GELENEKSEL MEHMET AKİF İNAN KOŞUSU
07 Ocak 2020, Salı

GELENEKSEL MEHMET AKİF İNAN KOŞUSUNUN 16’NCI DÜZENLENDİ.

20.Ölüm Yıldönümünde, Memur- Sen'in kurucu genel başkanı şair, yazar ve eğitimci merhum Mehmet Akif İnan'ın geleneksel hale getirilen her yıl düzenlenen ‘Mehmet Akif İnan Bir Mil Koşusu’ Yarışmasının bu sene 16’ıncısı düzenlendi. Soğuk havaya ve Kar yağışına aldırmayan gençler performans sergilediler.

 Memur-Sen Kırıkkale İl Başkanlığı tarafından ve Kırıkkale Olimpik Spor Kulübü katkıları ile düzenlenen geleneksel “16. Mehmet Akif İnan” koşusu akabinde ödül töreni gerçekleştirildi. Kırıkkale Büyük Şehir Parkında yapılan koşuya Kırıkkale Milletvekilimiz Sayın Av.Ramazan CAN telgrafları ile,  Vali Yardımcısı Şahin Arsal, Memur Sen İl Başkanı Sağlık Sen Şube Başkanı Recep Akdoğan, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdür V. İ.Haluk Karahan,  İl Sağlık Müdür Dr.Murat Ağırtaş, İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Tüfekçi, Kırıkkale Defterdarı İbrahim Bayraktar, Ticaret İl Müdürü Seyfettin Çetiner, Kültür ve Turizm İl Müdürü Aydın Demiröz, Aile, Çalışma ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğünden; Müdür Yardımcısı. Ataman SÜMER, Müdür Yardımcısı Yakup Yeşilırmak, Engelsiz Yaşam Merkezi Müdürü Hatice Şenses, Çocuk Evleri Müdürü Burçin Tonga, Sosyal Hizmet Merkezi Müdür Yardımcısı Sağlık-Sen İş Yeri Temsilcisi Abdurrahman Salar, Avrupa Birliği Proje Şube Müdürü Selami Kaynakhan, Gençlik Hizmetleri ve Spor eski İl Müdür Vekili Yasin Pekuz, Memur-Sen eski İl Başkanı, Eğitim Bir-Sen Eski Şube Başkanı Yaver Yalçın, Koordinatör Abdullah Yılmaz, Hakemlerimiz, Sporcu gençlerimizin yanı sıra çok sayıda davetli katıldı.

Ayrıca program sahibi olarak; Memur-Sen Konfederasyonumuza bağlı; Memur-Sen İl Başkan Vekili Eğitim Bir-Sen Şube Başkanı Yasin Pekuz, Memur-Sen İl Başkan Yardımcısı Diyanet-Sen Şube Başkanı Ünal Uzun, Toç-Bir-Sen Şube Başkanı Hacı Yılmazer, Büro Memur-Sen Şube Başkanı Ali Toprak, Kültür Memur-Sen Şube Başkanı Fazlı Altuntop, Bem-Bir-Sen Şube Başkanı Tuncay BULUT, Sağlık-Sen Şube Başkan Yardımcılarımız, İş Yeri Temsilcilerimiz, Engelli Komisyon Başkanımız, Kadın Kolları Komisyonumuz etkinlikte hazır bulundular.

Memur-Sen Kırıkkale İl Başkanı Recep Akdoğan konuşmasında; “Bugün burada geleneksel olan koşu organizasyonumuzu gerçekleştirmenin mutluluğu içerisindeyiz. Geleneksel koşumuzun teması kurucu Genel Başkanımız merhum Mehmet Akif İnan’dır. Aslında onun şahsından ziyade fikirler ortaya koyduğu değerlerdir. “Her Eylem Yeniden Diriltir Beni, Nehirler Düşlerim Göl Kenarında…” mısralarının da sahibi olan İnan, gerçek bir sendikacı için olmazsa olmaz olarak sıralanabilecek tüm niteliklere sahipti. Merhum Mehmet Akif İnan; entelektüel kapasitesiyle, insani tarafıyla, fikirleriyle, toplumsal sorumluluk duygusuyla, sivil toplum anlayışıyla, muazzam derinliğe, birikime sahip bir şair ve mütefekkir olarak Türk edebiyatında öne çıkmış, düşünce dünyasında varlığını hissettirmiş bir insan olarak, aslında Türkiye'deki gelenek çevresinde çok da kendinden beklenmedik bir kararla sendikal bir hareketin kuruluşuna önderlik etti. Mehmet Akif İnan’ın Kurucu Genel Başkanlığını yaptığı Konfederasyonumuzun 1. Genel Kurulu'na sunulan faaliyet raporunda, Memur-Sen' in amaç ve ilkeleri şöyle ifade ediliyordu: "Memur-Sen Konfederasyonu üyesi sendikalar, manevi değerlere saygıyı, hak ve hukuk kaidelerine bağlılığı temin, çalışma barışını tesis etmeyi, adil ücret sistemini getirip alın terini değerlendirmeyi, işveren bakanlıkların sorunlarının çözülmesi ile çalışma imkânı ve veriminin artırılması için her türlü gayreti sarf etmeyi ana gaye edinmiştir." Akif İnan, vefat tarihi olan 6 Ocak 2000'e kadar Memur-Sen Konfederasyonu Kurucu Genel Başkanlığı görevini yürüttü. Sendikacılığın yanı sıra Şair, yazar, düşünür olarak Büyük Doğu, Diriliş, Edebiyat ve Mavera Dergileri ve bazı gazetelerde yazdığı yazı ve şiirlerin yanı sıra verdiği konferanslarla da öncü bir rol üstlenen Akif İnan, sendikal mücadelenin muhafazakar kitleler tarafından kabulünde de öncü bir rol üstlenmiştir”

