“ÜYELERİMİZİN İRADESİNE GÖRE HAREKET EDİYORUZ”
29 Kasım 2019, Cuma

Sağlık-Sen Genel Başkanı Semih Durmuş, sağlık çalışanlarının mutluluğu için her alanda mücadele ettiklerini ifade ederek, “Biz sendikal mücadeleyi yaparken, bir yerlere bağlı ve bağımlı sendikacılık yapmıyoruz. Sadece üyelerimizin iradesine ve sözüne göre hareket ediyoruz” dedi.

Ağrı şubesi tarafından düzenlenen teşkilat buluşmasına Sağlık-Sen Genel Başkanı Semih Durmuş ve Genel Başkan Yardımcısı Şemsettin Karadoğan katıldı.

“Yapılan Değişikliklerle Sorunlar Çözülmüyor”

Toplantıda konuşan Genel Başkan Durmuş, toplu sözleşme sürecinde sağlık çalışanlarının hakları için iyi bir strateji belirlediklerini dile getirerek, “Ankara’da işini en iyi bilen arkadaşlarımızla bir araya gelerek 550 bin sağlık çalışanının sorunlarını masaya yatırdık. Taleplerimizi belirledik, talep sayılarını azalttık ancak maddelerin kapsamlarını genişlettik. Sorunların çözümü için akıl birliği yaptık. Taleplerimiziz ilk sırasına döner sermaye yönetmeliğinde yaşanan adaletsizliği koyduk. Döner sermaye sistemi artık sorun üretiyor. Masada bürokrasinin engeline takıldık. Türkiye’de siyasi istikrarın yanında bürokrasi istikrarı da çok önemli. İdari kadrolarda sık sık yapılan değişikliklerle sorunlar çözülmüyor” ifadelerini kullandı.

 “Üyelerimiz Alın Terinin Karşılığını Almalı”

 Sendikal mücadelenin önemine dikkat çeken Durmuş, “Biz üyelerimizin alın terinin karşılığını almasını istiyoruz. Tüm mücadelemiz bunun için. Sağlık ve sosyal hizmet çalışanları çalışma şartlarının zorluğuna rağmen mesleklerini icra ederken insani değeri yüksek bir fedakarlık örneği göstermektedir. Aynı fedakarlık sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarının ekonomik ve özlük haklarının iyileştirilmesi hususunda da gösterilmelidir” diye konuştu.

Şube Başkanı Mağal: Üyemizim Her Zaman Yanındayız

Ağrı Şube Başkanı Fevzi Mağal, üyelerin sorunları için en iyi şekilde mücadele ettiklerini kaydederek, “Sağlık çalışanlarımız insanımız için en kutsal görevi yapıyor. Bizde onların sosyal ve mali hakları için her alanda mücadele veriyoruz. Ağrı’nın en yakınından en uzak noktasında bulunan üyemize kadar her zaman yanındayız” dedi.

Toplantıya Bingöl Şube Başkanı Bilal Arslan, Diyarbakır Şube Başkanı Nurhak Ensarioğlu, Iğdır Şube Başkanı Caner Tazegün, Muş Şube Başkanı Fehmi Kuzey Vurar ve Şanlıurfa Şube Başkanı Abdülkadir Yabir de katıldı.

Toplantı öncesi Ağrı’da temaslarda bulunan Genel Başkan Semih Durmuş, beraberindeki heyetle birlikte İl Sağlık Müdür Vekili Dr. Cemal Eroğlu ve Ağrı Devlet Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Coşkun Daharlı’yı ziyaret etti. Ayrıca vefat eden şube yönetim kurulu üyesi Yakup Yaşar’ın ailesine taziye ziyaretinde bulundu.

PAYLAŞ :