ŞİDDETİ KINIYORUZ
08 Ocak 2020, Çarşamba

Vatandaşlarımıza 7 gün 24 saat fedakarca hizmet sunma gayretiyle çalışan sağlık personelimizin bu gibi olaylara maruz kalması asla kabul edilemez. Son zamanlarda vefakar, cefakar sağlık çalışanları hasta ve yakınları tarafından sözlü ve fiili olarak şiddete maruz bırakılmaktadır. Bu olaylar sağlık çalışanlarının hem psikolojisini bozmakta hemde motivasyonunu düşürmektedir. Sağlık çalışanlarının tek gayesi insanlarımıza hizmet etmek ve insanlara şifa dağıtmaktır. Maalesef bu hizmetlerinin karşılığında da sıklıkla şiddet olayı ile karşılaşmaktalar.  

İlimiz Merkezde bulunan bir 112 Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonunda görev yapan arkadaşlarımız,ilgili vaka yerine zamanında ulaşıp,hastayı ambulansa aldıktan sonraki süreçte hasta yakınları tarafından arkadaşlarımızın görev ve sorumlulukları dışında talepte bulunmaları sözlü hakaret ve  darp edilmişlerdir.  Darp sonucu sağlık çalışanlarımız  3 ( üç ) günlük iş görmezlik raporu verilmiştir.

Şifa Dağıtanlara Kalkan Eller kırılsın!

 Görevi başındaki sağlık personelimize karşı bu çirkin saldırı gerçekleştirilmiştir. Bu davranış hiçbir şekilde maruz görülemez. Adli süreç başlatılmıştır. SAĞLIK SEN olarak  bizde bu adli sürecin takipçisi olacağız. Sağlık çalışanlarımıza yapılan bu çirkin saldırıyı şiddetle kınıyoruz. Bu tür olayların bir daha yaşanmamasını temenni ederek, şifa dağıtan ellere vefa gösterilmesini beklediğimizi bir kez daha ifade ediyoruz.


FOTO GALERİ



PAYLAŞ :