Sağlık Bakanlığı Ekim Ayı 2019 KİK Toplantısı Yapıldı
31 Ekim 2019, Perşembe

Sağlık Bakanlığı Yönetim Hizmetleri Genel Müdürlüğü, Ekim 2019 Kurum İdari Kurul (KİK) Toplantısı, Sağlık Bakanlığı’nda yapıldı.

Toplantıya Sağlık-Sen adına Genel Başkanı Semih Durmuş, Genel Başkan Yardımcıları Mahmut Faruk Doğan, Şemsettin Karadoğan, Yusuf Dural katılırken, Bakanlık adına Yönetim Hizmetleri Genel Müdürü Mehmet İslamoğlu ve ilgili bürokratlar katıldı

KİK toplantısında, özellik arz eden birimlere hizmet veren röntgen ve laboratuvar birimlerinde çalışanların yüzde 50 artırımlı nöbet ücreti alabileceğine dair Danıştay kararı hakkında taşra teşkilatının bilgilendirilmesi üzerinde duruldu. Bunun yanında sağlık çalışanlarının 0-6 yaş grubundaki çocukları için kurumlarında kreş açılması konusu ele alındı.

Toplantıda eşi, çocuğu ve bakıma muhtaç annesi, babası ve kardeşleri hastanede yatarak tedavi gören çalışanlar için 10 günlük mazeret izinlerini kullanmalarında kolaylık sağlanması da gündeme geldi.

Toplantıda ayrıca aile hekimlerinin uzmanlık eğitimlerinin ilerleyen tarihlerde de devam etmesi, il içi yer değişikliği kuralarının düzenli olarak yapılması ve aynı birimde çalışanların nöbet sayılarının dengeli dağıtılması konuları da değerlendirildi.

PAYLAŞ :