Ondan aldığımız feyz ile bizlerde toplumumuza katkı sağlamak, Ayrışmalara mahal vermeden toplumun her kesimine hizmet etmeyi amaçlamaktayız. Spor; Bireyler ve Toplum sağlığı için oldukça önemlidir. Spor; Bir Milletin O Ülkeyi Ayakta Tutmasını Sağlayan Enerjidir. Devletimizin kurucusu olan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün söylediği gibi "Spor, yalnız beden kabiliyetinin bir üstünlüğü sayılmaz. İdrak ve ahlak da bu işe yardım eder.  Ben sporcunun zeki, çevik ve aynı zamanda ahlaklısını severim." İşte bu düsturlar ile birlikte Sağlıklı bir yaşam için vazgeçilmez unsur olan spora önem vermekteyiz.” şeklinde görüşlerini ifade etti. Memur-Sen İl Başkanı Akdoğan ayrıca “Bu etkinliğimize zorlu hava koşullarına rağmen özellikle ilçelerimizden gelen sporcu gençlerimize ve burada olan tüm konuklarımıza yürek dolusu teşekkürlerimi ifade etmek istiyorum.” şeklinde konuştu.

Başkan Akdoğan’ın konuşmaları akabinde ödül törenine geçildi.

Dereceye giren sporculara madalyalarının yanı sıra ödülleri de takdim edildi.  Müsabakalar sonrasında kategorilerinde birinci olan yarışmacı gençlerimize madalyaları ve hediyeleri Sayın Vali Yardımcımız Şahin Arsal tarafından, diğer madalya ve ödüller kurum müdürlerimiz tarafından takdim edildi. Dereceye giren sporcular ve dereceleri ise şu şekilde oluştu.

Geleneksel 16. Merhum Mehmet Akif INAN Bir Mil ( 1609 m. ) Koşu Yarışmasında 4 kategoride ilk 3'e giren sporcular şöyle

U13 KIZLAR (2008-2009)

1. Ceylan İLERİ -Balışeyh Toki

2. Livanur ASLAN -  Akşemsettin Orta Okulu

3. Derya ALTINOK - Milli Eğitim Vakfı Orta Okulu

 

U13 ERKEKLER ( 2008-2009)

1. Kayra Efe KARGIN- Kırıkkale Olimpik Spor Kulübü

2. Efe Erol ŞENGÜL- Balışeyh Toki Orta Okulu

3. Ahmet Berkay TOPRAK

Olimpik Spor Kulübü

 

U15 ERKEK ( 2006-2007 )

1. Ferman AĞIRBAŞ - Mehmet Akif Ersoy imam Hatip Orta Okulu

2. Ferhat ÖZBEK- Mehmet Akif Ersoy imam Hatip Or.Ok

3. Buğra KÖKSOY - Yahşihan YIBO

 

U18 ERKEK ( 2003-2004-2005)

1. Mehmet Emin TÜFEKÇİ

N.G. Anadolu Lisesi

2. Yıldıray DEMİREL - 17 Ağustos MTA Lisesi

3. Muhammed Alperen YEŞİLYURT- Ş.Hakan YORULMAZ Spor Lisesi

Koşuya katılım gösteren gençlerimizden en küçüğü olan ve kendi kategorisinde 4. Olarak madalyayı kıl payı ile kaçıran azmi ile öne çıkan 2010 doğumlu Ahmet Sümer İlk Okulu öğrencilerinden minik katılımcı Furkan ÜÇER’e günün anlam ve önemine atfen ayakkabı hediye edildi. Sporcumuzun hediyesini Memur-Sen eski İl Başkanı, Eğitim Bir-Sen Eski Şube Başkanı Yaver Yalçın tarafından takdim edildi.

Ödül töreni ile program sonlandırıldı.

 




HABERİN VİDEOSU

PAYLAŞ :