“ŞİDDETİ ÖNLEYECEK TEDBİRLER HAYATA GEÇİRİLMELİ”
06 Ocak 2020, Pazartesi

Sağlık-Sen Genel Başkanı Semih Durmuş, sağlık çalışanlarına karşı şiddet olaylarının giderek arttığını dile getirerek, “Toplumun kanayan yarası olan şiddet olaylarının kapsamlı bir şekilde ele alınması gerekiyor. Yetkilileri üzerine düşeni yapmaya, şiddeti ortadan kaldıracak tedbirleri hayata geçirmeye davet ediyoruz” dedi.

Sağlık-Sen İzmir 2 No’lu Şube tarafından düzenlenen İl Divan toplantısında konuşan Genel Başkan Semih Durmuş, şiddet olaylarına karşı yetkililerin sorumluluk alması gerektiğinin altını çizerek, “Gün geçmiyor ki bir sağlık çalışanı daha şiddete maruz kalmasın. Yeni yılın ilk günlerinde bile birçok sağlık çalışanının şiddete uğradığı haberleriyle sarsıldık. Artık bu olayları kınamak yetmiyor. Yetkililer tüm taraflarla beraber bir araya gelerek şiddeti ortadan kaldıracak tedbirleri hayata geçirmeli. Şiddet ne sağlık çalışanının ne de bir başkasının kaderi değildir” ifadelerini kullandı. 

“Sağlıkçılar Kamunun Yetimi Muamelesi Görmemeli”

Sağlık çalışanlarının emeğinin karşılığını alamadığını dile getiren Durmuş, “Sağlık çalışanları sosyal hayatından fedakarlık ederek insan yaşamına dokunan en kutsal görevi ifa etmektedir. Yılmadan, yorulmadan ve özveri ile görev yapan sağlık emekçileri kamunun yetimi muamelesi görmemelidir. Mücadelemiz sağlık çalışanının hak ettiği itibarı kazanana kadar kararlılıkla devam edecektir” diye konuştu.

Şube Başkanı Özdemir: Elimizden Geleni Yapıyoruz

Şube Başkanı Ekrem Özdemir’de, Sağlık-Sen’in birçok kazanımda imzası olduğunu belirterek, ”İzmir’de sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarımız için elimizden geleni yapıyoruz. Onların sorunları için çözüm yollarını arıyor, sorunları yetkililere çözüm yollarıyla beraber sunuyoruz” dedi.

Toplantıya Genel Başkan Yardımcıları Mahmut Faruk Doğan, Yusuf Dural, Abdülaziz Aslan, İzmir Milletvekili Yaşar Kırkpınar, Aydın Şube Başkanı Abdülbaki Karaer, Ankara 2 No'lu Şube Başkanı Erdal Bolatçı, Balıkesir Şube Başkanı Nihat Erzi, Bursa Şube Başkanı Gökhan Yünkül, Bursa Üniversiteler Şube Başkanı Eser Yıldırım, Denizli Şube Başkanı Metin Yüksel Koçoğlu, Diyarbakır Şube Başkanı Nurhak Ensarioğlu, İzmir 1 No’lu Şube Başkanı Özgür Yıldırım, Kütahya Şube Başkanı Ahmet Lütfi Demirsöz, Manisa Şube Başkanı Mustafa Irgat ve Muğla Şube Başkanı Özcan Çiçek katıldı.

Toplantı sonrasında Sağlık-Sen Genel Başkanı Semih Durmuş ve beraberindeki heyet geçtiğimiz günlerde menfur bir saldırı sonucu hayatını kaybeden Torbalı İlçe Sağlık Müdürü Mehmet Fuat Park’ın ailesine taziye ziyaretinde bulundu.

PAYLAŞ :