“ÜNİVERSİTE HASTANELERİNE YENİ BİR MODEL OLUŞTURULMALI”
02 Aralık 2019, Pazartesi

Sağlık-Sen Genel Başkanı Semih Durmuş, üniversite hastanelerinde çalışan sağlık çalışanlarının sorunlarının giderek arttığını belirterek, “Bu sorunların adil ve adaletli bir şekilde çözülmesi için üniversite hastanelerine yeni bir model oluşturulmalı” dedi.

Ankara Üniversiteler Şubesi tarafından Kızılcahamam’da düzenlenen teşkilat toplantısı Sağlık-Sen Genel Başkanı Semih Durmuş’un katılımıyla gerçekleştirildi.

“Üniversite Hastaneleri Yapısal Olarak Geliştirilmeli”

Toplantıda konuşan Genel Başkan Durmuş, üniversite hastanelerinde yaşanan zorlukları dile getirerek, “Sağlık-Sen olarak üniversite hastanelerinde çalışan sağlık çalışanlarının sorunlarını daha güçlü dile getirmek için Üniversiteler Komisyonu kurduk. Üniversite hastanelerinin mali problemlerinin yanı sıra yapısal olarak da geliştirilmesi gerekiyor. Hastanelerin sağlık ve eğitim sistemi içerisindeki rolleri ve fonksiyonları dikkate alınarak yeni bir işletme modelinin oluşturulması artık zaruridir” ifadelerini kullandı. 

“Personel Yetersizliği İş Yükünü Arttırıyor”

Son yıllarda üniversite hastanelerinde yaşanan personel ihtiyacının büyük problemler oluşturduğunu belirten Durmuş, “Üniversite hastanelerinde sağlık çalışanı yetersizliği iş yükünün ve sorunların artmasına neden oluyor. Çalışanlar yoğunluk nedeniyle sosyal yaşantılarında sorunlar yaşıyor. Sağlık çalışanlarının aile bütünlüğü korumak için çalışma memnuniyetin arttırılması gerekmektedir. Ayrıca döner sermayede yaşanan adaletsizlik artık ortadan kalkmalı. Çalışanın emeğinin karşılığını aldığı adil ve adaletli bir döner sermaye sistemine geçilmeli” diyerek sözlerini tamamladı.

 Şube Başkanı Öztürk: Sorunların Çözümü İçin Çalışıyoruz

Ankara Üniversiteler Şube Başkanı Ercan Öztürk, toplantının amacının sorunları dile getirmek olduğunu ifade ederek, “Biz Ankara Üniversiteler Şubesi olarak, üniversite hastanelerinde çalışan arkadaşlarımızın sorunlarıyla yakından ilgileniyor ve çözümü için çalışıyoruz. Burada ifade edilen sorunların ve taleplerin çözümüne yönelik raporlar hazırlayarak yetkililere ileteceğiz” dedi.

PAYLAŞ :