Maaş Promosyon (Özendirme) İhalesi
30 Ekim 2019, Çarşamba

Yakında 1. , 2. Ve 3. Basamak sağlık tesislerimizin maaş promosyon anlaşması bitecektir. Bu yüzden sağlık müdürlüğü ile görüşmeler yapıp bu ihalenin yılsonuna bırakılmadan bankaların yıllık hedefleri doldurulmadan yapmamız gerektiği vurgusunu yaptık. Bu kapsamda yaptığımız girişimler sonucunda 30.10.2019 tarihinde İl Sağlık Müdürlüğünce şartnamesi hazırlanarak Sendika Başkanımız Kerim SÜRAL tarafından imzalanarak Bankalara teklifleri gönderilmeye başlanmıştır. Sendikamızca çalışanlar için önemli hususları gözden geçirdik bu bağlamda sözleşme; 5 yıllık (60 ay) olarak yapılacak. 31.12.2019 tarihinde kurumlarda bulunan personel listesine istinaden En geç Şubat maaş ödemesinden 10 gün içerisinde peşin olarak tüm personele ödenecektir. Bu tarihten sonra kurumlara katılacak personeller için aylık olarak hesabı yapılacak olup, Ocaktan sonra başlayanlar için Temmuz ayında, Temmuz sonra başlayanlar için Ocak ayında ödeme yapılacaktır. Anlaşma kapsamında kart aidatı, havale, EFT vb. ücretlerden maaş alan personel muaf tutulacaktır. Bunun ihaleyi kazanan bankanın ATM’si olmaması durumunda ortak ATM’lerden çekilecek paralardan ücret tahsil edilmeyeceği sözleşme kapsamına alınmıştır.

Promosyonun belirli bir hedefi yoktur. İhaleye katılan bankaların teklifleri, hedefleri, faiz oranları, bankada bırakılan paraya, kullanılan kart ve krediye bağlı olarak bu gibi durumlara göre değişir. Bu konuda tüm bankalarla görüşme yapılıp hepsini ihaleye davet edeceğiz. İhalede de yapabileceğimiz ne varsa yapmaya çalışacağız.

Daha önceden bilindiği üzere promosyonlarla sağlık tesislerinin ihtiyaçları gideriliyordu. Sağlık - Sen’in kazanımı sonucunda promosyonlar çalışanlara ödenmeye başlanmıştır.

Sağlık müdürlüğü çalışanlarımızın sorunlarından olan çay sorunu ve klimalar ile ilgili sorunun çözüleceği sözünü aldık. Yemek şikâyetleri ile ilgili anket yapılabilmesi için de Valilik iznini alıp bu konuyla ilgili sendikal çalışmamızı başlatacağız.


FOTO GALERİ



PAYLAŞ :