GELİR VERGİSİ YÜZDE 15’TE SABİTLENSİN
20 Kasım 2019, Çarşamba

https://www.busabahmalatya.com/gelir-vergisi-yuzde-15te-sabitlensin/

 

Sağlık Sen Malatya Şube Başkanımız Sayın Mehmet Bingöl'ün gelir vergisi ile ilgili basın açıklaması ;

Sağlık-Sen Malatya Şube Başkanı Mehmet Bingöl, kamu çalışanlarının gelir vergisinin yüzde 15’te sabitlenmesini talep ettiklerini kaydetti. Başkan Bingöl, adil bir vergi sisteminin oluşmasını istediklerini dile getirerek, “Adil bir vergi sisteminin olmadığı ülkelerde gelişmekten ve kalkınmaktan söz etmek mümkün değildir” dedi.

Sağlık-Sen Malatya Şube Başkanı Mehmet Bingöl, gelir vergisinin yeniden düzenlenmesini istedi. Çalışanlar arasında adil bir vergi sistemi olması gerektiğinden söz eden Başkan Bingöl, önemli açıklamalarda bulundu.

Kamu kurumlarında özellikle sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarının vergi yükü altında ciddi bir şekilde ezildiğini ileri süren Başkan Bingöl, Sağlık ve Sosyal Hizmet Çalışanları Sendikası Şubesi olarak; bunun çalışanlar arasında ciddi bir huzursuzluk, motivasyon kaybına neden olduğunu savundu.

ÇALIŞANLARI MUTSUZ VE HUZURSUZ ETMEKTE

“Biz kamuda gelir vergisinin özellikle yüzde 15’te sabitlenmesini istiyoruz” diyen Başkan Bingöl, “Yeniden bir düzenleme yapılmalı. Bizler adil bir vergi sisteminin oluşmasını talep ediyoruz. Adil bir vergi sisteminin olmadığı ülkelerde gelişmekten ve kalkınmaktan söz etmek mümkün değildir. Vergide adil bir düzenleme yapılması gerekir. Kamu çalışanlarının gelir vergisinin yüzde 15’te sabitlenmesini özellikle talep ediyoruz. Biz sağlık ve sosyal hizmet çalışanları olarak ek ödeme, döner sermayede yüzde 15’le başlayıp yüzde 35’e kadar yükselen, yıl içerisinde de sürekli değişim gösteren döner sermaye vergisi, çalışanları mutsuz ve huzursuz etmektedir. Bununla birlikte diğer kurumlarda çalışanlarla mukayese edildiği takdirde sağlık ve sosyal hizmet alanında çalışanlara 3 vergi kesintisi uygulanmaktadır” şeklinde konuştu.

ÇALIŞANLARININ RAHAT BİR ŞEKİLDE HİZMET SUNMASI LAZIM

Kesinti yapılan vergilerden bahseden ve çalışanların vergi kesintileri altında ezildiğini öne süren Başkan Bingöl, şunları kaydetti:

“Kesinti yapılan vergilerden bir tanesi maaştan kesilen vergi, ikinci döner sermaye ek ödemeden, üçüncü vergi kesintisi ise performanstan yapılmaktadır. Bu da mukayese edildiği zaman diğer kamu kurumlarından kesilen vergilerin 3 kalemi de Sağlık Bakanlığından yapılmaktadır. Bununla birlikte vergi siteminde yeniden bir düzenleme yapılarak Sağlık Bakanlığında çalışanların bu vergi yükünün altında ezilmesinin önüne geçilmesi gerekiyor. Vergi yükünün daha adil, daha eşit ve daha hakkaniyetli bir ortamda kesilmesini talep ediyoruz. Bu süreç içerisinde de yetkililerin yapması gereken TBMM’de bir çalışma yaparak, verginin yüzde 15’te sabitlenmesi. Zor şartlar altında 7/24 hizmet sunan sağlık çalışanlarının daha rahat bir şekilde hizmet sunması lazım.”

PAYLAŞ :