “Sağlık çalışanlarımızın memnuniyetinin sağlanması için yetkililer sahaya kulak vermeli. Bizler arkadaşlarımızın sorunlarını biliyoruz ve bu sorunları yetkililere iletiyoruz, çözülmesi için mücadele ediyoruz. Toplu Sözleşme masasında da sorunları dile getirdik. Ama karşımızda sahanın sorunlarından habersiz bürokrasi ile karşılaştık. Böylesine güçlü bir teşkilat oldukça biz sorunların çözüleceğine inanıyoruz. Dün olduğu gibi bundan sonra da günü kurtarmak için değil geleceği sağlam temeller üzerine oturtmak içim çalışmaya devam ediyoruz” şeklinde konuştu.

Duman: Çalışanların Hakları Eksiksiz Ödenmeli

Şube Başkan Abdullah Duman, Erzurum’da sağlık çalışanlarının iklim şartlarıyla da mücadele ettiğini belirterek, “Geçtiğimiz günlerde Hınıs’ın Çilligöl Mahallesi’nde yaşayan bir hasta için yola çıkan 112 Hızır Acil Servis ekibi, yolu açmaya çalışan iş makinasının da kara batması sonucunda mahsur kaldı. Bunun üzerine ekipte bulunan paramedikler, at sırtında ulaştıkları hastayı önce ambulansa kadar kızakla taşıdı, ardından hastaneye yetiştirdiler. Böyle fedakarca çalışan insanların hakları eksiksiz ödenmelidir” dedi.

Toplantıya Genel Başkan Yardımcısı İdris Baykan ve çok sayıda teşkilat mensubu katıldı. 

PAYLAŞ :