8 MART DÜNYA KADINLAR GÜNÜ KUTLU OLSUN...
08 Mart 2016, Salı

  Sağlık-Sen Adıyaman Şubesi Kadın Kolları Başkanı Özgül YILMAZ, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.

   ‘’Bugün 8 Mart Dünya Kadınlar Günü. Dünyanın her yerinde kadının anıldığı, sorunlarının çeşitli platformlarda tartışıldığı bir gün!’’ diyerek sözlerine şu ifadelerle devam etti;

    Dünya Kadınlar Günü'nün, 8 Mart 1957'de New York kentinde 40 bin dokuma işçisinin daha iyi koşullarda çalışmak adına başlatılan grevde çıkan yangında hayatını kaybeden 129 kadına atfen kutlanılan bir gün olduğunu hatırlattı.

    Türkiye ekonomisi, siyaseti, sosyal hayatı ve demokrasisi ile gelişirken bu sürece en fazla katkıyı veren kadınlarımız olmuştur.  Takdir edersiniz ki kadınlarımız bu süreçte  kendilerini yenilemekte, geçmişin pratiklerini sorgulamakta ve yine kendilerini ifade edebilecekleri sivil toplum  örgütlerine ihtiyaç duymaktadırlar.  Bu ihtiyaç beraberinde kadın stkların sayılarının artmasını ve demokrasiye olan inancı getirmektedir.

   ‘’Hayatın ağır yüklerini taşıyan, elinin emeğini gözünün nuru ile birleştiren, küçük yüreğine koskoca sevgiler sığdıran, güçsüz bedenlerin güçlü kahramanları kadınlar!’’   Diyerek; 

   ‘’Kadın demek ayağının altına Cennet atfedilen anne demektir. Hem sosyal hem toplumsal kimlikleri aynı bünyede toplayabilmek demektir. Sağlık sektöründe de yükü omuzlayan gizli kahramanlardır kadınlar."

    Türkiye'de sağlık çalışanlarının yüzde 60'dan fazlasını kadınların oluşturduğunu bildiren YILMAZ, şu ifadelere yer verdi: 

"Doktoruyla, ebesiyle, hemşiresiyle ve diğer tüm sağlık sektöründe çalışan personeli ile insanların en mahrem duygularına, yaşantılarına şahitlik eden, onların acılarını saran ve paylaşan, empati kurabilen, hassasiyetle yaklaşan değerli kadınların günüdür. Nöbet usulü çalışmak herkesin yatağına giderken onların hastane koridorlarında yankılanan ayak sesleri, çocuğu hasta iken gidip de başka yüreklere merhem olması, bu özveriden başka bir şey değildir. 

    Geleceğimizi yetiştiren ve şekillendiren, toplum hayatında erkeklerden çok daha zor şartlarda çalışmak zorunda bırakılan kadınlarımızın bu özel gününü en kalbi duygularla kutlar, gelişimin ancak kadınların toplumlarda hak ettikleri yeri bulmalarıyla mümkün olacağının altını çizmek isterim.                                                                 

 

                                                                                         Özgül YILMAZ

                                                                  Sağlık-Sen Adıyaman Şube Kadın Kolları Başkanı

PAYLAŞ :