SAĞLIK ÇALIŞANLARIMIZI AYDINLATMA BİLGİ NOTU
06 Aralık 2019, Cuma

SAĞLIK ÇALIŞANLARIMIZI AYDINLATMA BİLGİ NOTU

Son dönemde yaşanan gelişmeler mesnetsiz iddialar neticesinde Sendikamız adına açıklamalarda bulunan Sağlık-Sen Şube Başkanımız Recep Akdoğan yapmış olduğu açıklamasında;

“Sağlık-sen olarak temel görevimiz herhangi bir ayrım yapmaksızın tüm sağlık çalışanlarının yanında yer almak, haklarını savunmaktır. Bu kapsamda görevimizi layıkıyla yerine getirmede en ufak bir tereddüt göstermeden gereken tüm çalışmaları kararlılıkla yürütmekteyiz.

Unutulmaması gereken ya da dikkatimizden kaçırmamamız gereken zor bir dönemden geçiyoruz ülke olarak. Sağlık-Sen camiası olarak bizlerden duyarsız kalmamız, şahsi menfaatleri öne çıkarmamız beklenemez. Her fırsatta dile getiriyor ifade ediyoruz ki hak arama mücadelesi çerçevesinde yıkıcı olmak, sadece boş eleştirilerde bulunmak, çözüme katkı sağlamaksızın sendikacılık yapmak yerine ülkesine, devletine, milletine ve sendikal amaçlarına da bağlı olarak yapıcı, çözüm odaklı, çözüme destek ve emek veren çalışmalar içerisinde olmayı uygun bulmaktayız.

Şahsi ve küçük hesaplar amacıyla enerjimizi harcamamak, olabildiğince tüm sağlık çalışanlarını top yekûn içine alan sorunlarla uğraşmaktayız. Öncelikli ve ivedi çalışmaları bir kenara bırakarak küçük hesaplar içinde olmamız bu gibi ifadelere cevap vermemiz beklenemez.

Sağlık-Sen Kırıkkale Şube Başkanlığı olarak ilimiz düzeyinde zor bir dönemde görev başına gelen Sağlık İdaremize çözüm merkezli destek vermekteyiz. Bu desteğimiz, hem ilimiz hem de tüm sağlık çalışanlarımızın faydasına olacak tüm faaliyetleri kapsamaktadır. Bu çalışmalarımızda görüyoruz ki tıpkı bizler gibi sağlık idaremizin de sorunlara yaklaşımı sağlık personelimiz lehine ve son derece yapıcıdır. Bunun en son örneğini de geçtiğimiz günlerde yapılan promosyon anlaşmasında ülkemiz genelinde oldukça yüksek bir anlaşma yaparak sağlık çalışanlarımızın faydasına neticelendirilmiştir. Daha evvelden de ifade ettiğimiz gibi sadece sendikamızın çabaları ile değil Sağlık yöneticilerimizin de katkısı ile gerçekleşmiş sağlık personelinin faydasına neticelenmiş çalışmalardan sadece birisidir. Sağlık çalışanlarımızın faydasına olacak bu gibi çalışmaların daimi destekçisi olacağımızı ifade ediyor, İdari makamların bu desteklerine tüm sağlık çalışanlarımız adına teşekkürlerimizi iletiyoruz.

Sayın Başhekimimiz Uzm. Dr. Tolga Demirel ve ekibi yakın zamanda görevlerine başlamışlardır. Hastanemizin idari kadrosunun da zaman içerisinde hayırlı işler yapacakları inancını taşımaktayız. Hastanemiz yönetimine de personel faydası bazında destek vereceğimizi, çözüm odaklı tüm çalışmaların içinde gerek desteğimiz gerekse emeğimizle olacağımızı belirtmek isteriz. Ancak bir takım sorunların üstesinden gelmek için çalışmaya, bu çalışmaları gerçekleştirmek içinde zamana ihtiyaç olduğu unutulmamalıdır. Kısa vadede eleştiride bulunmak haksızlık olmaktan öteye gitmeyecektir. Zira Döner Sermaye Sistemi gibi bazı problemlerin bakanlık düzeyinde çözüme kavuşturulması gerekmektedir.

Sağlık-Sen olarak bir takım çevrelerin çözüm önerisi ortaya koymaksızın bugün konuştuğu Döner Sermaye Sistemi konusu hakkında yıllardır emek veriyor, mücadele ediyoruz.  Unutulmamalı ki Döner Sermaye Sistemi bu hale gelene kadar Sendikamızın birçok kazanımı olmuştur. Yıllar önce Döner Sermaye sabit ücret olarak ödensin şeklindeki mücadelemizi kazandık. Akabinde Döner Sermayeden kazanılmış haklarımızın vergi diliminde haksız yer aldığı bu sebepten erken dönemde vergi dilimine yakaladığımızı ifade ettik bu kapsamda tekrardan bir hak arayışı içerisine girdik. Sonucunda mahsuplaşma yolu ile Döner Sermaye Sisteminde ikinci bir kazanım sağladık. Bu kazanımlar için ülke düzeyinde siyasi ve bürokratik mücadelelerden geçtik. Sorunlarımızı tüm platformlarda kararlılıkla ifade ettik.  Yani bir ifadeyle Döner Sermaye Sistemi konusu bugünün değil, uzun bir sürecin konusudur. Yeni gelişmeler neticesinde Sistemin ihtiyaçlarımıza cevap veremez hale geldiğinin farkında olmakla birlikte yeni bir Döner Sermaye Sisteminin oluşturulması amacıyla yine bir mücadele içerisinde bulunduğumuzu ifade etmek isterim. Bu kapsamda gerek Genel Merkezimiz düzeyinde, gerek sahada çalışmalarımız kararlılıkla devam etmektedir. Sağlık-Sen olarak amacımız sahada da masada da emek vermek, mücadele etmek ve kararlılık göstermektir." şeklinde görüşlerini ifade etti.

PAYLAŞ :