“2020 YILINDA GEREKLİ ADIMLAR ATILMALI”
03 Ocak 2020, Cuma

Sağlık-Sen Genel Başkanı Semih Durmuş, binlerce sağlık mezununun atama beklediğini dile getirerek, “Bugün bir sağlık çalışanı üç sağlık çalışanının yapacağı işi yapıyor. Binlerce sağlık mezunu atama yapılmasını bekliyor. 2020 yılında Sağlık Bakanlığı sağlık çalışanlarının iş yükünü azaltmak için gerekli adımları atmalı” dedi.


Sağlık-Sen Bursa Şubesi tarafından düzenlenen İl Divan toplantısında konuşan Genel Başkan Semih Durmuş, sağlık çalışanlarının aşırı iş yükü altında ezildiğini dile getirerek, “Sağlık çalışanı arkadaşlarımız aşırı iş yükü altında çalışırken binlerce sağlık mezunu atama bekliyor. Sağlık çalışanına fazla mesai yaptırarak sağlık hizmeti sunulmaz. 2020 yılında sağlık çalışanlarının iş yükünü azaltmak ve atama bekleyen arkadaşlarımızın yüzünü güldürmek için gerekli adımlar atılmalı, yeterince atama gerçekleştirilmeli. Sağlık çalışanlarımız daha fazla mağdur edilmemeli” ifadelerini kullandı.

“Sosyal Kazanımların da Adresi Olduk”

Birçok kazanımda Sağlık-Sen'in imzası olduğunu belirten Durmuş, “Biz teşkilatımız ile birlikte çok büyük kazanımlara imza attık, bundan sonrada atmaya devam edeceğiz. Medeniyet değerlerimiz ile yaptığımız sendikal mücadelemizi bu yıl çeyrek asır ile taçlandırıyoruz. 250 bini aşan teşkilatımız ve 1 milyonu aşan sağlık çalışanımız için mücadele etmek en büyük gurur kaynağımız. Yetkiyi aldığımız günden bu yana sadece ücret değil sosyal kazanımlarında adresi olduk. Dün olduğu gibi çeyrek asırlık davamızın bayrağını en yükseklere taşımaya devam edeceğiz” diye konuştu.

Şube Başkanı Yünkül: Üyelerimizin Yanındayız

Şube Başkanı Gökhan Yünkül'de, sorunların çözümü için çaba sarfettikletini kaydederek, "Sahada her zaman var olan teşkilatımızla üyelerimizin yanında olmaya, onların dertlerini dinleyip çözüm bulmak için mücadele ediyoruz" dedi.

 Toplantıya Genel Sekreter Durali Baki, Genel Başkan Yardımcıları Mahmut Faruk Doğan ve Yusuf Dural'ın yanı sıra Bursa Üniversiteler Başkanı Eser Yıldırım katıldı.

İl Divan toplantısı öncesinde Genel Başkan Semih Durmuş ve beraberindeki heyet Bursa İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Halim Ömer Kaşıkcı ve Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Saim Kılavuz'u ziyaret etti.

PAYLAŞ :